FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 augustus 2011

Protesten tegen Gadhafi in straten Tripoli

Tegenstanders van de Libische leider Moammar Gadhafi zijn zaterdagavond de straat opgegaan in de hoofdstad Tripoli. Dat meldden twee inwoners van de stad via de telefoon aan een verslaggever van het Britse persbureau Reuters in de Algerijnse hoofdstad Algiers. Ze spraken van 'menigtes mensen'.

In vier wijken, waaronder het centrum, zou worden gevochten. Er zijn explosies, geweervuur en luchtafweer te horen. Bewoners hebben van de regering per sms een oproep gekregen om de straat op te gaan en 'agenten met wapens te elimineren'.

Een tv-zender van de rebellen meldde dat de bewoners van de wijk Tajoura ten oosten van het centrum hun wijk tot 'bevrijd gebied' hebben verklaard. De gevechten in Tripoli zouden door hoofdstedelijke rebellen worden gevoerd en niet door de opstandelingen van buiten die Tripoli naderen om een einde te maken aan het bewind van Gadhafi.

Protesten tegen Kaddafi in straten Tripoli
Protesten tegen Gadhafi in straten Tripoli (Foto: ANP)

Winnaar FOK!Ubi-monday

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het antwoord op de vraag van deze week was San Francisco. Na een zenuwslopende druk op de knop en een paar dagen vertraging is de winnaar van het Driver-pakket bekend.

Deze gaat naar IrishBastard. Gefeliciteerd!

Volgende week geven we weer een Ubisoft-goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een goodiebag of zoals nu T-shirts. Tot volgende week maandag!

FC Twente wijst bod op Chadli af

FC Twente heeft een bod van Fulham op Nacer Chadli afgewezen, dat meldde TC/Tubantia. De club van Martin Jol heeft zich gemeld in Enschede en een bod gedaan van vijf miljoen euro.

De Tukkers willen zeker tien miljoen euro aan de Marokkaanse aanvaller verdienen. Naast Chadli staat ook Bryan Ruiz in de belangstelling van de club die uitkomt in de Engelse Premier League. FC Twente voorzitter Joop Munsterman ontkende dat er vandaag ook op de Costa Ricaan is geboden.

Uitslag NAC Breda - FC Groningen

Om kwart voor negen begon in Breda de competitiewedstrijd tussen NAC Breda en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

NAC Breda

2 - 2

FC Groningen

 48' Schalk
 57' Lurling
   12' Bacuna
 44' Andersson
 
 Gele kaart: Botteghin, Gilissen, (NAC Breda), Bacuna, Holla, (FC Groningen)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.300
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Koenders
Botteghin (Buijs/80)
Luijckx
Gorter
Schilder
Gilissen
Zonneveld (Schalk/46)
Kolk (Bayram/65)
Amoah
Lurling
  v.Loo
Kappelhof
Ivens
Kwakman
Burnet
Bacuna (Enevoldsen/73)
Kieftenbeld
Andersson (Pedersen/79)
Holla (Sparv/56)
Tadic
Matavz


Andersson (Groningen) in duel met Koenders (NAC) (Foto: Pro Shots)

Koeman woest over aantrekken Sneijder

FC Utrecht trainer Erwin Koeman is woedend over de manier waarop Rodney Sneijder is aangetrokken, vandaag werd bekend dat de Ajacied op huurbasis naar de Domstad komt. Koeman is hier echter niet van op de hoogte gebracht door technisch directeur Foeke Booy.

Na het duel tussen Vitesse en FC Utrecht (2-1 verlies) sprak Koeman zijn ongenoegen uit. "Ik heb gehoord dat Sneijder gekomen is. Maar daar ben ik niet over ingelicht. Het gaat mij niet op die jongen, maar om het feit dat ik niet ingelicht ben", vertelde de coach aan Eredivisie Live.

De televisiezender zegt echter dat Koeman volgens Booy wel degelijk op de hoogte was van de transfer van Sneijder naar FC Utrecht, waarop de trainer zei: "Heeft Foeke Booy gezegd dat ik wel ben ingelicht? Dat is dan hij tegen mij, maar ik ga in ieder geval niet liegen. Ja, ik ben daar kwaad over. We gaan spoedig rond de tafel zitten."

Rus slaat toernooi in Dallas over

Tennisster Arantxa Rus zal niet mee gaan doen aan het toernooi in Dallas. De Nederlandse wil trainen om zich goed voor te bereiden op de US Open die eind deze maand begint, zo laat haar coach Ralph Kok weten.

"Het was beter om een wat langere fysieke trainingsperiode in te bouwen," zei Kok die weet dat Rus bij haar vorige toernooi in Astana juist door fysieke problemen op moest geven. Door een maand geen wedstrijden te spelen heeft Rus de tijd om aan haar conditie te werken.

Rus is bij de US Open als enige Nederlandse rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi. Michaëlla Krajicek en Kiki Bertens moeten zich via de kwalificaties zien te plaatsen voor het hoofdschema.

'Nicolas Cage is een vampier'

Nicolas Cage is een vampier. Deze conclusie trekt iemand uit Seattle. De Amerikaan heeft namelijk een foto in zijn bezit, waarop de acteur is te zien. De foto, die op eBay te koop wordt aangeboden, is echter al gemaakt in 1870.

"Ik heb een foto uit 1870 die een man laat zien die sprekend lijkt op Nicolas Cage", zo verklaart de verkoper. "Ik geloof dat hij het daadwerkelijk is, en dat hij zombie of een vampier is. Iedere 75 jaar vernieuwt hij zichzelf. Ik vermoed dat hij over 150 jaar een politicus of een sekteleider is."

"Het is geen trucagefoto", zo verzekert de Seattlenees. "Het is een originele foto van een man die in Bristol heeft geleefd. Hij leefde destijds rond de Burgeroorlog."

Wie een foto van de stokoude Nicolas Cage wil, moet diep in de buidel tasten. De verkoper wil er namelijk maar liefst een miljoen dollar voor hebben.

Nicolas Cage
De bewuste advertentie, zoals te zien op eBay

Overigens was Cage al eerder als 'vampier' te zien in de film 'Vampire's kiss', waarvan hieronder de meest memorabele scenes

[Vuelta] Dekker: "Ontgoocheling bij Rabobank"

Rabobank-ploegleider Erik Dekker is ontgoocheld over de ploegentijdrit van vandaag in de Vuelta a España. De Nederlandse bankformatie had gerekend op een topklassering in de eerste etappe in de laatste grote wielerronde van het seizoen, maar kwam met een vijftiende plaats op dertig seconden van Leopard-Trek bedrogen uit.

"Ik heb het niet snel over een ontgoocheling, maar dit is er toch echt een. En niet zo'n beetje ook. Toen we onderweg waren, zag het er geen moment naar uit, dat we zo slecht gingen eindigen. We gingen van start met het idee, dat we hier top-vijf konden rijden. De voortekenen zagen er goed uit. In de voorbereiding zag het er goed uit. Ik dacht eerlijk gezegd tijdens onze rit, dat het er wel uitkwam. We kregen geen tussentijden. Maar bij onze finish zagen we direct, dat het niet goed was," zei een teleurgestelde Dekker.

"Ik hoopte vooraf op een super-tijdrit van ons en ik verwachtte reëel gezien een goede tijdrit, maar we komen op een positie uit, die je op zijn zachtst gezegd enigszins bizar mag noemen. We gaan straks napraten met de jongens en analyseren en proberen te achterhalen wat hier de oorzaak van is."

Teenslippers en zonnebrillen op Lowlands

De tweede dag van het festival Lowlands kenmerkt zich wederom door schitterend weer en een uiteenlopend programma. Het is warm en de vele bezoekers passen hun outfit daarop aan. Teenslippers, korte broek met een hemd en zonnebrillen is een zeer veelkomende outfit op het festivalterrein in Biddinghuizen.

"We hebben echt mazzel. Het is een stuk mooier weer dan de voorspellingen een week geleden hadden aangegeven", zegt Kim, een doorgewinterde Lowlandsganger. Over de line-up is Kim iets minder enthousiast. "Er zijn dit jaar niet zo veel grote publiekstrekkers als voorgaande jaren. Dat vind ik wel jammer, maar desondanks vermaak ik me meer dan uitstekend."

Directeur van Lowlands Eric van Eerdenburg heeft eerder aangegeven dat de organisatie niet in staat is geweest grotere bands naar het festival te krijgen. Van Eerdenburg zegt dat er dus geen sprake is van een Lowlands die teruggaat naar haar roots als broedplaats voor muzikaal talent. Kritiek werd vooral geuit op de relatief hoge ticketprijs.

De grootste Nederlandse band die zaterdag speelde was Within Temptation. De metalband kreeg de hele Alpha-tent, de grootste tent op het terrein, aan het rocken. Een klein uurtje later speelde de Vlaamse Selah Sue haar warme, energieke soulklanken.

Een bijzondere verschijning in de Grolsch-tent zaterdag is Seasick Steve, een bejaarde, bebaarde bluesrocker. Steve is al sinds zijn veertiende als muzikant aan het touren, maar werd pas op zijn 66e ontdekt. Seasick Steve stond zaterdag met zijn zeventig jaar voor een afgeladen Grolsch-tent te spelen als een echte ster.

Voor mensen die ook even wat anders wilden dan bandjes kijken, werd er in de Mike een workshop stand-up comedy gegeven. Na het lachen, gieren en brullen was het ook mogelijk om lekker te ontspannen bij verschillende films die in de Echo gedraaid werden.

Uitslagen Eredivisie (20/08/2011)

Om kwart voor acht begonnen er in de Eredivisie twee competitiewedstrijden. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen

1 - 5

FC Twente

 87' Narsingh
   27' De Jong
 30' Janssen
 45+2' Janko
 66' Bajrami
 89' Janko (pen)
 
 Gele kaart: , Janssen, Ruiz, Brama, (FC Twente)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 25.500
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Vandenbussche
Janmaat
Kruiswijk
Zomer
El-Akchaoui
Kums
Djuricic (Schmidt/76)
Elm
Narsingh
Dost (Sibon/82)
Assaidi
  Boschker
Cornelisse
Wisgerhof
Douglas
Tiendalli
Brama (Leugers/83)
De Jong
Janssen (Landzaat/70)
Ruiz
Janko
John (Bajrami/62)



Twente te sterk voor Heerenveen (Foto: Pro Shots)

Excelsior

1 - 1

De Graafschap

 83' v. Steensel
   27' Poepon
 
 Gele kaart: , Vorthoren, Meijer, Overgoor, (De Graafschap)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
De Ruiter
Bovenberg
Smith
Nieveld
Scheimann (v. Steensel/74)
Vorthoren
Alberg
Broerse
Vincken (Jansen/74)
Te Vrede
Oost
  Terol
Evers
Wormgoor
v.d.Pavert
Fränkel
Rose
Meijer
Breinburg (Overgoor/72)
De Leeuw (Johnson/59)
Poepon
El Hassnaoui (Coppoolse/84)



El Hassnaoui (Graafschap) in duel (Foto: Pro Shots)

Uitslag Vitesse - FC Utrecht

Om kwart voor zeven begon de competitiewedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht. Hieronder volgt de uitslag.

Vitesse

2 - 1

FC Utrecht

 6' Bony(pen)
 89' Bony
   26' Mulenga
 
 Gele kaart: , Bulthuis, v.d. Maarel, (FC Utrecht)
 Rode kaart: , Nilsson (86) (FC Utrecht)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 14.173
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Meerits
v.d.Struijk
Kashia
Drost
Büttner
v.Ginkel
Pröpper
Hofs (Yasuda/76)
Chanturia
Bony
Jenner (v.d.Heijden/61)
  v.Dijk
v.d.Maarel (Vorstermans/57)
Nilsson
Schut
Bulthuis
Sarota
Asare
Lensky
Mulenga (Boldewijn/81)
Gerndt
Oar (Heerings/ 88)

Medewerkers kinderopvang tegen cameratoezicht

Een overgrote meerderheid van de medewerkers in de kinderopvang ziet niets in cameratoezicht op kinderdagverblijven. Slechts veertien procent is daar voorstander van. Dat meldt RTL Nieuws zaterdagavond na onderzoek onder 999 werknemers, waaraan ook vakbond Abvakabo FNV heeft meegewerkt.

