Gemert degradeert uit Topklasse

De laatste rechtstreekse degradant uit de Topklasse bij de zondagamateurs is bekend. Voor Gemert viel vanmiddag het doek na een dikke nederlaag bij Haaglandia: 6-2.

Daardoor kan Gemert de dertiende plaats niet meer behalen. De nummer dertien dient nacompetitie te spelen. Dat Gemert degradeert is een verrassing. Vorig jaar werd de ploeg kampioen van de Hoofdklasse B, promoveerde het naar de Topklasse en wist het ook de landelijke zondagamateurtitel te behalen. In de finale om de landstitel bleek zaterdagamateurclub IJsselmeervogels vervolgens te sterk.

Gemert bungelde echter heel het jaar onderin. Het won slechts zes keer, zeven duels eindigden onbeslist en liefst veertien keer stapte het elftal van vertrekkend trainer Bert Ruijsch zonder punten van het veld. Het grootste probleem zat in het maken van doelpunten. Slechts 24 keer werd er gescoord. Alleen Hollandia, de huidige nummer dertien, maakte minder doelpunten.

Eerder degradeerde Baronie al uit de zondagtopklasse en werd Dijkse Boys door de KNVB uit de competitie genomen. De komende weken bepalen FC Lienden, Quick '20, VVSB, FC Hilversum en Hollandia wie als nummer dertien de nacompetitie in moet.