Adriaanse content met winst op Fenerbahçe

FC Twente won gisteravond knap met 4-3 van Fenerbahçe. Vooral in de eerste helft maakten de Tukkers indruk, tot tevredenheid van trainer Co Adriaanse.

Twente leidde door treffers van Dwight Tiendalli, Steven Berghuis en Luuk de Jong al binnen twintig minuten met 3-0. Laatstgenoemde maakte vijf minuten voor rust ook 4-0, waarna Semih Sentürk wat terug deed. In de tweede helft scoorde diezelfde Sentürk nog tweemaal, maar verder kwamen de Turken niet.

Adriaanse kijkt met tevredenheid terug op de wedstrijd, maar vond wel dat Twente de kansen beter af had moeten maken. "Eigenlijk hadden we na rust moeten uitlopen naar 5-1 of 6-1. Maar na de 4-1 konden we niet de controle houden. Dat kwam ook mede doordat er wat minder ervaren jongens binnen de lijnen stonden toen", aldus de trainer tegen TC/Tubantia.

Het vertoonde spel was volgens Adriaanse daarentegen prima. "Ons spel is leuk voor het publiek, maar ook voor de spelers zelf. Het kost veel energie, maar dat heeft het ook. De spelers straalden dat uit vandaag."