Van de werknemers geeft 28 procent aan bang te zijn dat cameratoezicht hun privacy schaadt, 37 procent vreest dat het de privacy van de kinderen aantast. Ook denken werknemers dat cameratoezicht niets uithaalt.

Ruim zestig procent van de deelnemers meldt regelmatig of altijd alleen voor een groep kinderen te staan. In totaal is 72 procent voorstander van extra volwassen toezicht. Glazen wanden, zodat de groepen beter zichtbaar zijn, is in de ogen van 43 procent een goede oplossing.

Verder zegt 94 procent niets te zien in een plan om mannen te weren uit de kinderopvang. Wel stelt 31 procent dat er meer hogeropgeleiden in de sector moeten komen werken.

De sector was de afgelopen tijd veel in het nieuws, vanwege de Amsterdamse zedenzaak. De hoofdverdachte in de zaak Robert M. werkte op verschillende kinderdagverblijven en misbruikte kinderen van die opvangplaatsen. Hij heeft inmiddels in 87 gevallen een bekentenis afgelegd.

Nadat de zaak aan het licht kwam, deed de commissie-Gunning onderzoek. Een van de aanbevelingen was dat bij elk kinderdagverblijf twee leiders zicht op een groep moeten hebben. Ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) en van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) nemen deze aanbeveling over. Een van de mogelijkheden om dit 'vierogenprincipe' voor elkaar te krijgen is het plaatsen van een glaswand tussen twee groepen met één leider of cameratoezicht.

Hamilton kijkt uit naar race op Spa

Formule 1-coureur Lewis Hamilton kan niet wachten om te racen op Spa-Francorchamps. De Brit zou, net als wielrenner Bram Tankink in Almelo, het liefst deze week al los gaan. De McLaren-coureur won vorig jaar in de Belgische Ardennen en dicht zich voor dit seizoen wederom goede kansen toe.

"Spa is altijd één van mijn favoriete circuits geweest. Het is een plek waar je echt voelt dat je op de limiet zit, zeker in een Formule 1-auto. Bochten als Eau Rouge, Pouhon en Blanchimont zijn fantastisch, omdat ze zo snel zijn. Pouhon is bijvoorbeeld geweldig. Je zit echt op de limiet van de grip en je probeert amper je gaspedaal los te laten," zei Hamilton.

"Ik denk dat we het weekend in prima vorm ingaan. We hebben de afgelopen twee races gewonnen en de auto voelt sterk. Het Belgische weekend gaat natuurlijk beïnvloed worden door het weer, dat is altijd zo in Spa. Wat mij betreft blijft het droog, maar om eerlijk te zijn is alles wel goed. Ik wil gewoon weer rijden!"

Ecclestone heeft medelijden met Schumacher

Formule 1-baas Bernie Eccelstone heeft medelijden met hoe zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher nu in de rondte rijdt in de Formule 1. De 42-jarige Duitser rijdt momenteel voor Mercedes Grand Prix, maar kan met die renstal voorlopig geen potten breken.

"Michael is een echte Superman en het is treurig om hem om zulke lage klasseringen te zien strijden," zei Ecclestone tegen La Gazetta dello Sport. De Brit rekent er op dat de Duitser weer voor de zeges kan gaan. "Michael is nog altijd ontzettend competitief en met al zijn ervaring kan hij Mercedes vast de juiste kant op sturen."

Ecclestone zegt tegen Turun Sanomat dat het ontbreken van het huidige succes juist komt door Mercedes dat niet mee kan komen met de rest. "Mercedes moet een auto bouwen die beter bij Schumachers rijstijl past."

[EK] Hockeycoach Caldas: "Het moet nog beter"

De Nederlandse hockeyvrouwen wonnen vanmiddag hun eerste wedstrijd op het EK. Azerbeidzjan werd in Mönchengladbach met 8-0 verslagen.

"Het moet nog beter. Vooral in de tweede helft speelden we bij vlagen erg slordig. Misschien kwam het door het warme weer of door het gunstige scoreverloop. Maar we gingen respectloos om met de bal," aldus Max Caldas, bondscoach van de hockeyvrouwen, na afloop van de wedstrijd.

Prinsengracht vol met bootjes om concert

De dertigste editie van het Prinsengrachtconcert dat zaterdagavond in Amsterdam plaatsvindt, heeft zaterdagmiddag al flink wat belangstellenden getrokken. De gracht lag aan het begin van de middag al vol met boten en de politie meldt dat er geen vaartuigen meer bij kunnen.

Het jaarlijkse concert, dat omstreeks 20.00 uur begint, is een onderdeel van het Grachtenfestival. Het vindt plaats op een ponton in de Prinsengracht voor Hotel Pullitzer. Toeschouwers komen traditioneel op bootjes naar het klassieke concert.

Het concert is erg populair. Vorig jaar raadde de politie mensen af nog te komen, omdat de kades vol stonden.

Dit jaar laten sopraan Eva-Maria Westbroek, cellist Pieter Wispelwey, pianist Ronald Brautigam en het Nederlands Blazers Ensemble van zich horen. Voorafgaand aan dit concert vindt zaterdagmiddag het Kinderprinsengrachtconcert plaats.

[Bundesliga] Ontketend Bayern verslaat HSV

Na een moeizame competitiestart maakte Bayern München vandaag grote indruk tegen HSV Hamburg. In de Allianz-Arena won Bayern met 5-0.

Franck Ribéry en Arjen Robben waren de uitblinkers bij de ploeg uit München. Beide scoorden één keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Daniel van Buyten, Mario Gomez en Ivica Olic. Robben kreeg na 66 minuten spelen een publiekswissel waarna minutenlang zijn naam werd gescandeerd. HSV werd compleet zoekgespeeld en mocht van geluk spreken dat het bij 5-0 bleef.

Bij HSV begon Jeffrey Bruma in de basis. Elia kwam in de slotfase als invaller binnen de lijnen.Bayern steeg dankzij de zege naar de tweede plaats in de competie, achter de verrassende koploper Mönchengladbach. Werder Bremen en Borussia Dortmund wonnen vandaag ook hun wedstrijd en hebben nu net als Bayern zes punten uit drie duels.

Adriaanse niet tevreden over Bajrami

FC Twente-trainer Co Adriaanse is tot dusver niet tevreden over het spel van Emir Bajrami. Bajrami maakte vooral dinsdagavond een matige indruk, toen Twente met 2-2 gelijk speelde tegen Benfica.

De Zweedse aanvaller werd in de tweede helft vervangen door Ola John, die zich vervolgens wél liet zien. Adriaanse begrijpt niet waarom Bajrami niet het beste van zichzelf kan laten zien.

"Hij is hier met goede rapporten naar toe gekomen en was niet goedkoop", aldus de oefenmeester tegen De Telegraaf. "Tot nu toe kan hij als Zweeds international niet overtuigen. Dat moet een mentale kwestie zijn."

Adriaanse probeert ook regelmatig op de aanvaller in te praten. "Ik heb tegen hem gezegd: "Zlatan is jouw vriend, waarom kun jij niet hetzelfde als jouw vriend?"

[Vuelta] Leopard wint ploegentijdrit

Team Leopard Trek is de winnaar geworden van de eerste etappe van de Vuelta, een ploegentijdrit over dertien kilometer in benidorn. De Deen Jakob Fuglsang is de eerste leider van het algemeen klassement.

Leopard, met Fabian Cancellara als motor van de ploeg, kwam tot een tijd van 16.30. Liquigas maakte het nog wel even spannend door op het eerste tussenpunt een seconde sneller te zijn, maar aan de finish kwam de ploeg van Vincenzo Nibali echter vier seconden tekort.

Van de Nederlandse ploegen leverde Skill-Shimano de beste prestatie. Ze werden zevende op achttien seconden achterstand. Rabobank werd op een halve minuut pas vijftiende. Vacansoleil eindigde pas op de achttiende plaats.

Uitslag eerste etappe:

# Team Tijd
1 Leopard 16:30
2 Liquigas +4
3 HTC - Highroad +9
4 Astana +10
5 Movistar +14
6 Quick-Step +15
7 Skil - Shimano +18
8 Omega Pharma - Lotto +18
9 Garmin +25
10 Katyusha +25
11 BMC Racing +27
12 Euskaltel +28
13 Saxo Bank +28
14 RadioShack +29
15 Rabobank +30
16 Lampre +32
17 Cofidis +33
18 Vacansoleil +39
19 AG2R +42
20 Team Sky +42
21 Geox +43
22 Andalucía +1:03

[Premier League] Vorm imponeert opnieuw bij Swansea

Michel Vorm heeft wederom zijn visitekaartje afgegeven bij Swansea City. De doelman, die zijn tweede wedstrijd afwerkte, hield zijn doel schoon in het duel met Wigan Athletic.

Vorm maakte afgelopen maandag al grote indruk bij zijn debuut tegen Manchester City, maar moest toch viermaal vissen. In het thuisduel met Wigan Athletic hield Vorm, mede door een gestopte penalty van Ben Watson de nul. Ronnie Stam kwam in de tweede helft als invaller in het veld bij Wigan. Overigens wist ook Swansea niet te scoren en bleef het derhalve 0-0.

Burgemeesters: wapens bewaren op schietclub

Een groot deel van de burgemeesters van de grote gemeenten vindt dat leden van schietsportverenigingen hun wapens op de schietclub moeten bewaren. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek naar aanleiding van de schietpartij in Alphen aan den Rijn en de aanslagen in Noorwegen.

Aan het onderzoek deed de helft van de burgemeesters van de dertig grootste gemeenten van Nederland mee. Tachtig procent geeft aan het onverantwoord te vinden dat leden van schietverenigingen hun wapens thuis mogen bewaren. Zowel Tristan van der V., die in april in Alphen aan den Rijn zes mensen doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde, als de dader van de aanslagen in Noorwegen Anders Breivik waren lid van een schietvereniging en hadden wapens thuis.

Alle burgemeester die deelnamen aan het onderzoek zijn verder van oordeel dat leden van schietverenigingen voortaan een geneeskundige verklaring van een arts moeten hebben voordat zij een wapenvergunning kunnen krijgen of verlengen. De arts moet onder meer kijken naar de psychische gesteldheid van de aanvrager.

Alleen de burgemeester van Venlo Hubert Bruls is voorstander van een compleet verbod op wapenbezit voor burgers. De politiebaas in Alphen aan den Rijn, korpschef van politieregio Hollands Midden Jan Stikvoort, pleitte daar eerder ook al voor.

De eerste burger van Tilburg Peter Noordanus stelt zich juist zorgen te maken over de toename van het aantal jonge leden van schietverenigingen. Bij schietclubs in Nederland staan ruim 42 duizend leden ingeschreven, onder wie zo'n 1500 kinderen. Doordat er geen wettelijke ondergrens is, zijn de jongste leden nu zo'n 10 jaar. Noordanus wil dat er strengere controles voor jongeren komen.

Jaap Timmer van het centrum voor Politie- en Veiligheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam is tegen de opslag van wapens bij schietclubs. Volgens hem lost het niets op. In de meeste gevallen van moord en doodslag wordt een illegaal wapen gebruikt. Opslag bij schietverenigingen creëert daarbij een ander probleem: er ontstaan grote wapendepots, die doelwit worden van criminelen.

Directeur van Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie Sander Duisterhof spreekt van het creëren van schijnveiligheid. Volgens Duisterhof heeft de politie in Alphen aan den Rijn fouten gemaakt bij het afgeven van de vergunning aan Van der V., wat sportschutters niet zou mogen worden aangerekend.

Dressuuramazone Cornelissen prolongeert Europese titel

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen is vanmiddag in Rotterdam opnieuw Europees kampioene op de Grand Prix Spécial geworden. De titelverdedigster vergaloppeerde zich tijdens haar proef met Jerich Parzival even, maar kwam niettemin uit op een score van 82,113 procent.

Ze bleef daarmee de Brit Carl Hester (Uthopia) een half procent voor. Diens landgenote Laura Bechtolsheimer (Mistral Hojris) veroverde het brons, vóór de Duitser Matthias Alexander Rath met de befaamde hengst Totilas.

De Graafschap lijkt klaar op transfermarkt

De Graafschap lijkt met Nenad Sreckovic zijn laatste aankoop te hebben gedaan. De spits kwam over van Rode Ster Belgrado.

