Inter heeft back-up voor Maicon binnen

Inter Milan heeft zich verzekerd van de diensten van de Braziliaanse verdediger Jonathan. Hij moet de positie van Maicon gaan invullen wanneer deze vertrekt.

Inter Milan heeft na langdurig getouwtrek de Braziliaanse rechtsback Jonathan officieel binenn. De vleugelverdediger, die wordt vergeleken met zijn landgenoot Maicon, komt over van het Braziliaanse Santos en tekent een contract voor vier jaar in Milaan. De transfersom werd niet bekendgemaakt door de clubs.

De 25-jarige Jonathan moet de positie van Maicon gaan invullen mocht deze vertrekken. Maicon, routinier van Internazionale en van het Braziliaanse elftal, zou bij een goed bod de club mogen verlaten. Real Madrid zou de meest concrete kandidaat zijn om hem over te nemen.

Jonathan heeft slechts een half jaar bij Santos gespeeld. In dat halve jaar won hij wel de Copa Libertadores met de club. Daarvoor kwam hij uit voor Cruzeiro. De Braziliaan is na Luc Castaignos, Emiliano Viviano, Yuto Nagatomo en Ricky Álvarez de vijfde aankoop van Inter.