[RG] Nadal knokt zich langs Isner

Rafael Nadal heeft zijn eersterondepartij op Roland Garros moeizaam gewonnen. De Spanjaard werd door John Isner tot zijn eerste vijfsetter op het Parijse gravel gedwongen: 6-4, 6-7 (2), 6-7 (2), 6-2, 6-4. De wedstrijd duurde vier uur en een minuut. In de tweede ronde treft Nadal landgenoot Pablo Andujar. Die klopte Santiago Giraldo met 7-6 (5), 6-3, 6-3.

Nadal had in het begin van de partij vooral moeite op de opslagbeurten van Isner. De lange Amerikaan vuurde de ene na de andere kanonskogel af en Nadal had daarop meestal geen antwoord. De Spanjaard vond echter in de zevende game de sleutel en brak zijn opponent.

Ook in de tweede set leek er weinig aan de hand voor de zesvoudig kampioen. Direct in de openingsgame brak hij Isner opnieuw. De 'marathon man' rechtte echter de rug en profiteerde toen het niveau van Nadal inzakte. In de achtste game brak de Amerikaan terug en in de tiebreak was hij met 7-2 duidelijk beter. Ook de derde, breakloze set werd in de tiebreak beslist en weer werd het 7-2 voor Isner.

De voorsprong bracht de Amerikaan even van de wijs, want hij verloor al in de derde game van het vierde bedrijf zijn opslag tegen Nadal, die weer tennis van een hoger niveau speelde. Op 4-2 brak Nadal nogmaals en even later trok hij de stand weer gelijk op twee sets tegen twee. Een vroege break was in de beslissende set genoeg voor Nadal.