Srekovic tekende voor drie jaar bij De Graafschap. Technisch directeur Leen Looyen verklaart dat de Serviër waarschijnlijk de laatste aanwinst is. "De portemonnee raakt leeg. De transfer van Sreckovic was een kostbare zaak, hoewel er ook andere mensen in participeren", aldus Looyen.

De Graafschap gaat alleen de transfermarkt op als spelers weg gaan. "Ik bespeur dat clubs steeds onrustiger worden. Kijk maar naar de overgang van Ramon Zomer naar Heerenveen. In het begin hoor je alleen maar geruchten, nu is er meer beweging omdat er geld op tafel komt."

Looyen is niet bevreesd voor het vertrek van belangrijke spelers. "Bang moet je nooit zijn. Onze scouting heeft alternatieven achter de hand", zei de clubbestuurder tegen De Gelderlander. De Graafschap gaat vanavond op bezoek bij Excelsior.

Onzekerheid over voortbestaan Pukkelpop

Het is onduidelijk of er volgend jaar weer een editie zal zijn van het Belgische festival Pukkelpop. "Als het voortgaat, zal het in een heel andere vorm zijn", aldus burgemeester Hilde Claes van de gemeente Hasselt zaterdag in Belgische media.

Organisator Chokri Mahassine stelde eerder ook al niet te weten hoe het verder moet met het festival. Donderdag trok een zeer plaatselijk noodweer over het festivalterrein. Daardoor kwamen 5 mensen om het leven en raakten er 140 gewond.

Kritiek op de organisatie heeft Claes niet. De burgemeester stelt dat niemand had kunnen voorzien dat het noodweer zo hevig zou worden. Ook justitie in Hasselt heeft al laten weten dat de organisatie niet nalatig is geweest.

De manier waarop de organisatie met de crisis is omgegaan, behoeft volgens Claes ook geen kanttekeningen. "Volgens mij waren de beslissingen juist. We hebben naar eer en geweten gehandeld", aldus de burgemeester, die ten tijde van het noodweer zelf ook op de festivalweide aanwezig was.

Lees ook het achtergrondverhaal over Pukkelpop.

Egypte roept ambassadeur terug uit Israël

Egypte roept zijn ambassadeur terug uit Israël uit protest tegen de dood van zeker drie Egyptische agenten, die bij een vuurgevecht tussen Palestijnse opstandelingen en Israëlische veiligheidstroepen om het leven kwamen. De Egyptische minister van defensie Ehud Barak zei de Egyptische doden te betreuren.

Israël heeft het veiligheidsverdrag met Egypte uit 1979 geschonden, zei de Egyptische interim-regering. Het land eist officiële verontschuldigingen van de joodse staat en trekt zijn ambassadeur terug in afwachting van een Israëlisch onderzoek naar de fatale gebeurtenis. Of Caïro genoegen neemt met de woorden van Barak is nog niet bekend.

De Israëlische regering wilde eerder zaterdag niets weten van een schending van het vredesverdrag en zei dat het verdrag nog zo 'stabiel' is als altijd. "Niemand had de intentie om Egyptische veiligheidstroepen schade te berokkenen", zei een woordvoerder van het Israëlische ministerie van defensie. "De vraag is wat er is gebeurd en dat is wat wordt onderzocht."

In Israël zijn zorgen gerezen over de stabiliteit van de Sinaï, het Egyptische schiereiland dat zowel aan Israël als aan de Gazastrook grenst. Na het aftreden van de Egyptische oud-president Hosni Mubarak hebben opstandelingen in de Sinaï de kans gegrepen om hun invloed over het schiereiland te doen gelden. Voor strijders in Gaza is dit een uitgelezen mogelijkheid om via de Sinaï Israël binnen te komen en aanvallen uit te voeren.

Precies om die manier zouden Palestijnse strijders donderdag aanslagen hebben gepleegd in het zuiden van Israël, nabij de badplaats Eilat. Bij deze aanslagen vonden acht Israëliërs de dood. Daaropvolgende vergeldingsacties door de Israëlische luchtmacht in Gaza kostte aan twaalf mensen het leven.

De drie Egyptenaren kwamen om toen Israëlische militairen de achtervolging hadden ingezet op Palestijnse opstandelingen en bij de grens het vuur op de strijders openden. Hoe de Egyptenaren precies aan hun einde kwamen is onduidelijk.

Jongens vernielen veertien graven

Twee jongens zijn vrijdag opgepakt nadat zij op een begraafplaats in het Groningse Harkstede veertien graven hadden vernield. Een bezoeker zag drie jongens bezig met het vernielen van een graf op de begraafplaats aan de Hoofdweg en wist er een te pakken te krijgen, meldt de politie zaterdag.

Agenten die in de buurt waren namen de 16-jarige jongen uit Tholen over van de bezoeker en namen hem mee naar een politiebureau. Daar verscheen even later ook een 15-jarige jongen uit Hoogezand met zijn vader. Hij bleek een van de daders te zijn en is aangehouden. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Waarom de jongens de graven vernielden, is nog onbekend.

Politie vindt beschermde eekhoorns in Oosterhout

De politie heeft vrijdagavond in de tuin van een woning in Oosterhout vier beschermde eekhoorntjes die in een kooitje werden gehouden in beslag genomen. Agenten kwamen de Europese eekhoorns op het spoor na een tip. Dat meldt de politie zaterdag.

De dieren, die omdat ze beschermd zijn in Nederland niet in gevangenschap mogen worden gehouden, zijn ondergebracht in een dierenopvang. Tegen de 39-jarige bewoonster van de woning aan de Ferdinand Bolstraat wordt proces-verbaal opgemaakt.

Acht jaar cel voor Amerikanen in Iran

Twee Amerikaanse wandelaars die al twee jaar gevangen worden gehouden in Iran zijn tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld voor spionage en omdat ze het land illegaal zouden zijn binnengekomen. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie zaterdag gemeld.

Shane Bauer en Josh Fattal (beiden 28 jaar oud) werden in juli 2009 opgepakt bij de grens met Irak. Ook een derde Amerikaan, Sarah Shourd, werd ingerekend, maar zij werd september vorig jaar na betaling van een borgsom van een half miljoen dollar vrijgelaten en is inmiddels teruggekeerd naar de Verenigde Staten.

Bauer en Fattal kregen elk drie jaar voor het illegaal binnengaan van Iran en vijf jaar voor spionage. Het is niet bekend of de twee jaar die zij inmiddels vastzitten van de strafmaat wordt afgetrokken. De twee hebben twintig dagen de tijd om tegen het vonnis in beroep te gaan.

Gewonde luchthaven slachtoffer noodlottig ongeval

De 36-jarige man uit Apeldoorn die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de landingsbaan van luchthaven Teuge in Gelderland zwaargewond raakte, blijkt slachtoffer te zijn geworden van een noodlottig ongeval. De aangehouden bestuurder van de auto valt niets te verwijten. Hij is vrijgelaten, meldt de politie zaterdagmiddag.

De man uit Apeldoorn stond achterop de trekhaak en kwam ongelukkig ten val. Hij was rond middernacht na een feest op het terrein van het vliegveld met een aantal vrienden naar de landingsbaan gegaan. Een van de feestgangers, een 59-jarige man uit Den Haag, nam zijn auto mee en reed daarmee over de landingsbaan.

Het vliegveld was tijdens het ongeluk gesloten. De toestand van het slachtoffer is volgens de politie onverminderd ernstig.

Belangrijke overwinningen voor rebellen Libië

De opstandelingen in Libië hebben na meer dan een week van hevige gevechten de westelijke stad Zawiya veroverd. Eerder zaterdag werd al bekend dat de rebellen ook de belangrijke oliestad Brega, in het oosten van het land, volledig onder controle hebben.

De troepen van kolonel Gadhafi hadden zaterdag nog wel het oostelijk deel van Zawiya in handen, maar zij werden later op de dag ook daar verdreven. De volledige inname van Zawiya is opnieuw een mokerslag voor Gadhafi, die in Tripoli steeds meer raakt ingesloten.

In het oosten van het land veroverden de opstandelingen het industriegebied van Brega. In de woonwijken van deze stad waren zij al langer de baas.

Brega is van groot strategisch belang. In de stad bevindt zich het op een na grootste koolwaterstofcomplex van Libië. De grootste olievelden in Libië transporteren hun olie bovendien naar Brega voor raffinage.

Politie: Geen zorgen over dreigmails Hitman

Inwoners van Friesland moeten zich niet ongerust maken over bedreigende e-mails waarin vijfduizend euro wordt geëist. De ontvanger mag volgens hetzelfde mailtje ook de politie niet waarschuwen. De afgelopen week kwamen bij drie bedrijven in Workum dergelijke mails binnen, afkomstig van de afzender Hitman. De mails zijn een vorm van spam, meldt de politie zaterdag.

Volgens de politie zijn dergelijke mails ook in Amsterdam, Gelderland, Australië, Canada en Amerika ontvangen. Sommige meldingen van soortgelijke mails dateren uit 2006. "Ons advies is niet op de mails te reageren, maar wel ons in kennis te stellen", aldus de politie.

Jochem Myjer bedankt voor steun

Jochem Myjer bedankt iedereen voor hun steun. Vrijdag werd bekend dat de cabaretier met spoed is geopereerd aan een tumor in zijn ruggenmerg. "Namens Jochem veel dank voor alle lieve berichten", meldt zijn management via Twitter. "Hij heeft ze gelezen en het doet hem erg goed."

Verschillende bekende Nederlanders leven mee met de komiek. Marco Borsato wenst Myjer sterkte met zijn herstel. "Jij bent een oersterke vent en erg veel mensen leven met je mee, dat moet kracht geven! Beterschap held", laat hij weten via Twitter.

Cabaretier Peter Heersschop twittert dat hij in gedachten bij zijn goede vriend is. "Zit een beetje te staren naar mijn telefoon tot er nieuws komt van of over Jochem." Ook Nicolette van Dam, Armin van Buuren en Jeroen van Koningsbrugge betuigen hun medeleven via Twitter.

Door de operatie heeft Myjer alle optredens tot januari moeten afzeggen. Over enkele weken blijkt of de tumor goed- of kwaadaardig is.

Tweekoppige slang eet zelfstandig

De tweekoppige slang die eind juni werd geboren in dierenpark De Oliemeulen in Tilburg heeft deze week voor het eerst zelfstandig gegeten. Dat laat het dierenpark weten via Twitter. Een tweekoppige slang die negen jaar geleden bij het dierenpark werd geboren, moest worden laten ingeslapen omdat dat dier niet zelfstandig bleek te kunnen eten.

Het was de afgelopen weken afwachten of en wanneer de tweekoppige slang zelf ging eten. Jonge slangen kunnen enkele weken tot soms maanden zonder prooi in leven blijven.

Tweekoppige slangen maken in de natuur weinig kans om uit te groeien tot een volwassen lengte. Hun reactiesnelheid is te traag, omdat als gevlucht moet worden er twee koppen het eens moeten zijn over de vluchtroute. Ook vereist het verorberen van voedsel meer tijd door onderlinge conflicten. In gevangenschap maken slangen met twee koppen wel een goede kans, zolang de organen inwendig in orde zijn.

De geboorte van een tweekoppig dier voor de tweede keer in een decennium in het park is volgens De Oliemeulen puur toeval. Net als bij mensen kan een embryo zich gaan splitsen in twee identieke tweelingen, maar kan de splitsing ook te vroeg stoppen waardoor de tweeling lichamelijk met elkaar verbonden blijft. Hoe vaak dit voorkomt bij slangen is onbekend.

Rebellin ook de beste in Trofeo Melinda

Voor de tweede maal in korte tijd heeft Davide Rebellin een koers naar zijn hand gezet. Vier dagen nadat hij in Tre Valli Varesini won, was hij vanmiddag ook de beste in de eendagskoers Trofeo Melinda.

Na 198 kilometer koersen bleef Rebellin de Colombiaan Miguel Angel Rubiano en zijn landgenoot Domenico Pozzovivio voor.

Rebellin maakte in mei van dit jaar zijn rentree in het peloton na een schorsing van twee jaar te hebben uitgezeten wegens doping.

