Alguersuari blij met achtste plaats

Jaime Alguersuari reed vandaag in de Grand Prix van Europa naar een knappe achtste plaats. De Spanjaard moest de race vanaf de achttiende stek aanvangen, maar door een pitstop minder te maken dan zijn concurrenten kon hij naar voren komen en punten mee naar huis nemen.

"Ik ben hartstikke blij met dit resultaat omdat het aantoonde dat het een goed idee was om mijn auto puur voor de race af te stellen. Daarnaast heb ik er nog steeds moeite mee om het uiterste uit mijn banden te persen over één ronde," zei Alguersuari. De Spanjaard heeft naar eigen zeggen vertrouwen getankt. "Het rijden van een constant tempo gaf de doorslag, maar dit was pas de eerste keer dit seizoen dat de auto de gehele race zó goed voelde. Ik ben echt hartstikke blij. Al moet ik ook het team bedanken voor de updates die werden meegebracht, anders had ik niet zo goed kunnen presteren"

Teamgenoot Sébastien Buemi werd slechts dertiende in de straten van de Spaanse havenstad. "Mijn eerste deel van de race was zeer goed: ik was snel weg bij de start en kon andere auto's passeren, maar toen de banden eenmaal begonnen te slijten, verloor ik snelheid. Ik wist mijn tempo niet meer terug te vinden en zakte steeds verder weg. Dat stelt me teleur," zei de Zwitser.