Levine nog steeds fan van huidige consoles

Nu Nintendo aankomende E3 met een nieuwe console komt is de vraag of de andere twee partijen, Sony en Microsoft, ook snel moeten volgen. Volgens Ken Levine, onder andere maker van het succesvolle Bioshock, is dit niet nodig en hebben de huidige consoles nog genoeg in zich.

Volgens Levine is er nog steeds een hoop uit de huidige consoles te halen. Hij vergelijkt de release-games van de PlayStation 2 met de games die tegen het einde van de PlayStation 2 verschenen waarbij hij zegt dat niemand had verwacht dat er nog zoveel uit de PlayStation 2 gehaald kon worden.

“I think about the PS2. It started with Fantavision and The Bouncer, and it ended with San Andreas and God of War. That’s the same piece of kit running those games. If you told that to anyone on the planet who didn’t know better, that it was running on the same piece of kit, they’d tell you that you were an absolute fucking liar!”

Levine denkt om die reden dat er nog een hoop moois uit de huidige consoles is te halen en dat het niet nodig is om krachtigere machines te maken.

Bioshock: Infinite zal in 2012 verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Hou FOK!games goed in de gaten want op de E3 zullen we de game zeker te zien krijgen.

Ken LEvine