Bootjes halen passagiers van gestrand cruiseschip

De 2000 passagiers van het gestrande cruiseschip MSC Opera worden met twee kleinere bootjes aan land gebracht. De haven van Nymanshamn in Zweden, waar het schip heen was gesleept, is te klein om het cruiseschip te ontvangen. Dat laat een woordvoerder van MSC Cruises weten. Aan boord zijn 471 Nederlanders.

Door een storing dobberde de boot sinds zaterdag op de Oostzee. Ook de sanitaire voorzieningen lagen eruit, maar volgens de rederij werkt het meeste sinds zondagmiddag weer. Deze ochtend zouden de passagiers een warme maaltijd hebben gehad.

Zondagavond werd het schip op sleeptouw genomen. Maandag arriveerde het rond het middaguur bij de haven, waar het nu voor anker ligt.

De bemanning en monteurs werken dag en nacht aan het oplossen van het probleem. De passagiers krijgen allemaal een tegoedbon zodat ze gratis nog een cruise kunnen maken. Omdat de boot nog niet is gerepareerd, is de reis waar het schip dinsdag aan zou beginnen geschrapt. De gedupeerden worden volgens de rederij gecompenseerd.


Bootjes halen passagiers van gestrand cruiseschip (Foto: Novum)