Essien mogelijk heel seizoen uitgeschakeld

Chelsea-middenvelder Michael Essien is wellicht voor een heel seizoen uitgeschakeld. De Ghanees kampt wederom met beschadigde kruisbanden.

Essien zal minstens zes maanden aan de kant moeten zitten. De kans is aanwezig dat de Ghanese middenvelder zelfs het gehele seizoen verstek zal moeten laten gaan, aangezien hij na zijn herstel ook nog weer fit moet worden. Dit zal vanwege zijn lange afwezigheid ook nog enige tijd in beslag gaan nemen.

Essien wordt al lange tijd geteisterd door blessureleed. In het seizoen 2008/2009 moest de Ghanees al vrijwel volledig verstek laten gaan. De tweede helft van het seizoen 2009/2010 en het WK gingen wegens een blessure eveneens aan hem voorbij. Ook in dit geval betrof het een blessure aan zijn kruisband. Zijn huidige blessure liep hij op door een knieverdraaiing tijdens de training. Hij zal nog enkele test ondergaan, maar het ziet ernaar uit dat Essien zich weer voor lange tijd moet focussen op revalidatie.

Coach André Villas-Boas zal daarom wellicht op zoek gaan naar meer versterking op het middenveld. The Blues hebben de hoop op Tottenham Hotspur-middenvelder Luka Modric opgegeven, maar volgens The Daily Mirror ziet Chelsea het ook in João Moutinho zitten. De laatstgenoemde is een oude bekende van Villas-Boas, aangezien de middenvelder voor Sporting CP speelt.