R. Koeman: "Groep constant scherp houden"

Ronald Koeman heeft een geweldige seizoensstart met Feyenoord, met twee winstpartijen. Maar hij laat zijn ploeg niet verslappen in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles morgen.

Op de training deze week hield Koeman zich persoonlijk bezig met de verdedigers, nadat hij de ploeg in groepen had opgedeeld. De trainer wilde persoonlijk zijn ervaring bijbrengen en zo zijn team op scherp houden.

En dat is nodig, meent Koeman. "Deze groep moet constant scherp worden gehouden. Maar ik moet zeggen dat het niveau deze week goed was. Iedereen beseft blijkbaar dat wij de ingezette lijn moeten doortrekken", zei hij tegen de aanwezige pers.

De trainer werd ook gevraagd naar de situatie rond Leroy Fer. Feyenoord moet de schulden terugbrengen, maar wil dat volgens Koeman niet ten koste van alles doen. "Toch heeft het één niet met het ander te maken. We willen dat saneren en presteren hand in hand gaat. We kunnen het ons niet veroorloven om de schuld razendsnel af te bouwen, maar op het veld achter te blijven."