Tennisster Kerkhove pakt Nederlandse titel

Lesley Kerkhove heeft bij het NK tennis in Amstelveen de titel bij de vrouwen gepakt. In de finale versloeg ze Angelique van der Meet met 7-6 en 6-1.

Bij de mannen gaat de finale morgen tussen Jasper Smit en Mark de Jong. De als eerste geplaatste Smit was vanmiddag in de halve eindstrijd Arno Zoutendijk met 7-6, 6-3 en 6-2 de baas. De Jong, als derde ingeschaald, won in de andere halve eindstrijd van Bart de Gier. De setstanden waren 6-4, 6-4, 4-6 en 7-5.

[Premier League] Uitslag Arsenal - Liverpool

Liverpool is er in geslaagd om de eerste kraker van het seizoen in de Premier League te winnen. The Reds waren met 2-0 te sterk voor Arsenal, dat de wedstrijd met tien spelers afsloot. Emmanuel Frimpong kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele prent en kon vervroegd gaan douchen.

Beide ploegen wekten gedurende de wedstrijd de indruk dat men niet de ambitie heeft om mee te strijden om de landstitel. Arsenal had de bal iets vaker binnen de ploeg, maar deed hier erg weinig mee. Liverpool, waar Luis Suárez overigens op de bank begon, leek op veilig te spelen en ging voor een gelijkspel.

Toch vielen er in het duel tussen beide titelpretendenten een aantal doelpunten. De eerste goal viel diep in de tweede helft. Liverpool zag voor de zoveelste keer een aanval stranden, waarna Ignasi Miquel de bal uitverdedigde. Tenminste, dat dacht hij, want hij schoot het object tegen Aaron Ramsey. De bal dwarrelde via diezelfde Ramsey uiteindelijk in het doel.

The Gunners speelden op dat moment al met tien man, omdat Frimpong zijn tweede gele kaart had gekregen. De jonge ploeg van trainer Arsène Wenger leek aan het einde van de wedstrijd geen kracht meer over te hebben. Suárez, die inmiddels in het veld was gekomen, bepaalde de eindstand in het duel uiteindelijk op 2-0.

Door de zege stijgt Liverpool naar de eerste plaats. De formatie van trainer Kenny Dalglish deelt deze positie echter met Newcastle United, dat eerder op de dag met 1-0 van Sunderland won. The Reds hebben echter een beter doelsaldo. Arsenal staat nog altijd op de veertiende plaats en moet nog vrezen voor een lagere positie, omdat de overige wedstrijden later vandaag en morgen gespeeld zullen worden.

Stuntvlieger Red Arrows neergestort in Engeland

Het Britse leger heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van berichten dat een vliegtuig van een team stuntvliegers van de Britse luchtmacht is neergestort in het zuiden van Engeland.

Sky News en de BBC meldden zaterdag dat het vliegtuig van de Red Arrows neerstortte in de buurt van Bournemouth. Hier werd zaterdag een luchtshow gehouden.

Vooralsnog doet het ministerie van Defensie geen mededelingen.


Vlak voor het ongeluk

 

Kattenleger bestrijdt ratten in China

De West-Chinese stad Bole heeft een 'kattenleger' gevormd om een rattenplaag op de landbouwgebieden rond de stad te bestrijden. De autoriteiten hebben zo'n honderdvijftig straatkatten geronseld om dienst te doen als infanterietroepen, meldde het Chinese persbureau Xinhua.

Ratten en ander ongedierte vormen een plaag op de graslanden rond Bole. De dieren zijn in aantal sterk toegenomen als gevolg van overbegrazing en de jacht op roofdieren, zoals vossen.

De plaag nam eerder dit jaar zulke vormen aan dat besloten werd tot drastisch ingrijpen. Het kattenleger opende een offensief en wordt in de strijd bijgestaan door biologische oorlogvoering, in de vorm van tonnen rattengif. Volgens het stadsbestuur is het kattenleger aan de winnende hand en is het aantal rattenholen al met de helft verminderd. De katten bewijzen hun waarde, zei een woordvoerder vrijdag tegen Xinhua, in ieder geval meer dan voorheen, toen ze maar wat op straat rondlummelden.

Arnautovic: "Rutten wil me graag hebben"

Marko Arnautovic is bekend met de interesse van PSV. De Oostenrijker ziet een overstap naar Eindhoven wel zitten.

"Fred Rutten wil me graag hebben", zei de aanvaller van Werder Bremen tegen Bild. "Of ik naar Eindhoven kom, is nog onduidelijk." Arnautovic werkte in het verleden al samen met Rutten bij FC Twente. Na zijn vertrek in 2009 kende de Oostenrijker weinig geluk bij Internazional en Werder.

Rutten hoopt Arnautovic weer tot volle wasdom te laten komen in Eindhoven, waar men nog op zoek is naar een nieuwe spits. De trainer van PSV liet eerder al doorschemeren dat Arnautovic een serieuze optie is voor de openstaande vacature. De aanvaller ziet een overstap ook wel zitten.

"PSV is een Europese topclub. Spelers als Ronaldo en Ruud van Nistelrooy zijn er begonnen. Er ligt nog geen concreet bod, maar we zien wel wat er in de komende weken gaat gebeuren", zei Arnautovic, die bij Inter en Werder vooral in het nieuws kwam door opmerkelijke randzaken.

Feenstra heeft hoge verwachtingen voor verjaardag

Kim Feenstra is dinsdag jarig en verwacht dat haar man Michael haar op een bijzondere manier gaat verrassen. "Michael kennende heeft hij vast wat speciaals voor me in petto. Daar had hij het over, dus dat verwacht ik natuurlijk wel", lacht het fotomodel.

De verjaardag van Feenstra wordt dit jaar groots gevierd. "Ik vier het eigenlijk nooit", vertelt zij aan Het Parool. "Maar dit jaar word ik 26, dat vind ik echt een mijlpaal. Ik ga nu toch richting de dertig. Ik dacht, dan moet ik het ook maar eens vieren."

Het model geeft maandag een feest in Club Air. De opbrengst gaat naar ontwikkelingshulporganisatie ChildsLife. "Ik ben hun ambassadrice en bezoek de projecten die ze uitvoeren in ontwikkelingslanden. Als ik zo'n project bezoek, kijk ik wat er verbeterd kan worden, waar het geld naartoe gaat en wat er nodig is."

Het model heeft tot begin september niets meer in haar agenda staan, in verband met 'komkommertijd'. Dat komt haar goed uit, aangezien ze moeite heeft om tot rust te komen. "In Nederland kan ik niet echt ontspannen. Als ik met een vriendin uit eten ga, zit iedereen de hele tijd naar me te kijken. Of stel: ik ga naar een spa en ik moet naakt, heb ik dat probleem al helemaal."

Chaos bij te drukke gamescom

Er zijn vandaag mensen flauwgevallen bij de gamesbeurs gamescom in Duitsland. Vanwege de warmte en de gigantische mensenmassa rijden er nu ambulances op en neer om de mensen op te vangen. De gamescom is een beurs in Keulen waarin alle nieuwe games worden getoond.

Op onderstaand filmpje is bijvoorbeeld de opening van vanochtend te zien van de gamescom. Hierin is duidelijk te zien dat er een gigantische mensenmassa naar binnen probeert te gaan, terwijl er eigenlijk geen ruimte voor zoveel man is. Volgens een aanwezige op Twitter is het op dit moment een chaos. Er wordt nu niemand meer bij de beurs naar binnen gelaten en iedereen wordt afgeraden om morgen nog de beurs te gaan bezoeken.

FOK!games was de afgelopen dagen ook in Keulen voor een bezoek aan de gamescom, maar de laatste crewleden zijn vanmorgen vertrokken. De komende tijd kun je op FOK!games veel artikelen verwachten over wat er op de beurs te zien en te doen was.

Zwaargewonde Nederlanders nog in ziekenhuis

De drie Nederlanders die zwaargewond raakten door het noodweer op het Belgische muziekfestival Pukkelpop liggen nog steeds in het ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag laten weten.

Het popfestival werd donderdag overvallen door extreem noodweer. Vijf mensen overleden, allen Belgen. In totaal vielen er 140 gewonden, van wie er tien zwaargewond zijn.

CDA: houding PVV onverantwoord

CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vindt dat gedoogpartner PVV zich 'heel onverantwoord' opstelt in het politieke debat over de aanpak van de eurocrisis. Dat zei hij zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

De crisis is volgens hem zo groot dat politieke partijen met elkaar moeten nadenken hoe ze die gezamenlijk kunnen bestrijden. Van Haersma Buma hoopt dat de PVV en andere partijen die tegen het steunpakket aan Griekenland zijn, zoals de SP, alsnog andere keuzes durven maken.

CDA: houding PVV onverantwoord
CDA: houding PVV onverantwoord (Foto: ANP)

Schut: "Ik denk nog dagelijks aan Nesu"

Alje Schut denkt nog elke dag aan Mihai Nesu. Op 10 mei brak de Roemeen een ruggenwervel, nadat Schut op ongelukkige wijze op de rug van zijn teamgenoot terecht kwam. Tot op heden is het nog onduidelijk of de speler van zijn verlammingsverschijnselen zal herstellen.

"Ik wil eerst kwijt dat ik geen slachtoffer ben," liet Schut in een openhartig interview met Voetbal International weten. "Dat is Mihai en daarom voelde het in het begin ook zo vreemd aan op de momenten dat ik als slachtoffer werd neergezet. Slachtoffer is niet het juiste woord, de focus moet bij Mihai liggen. Maar ik geef wel toe dat niets meer hetzelfde is."

"Het heeft me veranderd en er gaat geen dag voorbij dat ik er niet bij stilsta," ging de verdediger verder. "Bij het voorval, maar ook bij Mihai. Zeker vijf keer per dag denk ik aan hem, steeds voor het slapen gaan sta ik stil bij hem en wat hem is overkomen. En als ik opsta, denk ik eraan hoe hij zich zal voelen."

Schut gaf toe geen gelovig persoon te zijn. Toch richt hij zich stiekem elke dag tot God om te bidden voor Nesu. "Vooral de eerste weken werd ik helemaal gek van het machteloze gevoel. Ik wilde Mihai zo graag helpen, maar wat kon ik doen?"

"Ik merk dat ik me minder erger aan bepaalde zaken", besloot Schut zijn relaas. "Kleine dingen die eigenlijk totaal niet belangrijk zijn als je het in het daglicht zet bij wat er met Mihai is gebeurd. Het heeft me veranderd. Het leed van Mihai draag ik voor de rest van mijn leven met me mee."

[Video] Supporter FC Oss rijdt arbiter aan

FC Oss slaagde er gisteravond niet in om van Almere City FC te winnen. Na het laatste fluitsignaal verscheen er echter een man in een invalidenwagen op het veld.

Deze man deed een aantal pogingen om de arbiter van dienst, Edwin van de Graaf, aan te rijden. De laatstgenoemde was namelijk op weg naar de spelerstunnel, toen hij ineens van achter werd aangereden door de man in de scootmobiel. De leidsman reageerde daar logischerwijs op, maar moest dit bekopen met nog een 'aanval'.

FC Oss heeft in een reactie aan FOK!sport laten weten het incident te betreuren. "Dit mag uiteraard nooit gebeuren. Clubs treffen voorzieningen voor mensen met een beperking en hiermee heeft hij zijn lotgenoten, FC Oss en zichzelf een slechte dienst bewezen."

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) laat in De Telegraaf al weten dat de betreffende man zeer waarschijnlijk een stadionverbod zal krijgen. Volgens de bond is er sprake van opzet, waardoor het een landelijk verbod betreft.


Het incident tussen arbiter Van de Graaf en de man in de scootmobiel
(vanaf 1:40).

Sócrates met spoed opgenomen in ziekenhuis

Sócrates is gisteren met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Sao Paulo. De 57-jarige Braziliaanse oud-voetballer had een bloeding in het spijsverteringskanaal.

Volgens de artsen werd dit veroorzaakt door een te hoge bloeddruk. Sócrates nam in 1982 en 1986 met het Braziliaanse voetbalelftal mee aan de WK's van 1982 en 1986. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de situatie is van de voetballegende.

