'Nederlandse gevangenis is net hotel'

Vier keer zat rapper Keizer in de gevangenis, maar erg zwaar vond hij het niet. "De gevangenis in Nederland is net een hotel, een soort buurthuis", zegt de 24-jarige rapper tegen het weekblad Nieuwe Revu.

Keizer hoefde zich nooit te vervelen achter de tralies, hij wist altijd wel aan drugs of drank te komen. "Je moet weten hoe je het moet krijgen. Ik wist hoe je het moest krijgen." Ook produceerde de rapper zijn eigen alcohol in de cel. "Echt, de bak is best gezellig."

Inmiddels is Keizer weer op vrije voeten, maar hij kan niet uitsluiten dat hij later weer in de cel belandt. "Als links voor mij het beste is, ga ik links. Als rechts het beste is, dan naar rechts." Toch is de rapper wel trots dat hij nu door zijn muziek in het nieuws komt, vooral voor zijn moeder. "Zij kreeg altijd te horen dat ik slecht bezig was. Nu kan ze zeggen: ken je hem niet? Hij is een ster."

Keizer is bij het grote publiek vooral bekend van het programma Op Volle Toeren, van Ali B. Daarin zong Lenny Kuhr een variatie op zijn nummer Mama Sorry. Keizer nam op zijn beurt Kuhrs nummer De Troubadour onder handen.