Bavaria City Racing naar Dublin

De organisatie van Bavaria City Racing heeft gisteren bekend gemaakt dat er vanaf volgend jaar een derde stad bij zal gaan komen. Nu worden er in Rotterdam en in Moskou autosportdemonstraties gegeven en vanaf 2012 komt daar de Ierse hoofdstad Dublin bij.

Gisteren was Bavaria City Racing in Rotterdam een succes en ook in Moskou slaat het concept aan, waardoor het tijd is om uit te breiden, dit tot groot genoegen van voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan die Ier is. "Het is onmogelijk om een echte race in Dublin te houden, maar dit is een mooie manier om mensen kennis te laten maken met de Formule 1 en aan de sport te ruiken. Het mooie aan City Racing is bovendien dat de entree gratis is, dus iedereen kan er van genieten," zei hij tegen de Irish Times.

Jordan was gisteren aanwezig in Rotterdam en is zeer positief over het concept dat bedoeld is om Formule 1 en de autosport in zijn algemeenheid te dichtbij het publiek te brengen. "Promotie is belangrijk voor de Formule 1 en dit soort evenement zijn daarom erg goed voor de sport. De Formule 1 is een sport die vele kanten heeft, maar toch ook heel erg om opwinding draait. De mensen willen het lawaai horen en snelle auto's en knappe dames zien. Dat is de kern, en dat moet ook zo blijven."

Later vandaag zal op FOK!sport een reportage verschijnen met foto's van Bavaria City Racing in Rotterdam.