Marco Borsato herkent zijn stem niet meer

Marco Borsato vindt dat zijn stem heel anders klinkt dan voor de operatie. Dinsdag ging de zanger onder het mes omdat er een poliep werd aangetroffen op zijn stembanden. Zaterdag mocht Borsato voor het eerst weer voorzichtig praten. "O mijn God, mijn stem klinkt zo anders", laat Borsato weten via Twitter.

"Ik hoop dat het wel beter wordt, ik herken mezelf er niet meer in. Het voelt alsof ik weer moet leren praten!"

De 44-jarige zanger mocht na de operatie een paar dagen niet praten en is blij dat hij nu weer praatjes mag hebben. "Wat ik gezegd heb? Niet zo heel veel, soms schieten woorden nou eenmaal tekort."

Borsato hoopt dat hij snel herstelt van de operatie, die volgens de artsen goed is verlopen. Zijn najaarstournee gaat 28 oktober van start en de zanger verwacht dat hij dan gewoon weer op het podium staat.


Just say Hello Goodbye (Foto:Novum)

R. Sneijder op huurbasis naar FC Utrecht

Rodney Sneijder zal voor de rest van het seizoen uitkomen voor FC Utrecht. De Domstedelingen huren de talentvolle middenvelder van Ajax. De verhuur gaat per direct in en loopt tot en met 30 juni 2012.

Sneijder, die nog tot en met 30 juni 2013 onder contract staat bij Ajax, werd op 31 maart 1991 geboren in Utrecht. Vanaf 2000 doorliep het jongere broertje van Wesley Sneijder de jeugd van de Amsterdammers. Sinds de voorbereiding van dit seizoen maakt de twintigjarige middenvelder officeel deel uit van de A-selectie.

Overigens wist sportcommentator Mark van Rijswijk via Twitter te melden dat FC Utrecht tevens een optie tot koop heeft weten te bedingen.

Noors kampioen Kristoff kiest voor Katusha

Alexander Kristoff stapt over van BMC Racing naar Team Katusha. De 24-jarige Noors kampioen tekent een contract voor twee jaar bij de Russische ploeg. Dat maakte Katusha vandaag bekend. Kristoff werd in 2007 ook al eens Noors kampioen op de weg. In 2009 greep hij de titel bij de beloften.

Kristoff werd in 2007 prof bij Joker-Bianchi. De Noor stapte in 2010 over naar BMC. Voor die ploeg reed hij dit jaar de Giro, zijn eerste grote ronde. In Katusha ziet hij de beste ploeg om zich verder te ontwikkelen. "Andrei Tchmil legde me de plannen van de ploeg uit en het was me meteen duidelijk dat dit de beste keuze was voor mijn carrière. Ik hoop dat ik de ploeg met goede resultaten kan terugbetalen."

Sarah Jessica Parker bevestigt derde SATC-film

Sarah Jessica Parker heeft bevestigd dat er een derde Sex and the City-film komt. "Ja, die komt er", vertelt zij aan het Amerikaanse entertainmentmagazine Parade. "Het is een klein verhaal waarvan ik vind dat het verteld moet worden." Het verhaal en wanneer de film uitkomt blijft vooralsnog onduidelijk.

De geruchten over een derde Sex and the City-film doen al een tijdje de ronde. Er zou een film komen over de beginjaren van Carrie en haar vriendinnen. Als hoofdrolspeler wordt Elizabeth Olsen genoemd en Blake Lively zou een jonge Samantha Jones spelen.

De televiserie was van 1998 tot 2004 te zien op de Amerikaanse HBO. De eerste speelfilm kwam uit in 2008, waarin Carrie Bradshaw in het huwelijksbootje stapt. De tweede film uit 2010 ging over haar huwelijk met Big, de liefde van haar leven. Naast Sarah Jessica Parker hebben ook actrices Kristin Davis, Cynthia Nixon en Kim Cattrall laten weten dat ze een derde film wel zien zitten.


R. Koeman: "Groep constant scherp houden"

Ronald Koeman heeft een geweldige seizoensstart met Feyenoord, met twee winstpartijen. Maar hij laat zijn ploeg niet verslappen in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles morgen.

Op de training deze week hield Koeman zich persoonlijk bezig met de verdedigers, nadat hij de ploeg in groepen had opgedeeld. De trainer wilde persoonlijk zijn ervaring bijbrengen en zo zijn team op scherp houden.

En dat is nodig, meent Koeman. "Deze groep moet constant scherp worden gehouden. Maar ik moet zeggen dat het niveau deze week goed was. Iedereen beseft blijkbaar dat wij de ingezette lijn moeten doortrekken", zei hij tegen de aanwezige pers.

De trainer werd ook gevraagd naar de situatie rond Leroy Fer. Feyenoord moet de schulden terugbrengen, maar wil dat volgens Koeman niet ten koste van alles doen. "Toch heeft het één niet met het ander te maken. We willen dat saneren en presteren hand in hand gaat. We kunnen het ons niet veroorloven om de schuld razendsnel af te bouwen, maar op het veld achter te blijven."

'Tegemoetkoming pensioenplan niet voldoende'

De tegemoetkoming van het kabinet aan de bezwaren van de FNV op het pensioenakkoord zijn voor FNV Bondgenoten en FNV Bouw niet voldoende om het akkoord te steunen. Dat zeggen de bonden zaterdag in een reactie op een interview met minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) in de Volkskrant.

De bewindsman zegt in een interview met de krant dat de korting op de AOW voor mensen die eerder stoppen met werken voor lage inkomens wordt verzacht. Hij zei te hopen dat dit de bonden over de streep zou trekken.

AOW- en pensioneringsleeftijd gaat in 2020 naar 66 jaar, staat in het plan. Mensen die stoppen als ze 65 zijn, krijgen 6,5 procent minder AOW. Het kabinet bekijkt nu of mensen met een laag inkomen tussen hun 62ste en 64ste extra geld kunnen krijgen dat ze kunnen sparen om de overgang naar hun pensioen te vergemakkelijken.

FNV Bondgenoten vindt dat het risico met het pensioenplan nog steeds bij de werknemers ligt. "Er blijft nog steeds een casinoplan over. Dit is een moonwalk, de minister beweegt wel, maar hij blijft op zijn plaats", zegt hoofdbestuurder Anja Jongbloed.

Deze week stemde een ruime meerderheid van de 475 duizend leden van FNV Bondgenoten tegen het pensioenakkoord. Abvakabo FNV en FNV Bouw moeten hun achterban nog raadplegen.

Voorzitter van FNV Bouw John Kerstens zei zaterdag op Radio 1 dat het voorstel van Kamp de bond niet over de streep gaat trekken. "Wat er nu ligt is niet goed genoeg. Dit gaat een bouwvakker niet helpen, want die gaat gemiddeld rond zijn 60ste met vroegpensioen."


'Tegemoetkoming pensioenplan niet voldoende' (Foto: Novum)

[EK] Hockeyvrouwen starten sterk

De Nederlandse hockeydames zijn uitstekend begonnen op het EK Hockey in het Duitse Mönchengladbach. De regenende olympisch kampioenen waren met 8-0 te sterk voor Azebeidzjan.

De Nederlandsen waren vooral sterk uit de strafcorner, lieft zes van de acht goals vielen uit strafcorners. Azebeidzjan wist daar vrijwel niks tegenover te stellen, waardoor doelvrouw Floortje Engels een rustige middag kende. Topscorers waren Maartje Paumen en Kim Lammers, die er beiden drie inschoten. De andere goals werden gemaakt door Willemijn Bos en Ellen Hoog.

De volgende wedstrijd van de Oranjedames is morgenavond om 18:00 tegen Spanje. De heren komen morgen ook in actie. Zij spelen om 14:00 tegen Frankrijk.

Patty Brard ergert zich aan Patricia Paay

Patty Brard ergert zich mateloos aan het gedrag van Patricia Paay. De twee dames werken samen met Tatjana Simic aan de RTL-show Diva's Draaien Door. Hierin nemen zij een paar dagen een bedrijf over.

"Om de haverklap moeten de opnames worden stilgelegd omdat La Paay weer eens haar make-up en haarstukken wil bijwerken", klaagt Brard tegen het AD. "Als voor de zoveelste keer uit Patricia's mond het woord 'lipgloss' klinkt, slaakt het complete opnameteam een diepe zucht."

Ook voor de instelling van de 62-jarige Paay heeft Brard geen goed woord over. "Patricia is snel tevreden, gelooft in een goede afloop, terwijl dat nog lang niet zeker is. Ze denkt onvoldoende na en is alleen met uiterlijkheden bezig."

Volgens La Paay komt uiteindelijk alles altijd weer goed tussen de twee diva's. "Patty is gewoon een pittig typetje dat geen blad voor de mond neemt. Ik weet dat ze graag op me afgeeft. Maar als ze dat doet, krijg ik altijd naderhand een sms met de mededeling dat ze toch wel van me houdt."

AZ zonder Boymans tegen N.E.C. Nijmegen

AZ moet het morgen in de competitiewedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen doen zonder Ruud Boymans. De 22-jarige spits heeft nog steeds last van zijn linkerenkel en ontbrak daardoor ook al tegen FC Twente en Aalesunds FK.

Charlison Benschop zal Boymans morgen waarschijnlijk opnieuw in de punt van de aanval vervangen. Aanvoerder Niklas Moisander keert weer terug nadat hij vorige week tegen FC Twente een schorsing uitzat.

Gewonden na explosie op boot Vinkeveense Plassen

Op een boot op de Vinkeveense Plassen heeft zaterdagochtend een explosie plaatsgevonden. Drie mensen liepen brandwonden op, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Na de explosie, die rond 10.00 uur ontstond, brak brand uit. De brandweer heeft het vuur vanaf een boot geblust. De opvarenden zijn volgens RTV Utrecht in het water gesprongen en naar de kant gezwommen. Het zou gaan om een man en twee kinderen. De brandweer kon dat niet bevestigen.

De precieze oorzaak van de explosie is nog niet bekend, maar heeft volgens de zegsman te maken met gasflessen aan boord van de boot.

Cohen wil 'mooipraterij' kabinet ontmaskeren

PvdA-leider Job Cohen wil de komende tijd de 'mooipraterij' van het kabinet blootleggen. Volgens de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij stelt premier Mark Rutte de kabinetsingrepen voortdurend mooier voor dan ze zijn.

"De premier verkoopt iets dat er niet is", stelde Cohen zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. "Er komen 3000 agenten bij? Nul. Er komen 12.000 verpleegsters bij? Die komen er niet", zijn enkele voorbeelden die hij noemt.

Cohen wil'mooipraterij' kabinet ontmaskeren
Cohen wil 'mooipraterij' kabinet ontmaskeren (Foto: ANP)

Relschoppers Engeland schoten op agenten

Relschoppers in de Engelse stad Birmingham hebben eerder deze maand ongewapende agenten en een politiehelikopter onder vuur genomen. Dat blijkt uit videobeelden die zaterdag door de Engelse politie zijn vrijgegeven.

Op de beelden is te zien hoe gemaskerde mannen tijdens de rellen op 9 augustus hun vuurwapens gebruiken. In totaal zijn elf schoten afgevuurd, zei de politie. Commissaris Chris Sims sprak van een 'gecoördineerde poging om agenten te doden of verwonden'.

De politie deelde zaterdag tevens mee dat een achtste verdachte is gearresteerd rond de dood van drie mannen die tijdens de rellen in Birmingham winkels probeerden te beschermen en door een auto werden overreden. Vier van de acht verdachten zijn inmiddels aangeklaagd voor moord.

In totaal zijn meer dan dertienhonderd personen aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij en aandeel in de rellen in diverse Engelse steden.

Kind overleden na ongeluk N9

Na een ongeluk op  de N9 ter hoogte van Schagerbrug is zatermorgen een kind overleden. Het kind zat samen met een vrouw en drie andere kinderen in een oude legerjeep toen er een probleem met een van de wielen ontstond.

De jeep begon te slingeren en raakte van de weg, waarbij alle vier de kinderen uit de auto werden geslingerd. Een van hen raakte met het hoofd een lantaarnpaal en overleed ter plekke. Een ander kind werd met zware verwondingen naar een ziekenhuis in Alkmaar gebracht, ook de vrouw en twee andere kinderen zijn met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Losjes bewegen met Star Wars Kinect-gameplay

Een van de grootste titels voor Kinect is Star Wars Kinect. De game wordt tot op heden vooral afgebrand vanwege de vreemde besturing, maar tijdens de gamescom wilde Microsoft bewijzen dat de game prima bestuurt en dat het een toptitel in wording is.

