Brons voor Zweedse voetbalsters

De Zweedse voetbalsters hebben zich verzekerd van de bronzen medaille bij het WK voetbal in Duitsland. Het Scandinavische team was in de troostfinale met 2-1 te sterk voor Frankrijk. Morgen spelen Japan en de Verenigde Staten in de finale om de titel.

Zweden kwam goed uit de startblokken en Lotta Schelin zette de ploeg van bondscoach Thomas Dennerby na een klein half uur spelen op voorsprong. De Franse keepster Bérangère Sapowicz raakte bij deze actie geblesseerd en moest zich laten vervangen. De Françaises lieten zich niet uit het veld slaan en raakte nog voor rust de paal.

Tien minuten na rust zette Elodie Thomis de gelijkmaker op de borden. Daarna waren er grote kansen voor beide partijen en was het Zweden die met tien speelsters op het veld kwam te staan, nadat Josefine Öqvist in de 68e minuut rood had gekregen voor natrappen. Het was overigens de eerste rode kaart van het toernooi. Toch kwamen de Scandinaviërs via invalster Marie Hammarström acht minuten voor tijd weer op voorsprong. De Fransen zetten nog wel aan, maar de zege van Zweden kwam niet meer in gevaar.