Onderstaand filmpje is opgenomen tijdens de gamescom, waarin een nieuwe mode werd geshowd. Schijnbaar moest je met het monster de boel aan gort slaan, maar door wat miscommunicatie met de Kinect-sensor en de speler lijkt dit niet ergens op.

Sampdoria doet bod op AZ-doelman Romero

Sergio Romero lijkt op weg naar Sampdoria. De Italiaanse ploeg, die vorig jaar degradeerde naar de Serie B, heeft een bod gedaan op de doelman van AZ. Dat bevestigt een voorlichter van de Alkmaarse club. Hoe de onderhandelingen er voor staan is niet duidelijk. Volgens De Telegraaf is Romero al medisch gekeurd in Genua.

Romero en AZ liggen al een tijdje overhoop. De Argentijnse doelman meldde zich na de Copa America en een korte vakantie niet in Alkmaar. Uiteindelijk kreeg hij van AZ een maand onbetaald verlof om op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. Romero meldde later echter dat hij zich sowieso pas begin september hoefde te melden.

Trailer: The Woman in Black met Daniel Radcliffe

CBSfilms heeft de trailer van The Woman in Black op haar Youtube gezet. De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Daniel Radcliffe.

'The Woman in Black' is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Susan Hill. Het verhaal draait om een jonge advocaat, gespeeld door Radcliffe, die naar een uithoek van het Verenigd Koninkrijk wordt gestuurd. Terwijl hij daar in een oud en verlaten huis de documenten van een overleden cliënt op orde brengt, komt hij erachter dat het nabijgelegen dorp wordt geteisterd door de geest van een wraakzuchtige vrouw.

Haddad derde Nederlander bij St. Mirren

Het Schotse St. Mirren FC heeft een derde Nederlander aan de selectie toegevoegd. Ilias Haddad tekende voor één seizoen bij de huidige nummer vijf van Schotland. Haddad was clubloos, nadat zijn aflopende contract bij AZ niet werd verlengd.

De 22-jarige Dordtenaar gold enkele jaren terug als grote belofte. AZ plukte hem toen weg uit de jeugdopleiding van Excelsior. Haddad, inzetbaar als centrale verdediger of defensieve middenvelder, brak niet door in Alkmaar. De afgelopen twee jaar speelde hij op huurbasis voor Telstar. Daar kwam hij tot 47 optredens in de Jupiler League.

St. Mirren heeft al twee Nederlanders onder contract, namelijk aanvaller Nigel Hasselbaink en linksback Jeroen Tesselaar. Tesselaar werd, net als Haddad, de afgelopen twee jaar door AZ bij Telstar gestald.

Danny Trejo beschermt middelbare school tegen demonen

Machete-acteur Danny Trejo laat zich in zijn nieuwste film Haunted High weer van zijn bloederige kant zien. De Mexicaanse acteur speelt een conciërge op een middelbare school die de leerlingen moet beschermen als hun schoolhoofd bezeten blijkt door een demon. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Naast Trejo is ook Buffy the Vampire-ster Charisma Carpenter te zien. Zij speelt de sexy bibliothecaresse. Het bezeten schoolhoofd wordt gespeeld door M.C. Gainey, de uit de kluiten gewassen bijrolacteur bekend van de serie Lost en films als Terminator 3: Rise of the Machines, Sideways en Wild Hogs.

De 67-jarige Trejo, vooral bekend van de vele harde actiefilms van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez, speelt ook in kindvriendelijker films. Zo is hij dit najaar te zien in Spy Kids: All the Time in the World in 4D en in A Very Harold and Kumar 3D Christmas.


Danny Trejo beschermt middelbare school tegen demonen (Foto: Novum)

Haase in tweede ronde Winston Salem

Robin Haase staat bij het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston Salem al in de tweede ronde. De Hagenaar, die onlangs in Kitzbühel zijn eerste titel won, is als tiende geplaatst bij het hardcourttoernooi en heeft daardoor een vrijstelling voor de eerste ronde. In de tweede ronde treft hij de winnaar van de partij tussen de Kazach Mikhail Kukushkin en de Amerikaan James Blake.

Voor Haase is het laatste toernooi voor de US Open ook direct zijn enige voorbereidingstoernooi op hardcourt. De Nederlander speelde een aantal Europese graveltoernooien en competitie in Duitsland. Voor het Masterstoernooi in Cincinnati stond hij nog niet hoog genoeg om direct toegelaten te worden.

Haase in tweede ronde Winston Salem (Foto: Pro Shots)

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 3

Gisteravond is de derde speelronde Jupiler League afgewerkt. FOK!sport houdt je ook dit seizoen wekelijks op de hoogte van de gebeurtenissen rondom deze competitie. Hieronder vind je een korte impressie, de uitslagen en de stand.

FC Eindhoven is de enige club in de Jupiler League, die na drie speelronden nog geen punten heeft verspeeld. Gisteravond slaagde de formatie er namelijk in om Telstar (3-1) over de knie te leggen en zodoende de derde competitiezege op rij te pakken.

Josemar Makiavala zette FC Eindhoven na bijna twintig minuten spelen op voorsprong. Vlak voor rust verdubbelde Serhat Koc, die onlangs bij de Brabantse formatie terugkeerde, de score. Na 56 minuten wedstrijd slaagde Telstar er in om de aansluitingstreffer te maken. Johan Plat was hier verantwoordelijk voor. In de slotfase was het echter Sjors Paridaans, die voor FC Eindhoven de derde goal van de wedstrijd maakte en daardoor de drie punten veilig stelde.

FC Zwolle boekte gisteren de grootste overwinning van deze speelronde. De Zwollenaren waren met 4-0 te sterk voor AGOVV Apeldoorn. Norair Mamedov was de grote man aan de zijde van de bezoekers. Hij tekende namelijk voor drie doelpunten.

AGOVV Apeldoorn keek binnen een kwartier al tegen een 1-0 achterstand aan. Furdjel Narsingh, de oudere broer van Luciano Narsingh (sc Heerenveen), wist doelman Daan Huiskamp te verschalken. FC Zwolle slaagde er in de tweede helft pas in om het verschil definitief te maken. In het tijdsbestek van twintig minuten vond Mamedov drie keer doel en sleepte op die manier de drie punten in de wacht.

Er werden natuurlijk nog veel meer wedstrijden gespeeld. De meest opvallende uitslag was toch wel de nederlaag van promovendus FC Oss. De Brabanders gingen met 3-4 ten onder in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Onderin zijn nog twee ploegen, die geen punten hebben behaald. Naast AGOVV Apeldoorn, dat tegen een forse nederlaag aanliep, heeft ook sc Veendam nog geen punten. De formatie van trainer Gert Heerkes verloor met 2-1 van MVV.



Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
AGOVV FC Zwolle 0-4
Go Ahead Eagles Helmond Sport 2-3
FC Oss Almere City FC 3-4
Fortuna Sittard FC Emmen 4-1
FC Den Bosch SC Cambuur 1-1
MVV SC Veendam 2-1
FC Eindhoven Telstar 3-1
Sparta FC Volendam 0-0


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Eindhoven 3 3 0 0 9 7-1
2 FC Zwolle 3 2 1 0 7 8-3
3 Fortuna Sittard 3 2 0 1 6 9-3
4 Almere City FC 3 2 0 1 6 9-6
5 Helmond Sport 3 2 0 1 6 7-7
6 MVV 3 2 0 1 6 5-5
7 FC Volendam 3 1 2 0 5 2-0
8 Willem II 2 1 1 0 4 4-2
9 SC Cambuur 3 1 1 1 4 5-4
10 Go Ahead Eagles 3 1 1 1 4 4-4
11 Sparta 3 1 1 1 4 3-3
12 FC Oss 3 1 0 2 3 7-7
13 FC Den Bosch 3 0 3 0 3 3-3
14 FC Dordrecht 2 0 2 0 2 1-1
15 Telstar 3 0 1 2 1 1-4
16 FC Emmen 3 0 1 2 1 2-8
17 SC Veendam 3 0 0 3 0 2-8
18 AGOVV 3 0 0 3 0 3-13


Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

Tony Scott maakt remake The Wild Bunch

Tony Scott is in onderhandeling voor de regie van de remake van The Wild Bunch. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De westernklassieker van Sam Peckinpah uit 1969 geldt nog altijd als een van de mijlpalen uit de westerngeschiedenis.

The Wild Bunch gaat over een groep bandieten van middelbare leeftijd die, terwijl het Wilde Westen om hen heen verdwijnt, nog één keer een grote kraak willen zetten. De cast bestond uit toenmalige grote namen als Warren Oates, Ernest Borgnine, Robert Ryan en William Holden. Filmstudio Warner Bros probeert al jaren een remake van de grond te krijgen.

De 67-jarige Scott heeft wel meer plannen voor remakes van filmklassiekers. Zo is hij al een tijdje bezig met een nieuwe versie van de misdaadfilm Potsdamer Platz en wil hij zijn hit Top Gun uit 1986 opnieuw maken.

Scott is momenteel bezig met het oorlogsdrama Emma's War, over een Engelse hulpverleenster in Sudan die met een plaatselijke warlord trouwt. Ook is hij van plan een film over de Hell's Angels te maken, waarvoor hij Jeff Bridges beoogt voor de hoofdrol van oprichter en leider Sonny Barger. Die film gaat over de vete uit 2001 tussen de Hell's Angels en de rivaliserende motorbende de Mongols.


Tony Scott maakt remake The Wild Bunch (Foto: Novum)

Nijmeegse komt om bij ongeluk A50

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een auto in het Noord-Brabantse Son en Breugel is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige vrouw uit Nijmegen om het leven gekomen. Dat heeft de politie gemeld.

De auto waarin de vrouw zat stond stil op de A50 toen rond 01.15 uur een vrachtwagen achterop reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De 39-jarige partner van de vrouw bleef ongedeerd, omdat hij op het moment van het ongeluk in de berm langs de vluchtstrook stond.

Brian de Palma aan de slag met staatsgeheimen

Brian de Palma gaat de politieke thriller The Key Man regisseren. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De film gaat over een man die door de Amerikaanse overheid wordt achtervolgd omdat zijn lichaam bepaalde gevoelige staatsgeheimen bevat. De film moet een hommage worden aan de paranoïde thrillers van de jaren zeventig, zoals Three Days of the Condor en Marathon Man.

De 71-jarige De Palma is vooral bekend van ruige films als Scarface, The Untouchables, Carlito's Way en Raising Cain. Ook heeft hij beduidend luchtiger producties op zijn naam staan als Bonfire of the Vanities en de eerste Mission: Impossible. De laatste film die hij regisseerde, Redacted, stamt uit 2007 en gaat over de manier waarop de media de oorlog in Irak versloegen.

Het scenario van The Key Man is van de hand van Joby Harold, die eerder de thriller Awake schreef en regisseerde. Die film uit 2007, met Hayden Christensen en Jessica Alba in de hoofdrollen, gaat over een man die zonder dat de artsen het weten bij bewustzijn blijft tijdens een hartoperatie.

The Key Man moet voor het eind van dit jaar in productie gaan. Wanneer de film in de bioscoop verschijnt, is nog onbekend.


Brian de Palma aan de slag met staatsgeheimen (Foto: Novum)

Gordon: nichteriger dan Zie Ze Vliegen kan niet

Gordon geniet met volle teugen van zijn rol in de nieuwe komedie Zie Ze Vliegen. Voor het nieuwe programma, dat zaterdag voor het eerst op tv is, kruipt Gordon onder meer in de huid van een homoseksuele steward. "Veel nichteriger dan dit wordt het niet", belooft Gordon voor de camera van Novum Nieuws.

De zanger, presentator en talentcoach ziet in acteren een nieuwe uitdaging. "Ik vind het heel grappig om te doen. Acteren vind ik echt een nieuwe dimensie in mijn carrière."

Hoewel Gordon graag vaker in de huid van een personage zou kruipen, heeft hij voorlopig geen tijd voor een acteercarrière. "We zouden eigenlijk ook nog een film gaan maken met Gerard, maar dat heb ik op het laatste moment afgeblazen. Ik heb het gewoon heel erg druk."

De agenda van Gordon is de komende maanden bomvol. "In november komt het nieuwe album van Los Angeles, The Voices, we gaan meedingen naar een plekje in het Nationaal Songfestival, Minute to Win it ga ik weer doen en in november start X Factor weer", somt de bezige bij op.

Ondanks alle drukte is Gordon niet bang dat hij achter Gerard Joling aangaat en ook getroffen wordt door een burn-out. "Absoluut niet. Ik zit heel goed in m'n vel en voel me heel goed. Je moet gewoon goed voor jezelf zorgen, dan komt het helemaal goed."

Herdenkingsdienst voor slachtoffers Pukkelpop

De Sint-Lambertuskerk in Kiewit houdt zondag om 11.00 uur een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers die vielen tijdens het muziekfestival Pukkelpop. Dat heeft de stad Hasselt zaterdag gemeld.

Op de sociale netwerksite Facebook circuleert ook een oproep om zaterdag vanaf 14.00 uur bijeen te komen in Hasselt. Tijdens Pukkelpop in Kiewit kwamen donderdag vijf mensen om toen er noodweer losbarstte boven het festivalterrein. Tien festivalgangers raakten zwaargewond. De toestand van drie van hen is nog steeds kritiek.

Jankovic door in Cincinnati

Jelena Jankovic heeft zich bij het WTA-toernooi in Cincinnati zonder te spelen als laatste voor de halve finale geplaatst. De tegenstandster van de Servische, Shuai Peng uit China, meldde zich met een blessure aan haar linkerheup af.

Jankovic neemt het bij de laatste vier op tegen Andrea Petkovic uit Duitsland. Zij won haar kwartfinalepartij van Nadia Petrova. Maria Sharapova en Vera Zvonareva strijden om de andere finaleplaats.

Kewell terug naar Australië

Harry Kewell keert terug naar zijn vaderland Australië. Komend seizoen zal de 32-jarige aanvaller uitkomen voor Melbourne Victory. Kewell komt over van Galatasaray.

Kewell speelde het grootste gedeelte van zijn voetballoopbaan in Engeland bij Leeds United en Liverpool. "Harry is een sporticoon in Australië en zal de populariteit van voetbal in ons land gaan vergroten", zo zei de voorzitter van Melbourne Victory.

Gewonden door vuurwerk in Ugchelen

Twee vrouwen zijn vrijdagavond op de Ugchelse Zomerfeesten gewond geraakt toen zwaar vuurwerk werd afgestoken. Twee mannen uit Apeldoorn zijn aangehouden, laat de politie zaterdag weten.

Aan het eind van het Gelderse dorpsfeest, kort na middernacht, werd plotseling zwaar vuurwerk afgestoken. Er waren toen nog honderden mensen in het centrum van het dorp. Twee vrouwen liepen brandwonden op en zes anderen klaagden over doofheid.

De twee Apeldoorners van 41 en 46 werden door de beveiliging van het feest aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze zitten nog vast.

Lowlands gaat tweede dag in

Within Temptation, Selah Sue en Elbow zijn enkele van de acts die zaterdag op het muziek- en cultuurfestival Lowlands optreden. Ook zijn onder andere Stephen Marley, de Britse comedian Brendon Burns en de Syrische zanger Omar Souleyman op de tweede festivaldag te bewonderen.

Festivalgangers kunnen rustig ontwaken met een lesje tai chi rond half tien. Ook tijdens een workshop van Het Nationale Ballet kunnen bezoekers zelf de benen strekken. De lezingen worden zaterdag verzorgd door Henriëtte Past, lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, en hoogleraar sterrenkunde Rens Waters.

Verder is er opnieuw onnoemelijk veel keus op het gebied van comedy, literatuur, dichtkunst, theater, muziek, dans en film.

Het driedaagse festival ging vrijdag minder uitbundig van start dan andere jaren door het drama op Pukkelpop. De organisatie van Lowlands liet bij de opening weten mee te leven met de slachtoffers, familie, vrienden, de organisatie en het publiek van het Belgische festival.

Tientallen doden door busongeluk Afghanistan

Bij een busongeluk in het zuiden van Afghanistan zijn zaterdag zeker 35 mensen om het leven gekomen. Zeker 26 mensen raakten gewond. Dat hebben de autoriteiten gemeld.

Het ongeluk met de overvolle bus gebeurde in de provincie Kandahar. Door nog onbekende oorzaak raakte het voertuig van de weg en sloeg het meerdere keren over de kop. De bus kwam pas veertig meter van de weg weer tot stilstand.

Verbeek: "Dit is geen incident meer"

Gertjan Verbeek heeft met zijn spelers samen gezeten om een probleem aan de kaak te stellen. Het 'uitpatroon' dat zich heeft ontwikkeld bij AZ.

AZ heeft een reeks slechte uitwedstrijden in Europa neergezet, met donderdag als uitschieter. In Noorwegen verloor de Alkmaarse ploeg met 2-1 van de onbekende nummer tien uit de Noorse competitie.

"Dit is geen incident meer. Het vormt een patroon. Het is een structureel probleem en dat moet doorbroken worden", aldus Verbeek tegenover De Telegraaf. "We moeten een keer punten halen buiten Alkmaar", aldus Verbeek. "Het is mentaal. Uit moeten we qua agressiviteit, strijdbaarheid, de wil om te winnen en compactheid hetzelfde optreden als thuis."

Ook aanvoerder Niklas Moisander vindt het probleem moeilijk uit te leggen. "Het is heel moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Alles klopt in de aanloop, maar als het dan begint, blijken we er niet klaar voor te zijn en durven we niet te voetballen. Dit is de schuld van iedereen. We waren het erover eens, dat het slecht was."

De verdediger staat zelfs niet negatief tegenover een psycholoog, maar vindt ook dat het team eerlijk moet zijn. "De trainer nam geen genoegen met de conclusie van het mentale verhaal, hij wil dat wij hierover allemaal nadenken. Als team moet je verder. Als iemand verzaakt, moet je dat elkaar durven te zeggen. Daar ligt al langer het probleem. We moeten elkaar de waarheid zeggen."

Atleet Rodgers na positieve test niet naar WK

Mike Rodgers heeft zich teruggetrokken voor het WK atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu dat komende week van start gaat. Rodgers accepteert een voorlopige schorsing, al zegt hij onschuldig te zijn. Dat heeft het Amerikaanse antidopingagentschap Usada bekendgemaakt.

De voormalig Amerikaans kampioen op de 100 meter testte vorige maand bij een wedstrijd positief op het stimulerende middel methylhexanamine. Volgens de manager van de atleet zat de verboden stof in een energiedrankje.

Rodgers zou in Zuid-Korea meedoen aan de 100 meter en de 4x100 meter.

Ajax wil R. Sneijder gaan verhuren

Ajax wil Rodney Sneijder gaan verhuren. De trainer van de Amsterdamse club, Frank de Boer, denkt dat het beter is voor de ontwikkeling van het jongere broertje van Oranje-international Wesley Sneijder.

"Maar alleen als er een goede club komt", zei De Boer tegen Telesport. "Anders kan hij beter elke dag hier trainen, met topspelers om zich heen. Hij heeft in de voorbereiding heel goed gepresteerd en zich uiterst professioneel opgesteld. Maar ik merk dat ik - als Christian Eriksen geblesseerd zou raken - er meer naar neig om Theo Janssen door te schuiven en Vurnon Anita controlerend op het middenveld te zetten. Op Rodneys leeftijd is het belangrijk veel aan spelen toe te komen."

Inmiddels hebben zowel ADO Den Haag als FC Utrecht zich gemeld bij Ajax voor het huren van Sneijder, die nog een contract tot 2013 heeft in Amsterdam.

Djokovic boekt moeizame zege op Monfils

Novak Djokovic heeft zich met moeite voor de kwartfinales van het toernooi in Cincinnati geplaatst. De nummer één van de wereld versloeg de Franse tennisser Gaël Monfils met 3-6, 6-4 en 6-3. In de halve eindstrijd treft Djokovic nu Tomas Berdych die Roger Federer verrassend de baas was.

"Het was een zeer fysieke wedstrijd. Dit was weer een mooie zege,” aldus dé topfavoriet voor de US Open na afloop van zijn partij tegen Monfils.

[Vuelta] Poels wilt zich laten zien

Wout Poels gaat vandaag van start in zijn tweede grote ronde van het jaar. De renner van Vacansoleil moest eerder in de Tour de France opgeven en hoopt nu de Vuelta à España tot een goed einde te brengen. De voortekenen zijn alvast goed.

"Ik ben in goeden doen," zei de 23-jarige Poels in De Telegraaf. "In de Tour heb ik me nooit kunnen meten met de toppers. Ik ga proberen hier met de grote mannen mee te gaan in de bergen en een paar korte uitslagen neer te zetten. Na de eerste week weet ik al waar ik sta. Ik wil in ieder geval wat laten zien."

Nederlandse gepakt met drugs

Een Nederlandse vrouw is in de Dominicaanse Republiek opgepakt omdat ze drugs wilde smokkelen. In haar maag en bagage werd in totaal 2 kilo verdovende middelen aangetroffen. De autoriteiten weten nog niet of het gaat om heroïne of cocaïne.

Dat heeft de drugsbestrijdingsdienst van de Caraïbische staat vrijdag gemeld. De 44-jarige viel door de mand op het vliegveld van Punta Cana, het oostelijke schiereiland dat bij toeristen zeer populair is. Ze wilde met de smokkelwaar op een vliegtuig naar Brussel stappen.

Agenten schieten bij aanhouding verkeerde

Agenten hebben vrijdagavond in Rotterdam waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een vermeende woningovervaller. De man bleek echter niets met de overval te maken te hebben, meldt de politie.

Rond 20.00 uur overvielen drie gewapende mannen een woning aan de Doedestraat. Ze gingen er met onbekende buit vandoor in een auto.

Kort na de overval zagen agenten bij station Rijnhaven een man die voldeed aan het signalement van een van de overvallers. Toen ze hem om legitimatie vroegen, ging hij ervandoor. Na meerdere waarschuwingsschoten lukte het de agenten de man op de Joubertstraat aan te houden.

De man bleek echter niets met de overval te maken te hebben. Waarom hij dan de benen nam, is niet duidelijk.

Verlaten tenten Pukkelpop geplunderd

Het stormdrama dat Pukkelpop donderdag trof, heeft sommige festivalgangers er niet van weerhouden hun slag te slaan. In de nacht na het noodweer, dat vijf levens eiste, werden tenten op de verlaten camping leeggeroofd.

Dat meldde de Vlaamse krant Het Nieuwsblad zaterdag. Meerdere getroffenen doen in het dagblad hun verhaal. "Onze tent werd stukgescheurd en de bewaker moest onze bezittingen hardhandig verdedigen", zegt een jongen.

Verlaten tenten Pukkelpop geplunderd
Verlaten tenten Pukkelpop geplunderd (Foto: ANP)

Kabinet komt FNV tegemoet over pensioenplan

Het kabinet komt tegemoet aan de bezwaren die de FNV heeft op het pensioenakkoord. De korting op de AOW voor mensen die eerder stoppen met werken, wordt voor lage inkomens verzacht. Dat zet minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) zaterdag in een interview met de Volkskrant.

De bewindsman hoopt de bonden met de aankondiging over de streep te trekken nu de achterban van FNV Bondgenoten, de grootste bond, het pensioenakkoord deze week massaal heeft afgewezen. Abvakabo FNV en FNV Bouw raadplegen hun leden binnenkort.

In het akkoord staat dat de AOW- en pensioneringsleeftijd in 2020 66 jaar wordt. De AOW kan ook met 65 jaar ingaan, maar dan is de uitkering wel levenslang 6,5 procent lager. Kamp wil de overgang tussen loon en de gekorte nu AOW verzachten.

"Het gaat er dan om of we werkende mensen met lage inkomens in hun 62e, 63e en 64e levensjaar wat extra geld kunnen toespelen. Als zij dat drie jaar sparen, wordt de overgang naar pensioen vergemakkelijkt", zegt Kamp. Hij denkt zo een 'aantrekkelijk pakket' te hebben voor mensen met lage inkomens.

Kamp wijst in het interview op de concessies die het kabinet aan de vakbeweging heeft gedaan. "Volgens het akkoord wordt de AOW-leeftijd flexibel. Je mag straks eerder of later met pensioen", zegt hij. "Ouderen met alleen AOW krijgen vanaf 2020 jaarlijks driehonderd euro extra. Is het inkomen hoger, dan daalt deze bonus. Ook wordt de AOW vijftien jaar lang jaarlijst met 0,6 procent verhoogd."

Als FNV het akkoord toch afwijst, gaan de concessies niet op en grijpt Kamp terug naar afspraken uit het regeerakkoord. Daarin is alleen verhoging van de AOW-leeftijd naar 66 jaar in 2020 afgesproken.


Kabinet komt FNV tegemoet over pensioenplan (Foto: Novum)

Zwaargewonde bij auto-ongeluk op landingsbaan

Een 36-jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt nadat hij door een auto was aangereden op de landingsbaan van luchthaven Teuge in Gelderland. De automobilist is aangehouden, meldt de politie.

De man was rond middernacht na een feest op het terrein van het vliegveld met een aantal vrienden naar de landingsbaan gegaan. Een van de feestgangers, een 59-jarige man uit Den Haag, nam zijn auto mee en reed daarmee over de landingsbaan. Vermoedelijk heeft hij toen de Apeldoorner aangereden. Hij zit vast voor verhoor.

Het vliegveld was tijdens het ongeluk gesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de betrokkenen op de landingsbaan te zoeken hadden.

Adriaanse aanvallend tegen Heerenveen

Co Adriaanse heeft met FC Twente een goede seizoensstart achter de rug, maar hij wil zijn team nog meer als een geoliede machine laten werken. Met aanvallend voetbal.

Met zes punten uit twee wedstrijden en een knappe 2-2 tegen Benfica om een plek in de Champions League, kan Co Adriaanse tevreden terugkijken op het begin van het seizoen. Maar aanvallend zou de trainer graag zien dat zijn spelers effectiever met de kansen omgingen.

Tegen sc Heerenveen vanavond wil de trainer aanvallend uit de startblokken. "We gaan druk zetten op de achterhoede van SC Heerenveen, want dat is het zwakste gedeelte van die ploeg", analyseert Adriaanse tegenover De Telegraaf.

De Twente-trainer weet dat Heerenveen met Oussama Assaidi en Luciano Narsingh sterk is op de vleugels. "SC Heerenveen heeft fantastische vleugelaanvallers, maar als we de afvoer naar hen kunnen afsnijden en zorgen dat Dost niet wordt bediend, dan halen we een hoop gevaar weg."

Dragon Age III is een huwelijk

Dragon Age III zal een huwelijk worden tussen het beste uit Dragon Age: Origins en Dragon Age II volgens Bioware-CEO Ray Muzyka. Volgens de man waren veel gamers teleurgesteld in Dragon Age II omdat ze iets hadden verwacht dat meer op Origins zou lijken.

Daarnaast zijn er ook een hoop fans van de serie die Dragon Age II wel leuk vonden. Muzyka geeft aan dat Bioware altijd erg goed naar de feedback vanuit de gemeenschap luistert en dat daarom het derde deel een mix van het beste uit Origins en Dragon Age II zal zijn. Wanneer Dragon Age III zal uitkomen is nog niet bekendgemaakt maar dat ze er mee bezig zijn is zeker.

Verdachte van verduisteren huurauto's vrijgelaten

Een van de vier verdachten van grootschalige verduistering van huurauto's die dinsdag in Alphen aan den Rijn werden opgepakt is vrijgelaten. Hij is nog wel verdachte. De rechter-commissaris in Den Haag heeft vrijdag besloten dat de drie andere verdachten wel nog veertien dagen langer mogen worden vastgehouden.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de vier behalve van verduistering ook van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en oplichting. De mannen van tussen de 21 en 23 jaar zouden vanaf begin dit jaar door het hele land auto's hebben gehuurd en die van valse kentekenplaten hebben voorzien.

De auto's werden doorverkocht voor bedragen tussen de tien- en vijftienduizend euro. Vervolgens deden de huurders aangifte van diefstal van de huurauto. Met hoeveel auto's ze deze truc hebben uitgehaald, wordt nog onderzocht. De zaak kwam aan het licht toen de kopers ontdekten in het bezit te zijn van een verduisterde auto.

Politie schiet man neer in Apeldoorn

Een politieagent heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man neergeschoten aan de Laan van de Charleston in Apeldoorn. De man moest worden gereanimeerd en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Even na middernacht kwam de politie af op een melding van huiselijk geweld. Ter plekke aangekomen werd een agent met een mes aangevallen door de bewoner. Daarop loste een van de politiemensen een schot. De bedreigde agent raakte lichtgewond bij het incident. De recherche stelt een onderzoek in.

Autowrak Karst T. wordt vernietigd

De auto waarmee Karst T. in Apeldoorn een aanslag pleegde op de koninklijke familie wordt vernietigd. Dat heeft de rechtbank in Zutphen vrijdag bepaald.

T.'s erven hadden gevraagd of ze de zwarte Suzuki Swift terug konden krijgen, maar de politie wilde het voertuig niet afstaan, meldt een rechtbankwoordvoerder. De rechtbank maakte een einde aan het geschil door te oordelen dat de auto moet worden vernietigd.

In september meldde RTL Nieuws nog dat de Suzuki naar een museum zou gaan. Het wrak zou worden overgebracht van het depot van het Politiemuseum naar Coda, het museum over de geschiedenis van Apeldoorn. Nabestaanden gaven toen aan niet blij te zijn met dat plan.

Bij het drama op Koninginnedag 2009 reed Karst T. met zijn auto dwars door de mensenmassa langs de route van de koninklijke familie. Hij miste de bus met de Oranjes en botste tegen het monument de Naald. Inclusief T. kwamen acht mensen om het leven.


Autowrak Karst T. wordt vernietigd (Foto: Novum)

Vieze man op Hyves blijkt nep

De oudere man die via Hyves contact zoekt met jongens en meisjes uit Doetinchem en omgeving, blijkt nep. Twee jongens van 13 en 14 zitten achter het Hyves-profiel.

De politie waarschuwde donderdag voor de man. Vrijdag meldden de twee jongens zich bij de politie, samen met de moeder van een van hen. Zij had het bericht in de krant gelezen en thuis het een en ander opgevangen, waardoor ze argwaan kreeg.

Volgens de jongens ging het om een grap. Bij het profiel van de vieze man, die afkomstig zou zijn uit Wehl, hadden ze een willekeurige foto van internet geplakt.

De twee zijn op het politiebureau ernstig toegesproken, vanwege het risico van onterechte verdenkingen tegen de man wiens foto is gebruikt. Ze waren volgens de politie 'zichtbaar onder de indruk' van de preek.

De jongens en meisjes die hadden geklaagd na te zijn benaderd door de 'vieze man', zijn op de hoogte gesteld dat het om een nepaccount ging. Het profiel is van Hyves verwijderd.

Brutale diamantroof in Los Angeles

Gemaskerde mannen in donkere kleding hebben donderdagnacht in Los Angeles de auto van een juwelier tot stoppen gedwongen, de man in elkaar geslagen en ruim twee miljoen dollar (1,4 miljoen euro) aan diamanten gestolen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Vooralsnog zijn er geen arrestaties verricht.

Volgens de politie lijkt het er op dat de juwelier doelwit is geworden van professionele dieven. "Dit is hoogst ongebruikelijk", aldus een medewerker van de politie. Hij merkte wel op dat er in de staat Californië vaker grote juwelendiefstallen plaatsvinden.

Het slachtoffer reed donderdagnacht op een goedverlichte straat toen hij tot stoppen werd gedwongen door twee auto's. Volgens de juwelier sprongen er vijf of zes mannen uit de wagens. Ze renden op zijn auto af, sloegen de man in elkaar en grepen een tas met de diamanten. Vervolgens gingen de overvallers er vandoor. Het slachtoffer probeerde de dieven nog te volgen, maar raakte ze kwijt in het verkeer.

De juwelier is in een ziekenhuis behandeld aan lichte verwondingen.


Brutale diamantroof in Los Angeles (Foto: Novum)

'Gevangenissen VK binnenkort overvol'

Britse gevangenissen zitten binnenkort waarschijnlijk overvol nu honderden relschoppers tot celstraffen zijn veroordeeld. Dat hebben de Britse autoriteiten vrijdag gezegd.

Volgens cijfers van het Britse ministerie van justitie is de totale gevangenispopulatie in Engeland en Wales opgelopen tot 86.654 gedetineerden. Dat is slechts vijftienhonderd onder het maximale aantal gevangenen waarop het gevangeniswezen is berekend.

De gevangenissen hebben te maken met een 'ongekende situatie' en werken aan noodplannen om de capaciteit te vergroten 'voor het geval er een grotere druk ontstaat op de gevangenissen'.

De afgelopen week zijn zevenhonderd mensen tot uiteenlopende gevangenisstraffen veroordeeld. Veel van deze veroordelingen hadden betrekking op de rellen in Londen en andere Britse steden die vier nachten aanhielden. In totaal zijn dertienhonderd mensen voor de rechter verschenen. Twee derde van hen is in de cel beland.

Premier David Cameron heeft zijn goedkeuring uitgesproken over de zware straffen waartoe de relschoppers zijn veroordeeld. Toch is er ook kritiek op de straffen. Een van de meest in het oog springende zaken betrof de veroordeling van twee mannen die op Facebook hadden opgeroepen tot rellen. Zij zijn beiden tot vier jaar cel veroordeeld.

Strafrechtadvocaat John Cooper waarschuwde dat rechters en magistraten de taak hebben 'zich niet te laten beïnvloeden door boze Britten'. Hij noemde sommige veroordelingen 'buitenproportioneel en lichtelijk hysterisch'.

De straf van een vrouw die niet betrokken was bij de rellen, maar wel gestolen kleding droeg is vrijdag teruggedraaid. De rechter was van mening dat het vonnis 'in principe verkeerd was'. De straf van de vrouw is omgezet van een celstraf in een taakstraf.

'Nederlandse fietser komt om in Spanje'

Een 53-jarige Nederlandse fietser is vrijdagmiddag in de Spaanse badplaats Tossa de Mar in Catalonië om het leven gekomen bij een aanrijding. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE.

De aanrijding tussen de fietser en een auto vond rond 17.00 uur lokale tijd plaats op een snelweg. De weg werd in beide richtingen korte tijd afgesloten. Een ambulance en een traumahelikopter kwamen nog ter plaatse, maar dit mocht niet meer baten.

Gameplaytrailer I Am Alive gelekt

Rondom de game I Am Alive is al jaren lang veel te vertellen. De game werd in 2008 aangekondigd door Ubisoft, maar daarna is er bijna niets meer over bekendgemaakt. De game zou geannuleerd zijn, weer in productie zijn en nu lijkt het erop dat Ubisoft er een arcade-game van maakt. Er is nu een gameplaytrailer gelekt.

Hoe deze trailer in het bezit kwam van de uploader is niet bekend, maar we zien nu de allereerste bewegende beelden van I Am Alive. Het is niet duidelijk uit welk jaar de beelden komen.

Sno tevreden met debuut

Evander Sno debuteerde vrijdag tegen Roda JC bij RKC Waalwijk, die met 2-0 gewonnen werd. Hij was belangrijk bij de tweede treffer.

"Ik ben een speler die graag aan de bal is, het tempo bepaalt en voor rust zorgt. En dat is aardig gelukt", keek Sno na afloop van de wedstrijd terug tegen De Telegraaf. Hij kon dan ook maar een conclusie trekken. "Ik ben tevreden over mijn debuut bij RKC."

Sno kwam vrijdag als invaller in de tweede helft het veld in. Hij stond aan de basis van de 2-0 van Geoffrey Castillion. Sno wil in Waalwijk het plezier in het voetbal terugvinden, zo gaf hij aan. Dat RKC een kleinere club is dan zijn oude club Ajax of het Italiaanse Genoa, waar hij medisch werd afgekeurd, maakt hem niet uit.

"RKC wilde me graag hebben, de trainer gaf me meteen vertrouwen", vertelt Sno. "Ik heb veel geld laten liggen door niet voor Oost-Europa te kiezen, maar ik vind plezier in deze fase van mijn carrière belangrijker dan geld."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.