FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 mei 2011

Doden bij raketaanvallen op Misurata

De troepenmacht van de Libische leider Moammar Gadhafi heeft zondag opnieuw Misurata, in het westen van Libië, onder vuur genomen. De havenstad werd bestookt met Grad-raketten. 12 mensen kwamen om het leven, waarmee het dodental dit weekeinde is opgelopen tot 29.

De beschietingen begonnen zondagmorgen. Er werden raketten afgevuurd op de haven, terwijl een Maltees schip met voedsel en medische hulpartikelen werd uitgeladen. Volgens een vrachtwagenchauffeur die hielp met uitladen, werden in tien minuten tijd ongeveer twaalf raketten afgeschoten, waarbij drie pakhuizen en een wachthuisje werden getroffen. Hulpgoederen op de kade vlogen in brand en twee personen verloren het leven.

Later op de dag werden ook andere delen van de stad beschoten. Hierbij kwamen nog eens 10 mensen om. Zeker 29 raakten gewond, aldus artsen.


Doden bij raketaanvallen op Misurata (Foto: Novum)

Van der Sar hekelt arbitrage

Edwin van der Sar baalde er van dat zijn ploeg Manchester United vandaag in de topper tegen Arsenal met 1-0 onderuitging. De doelman vond dat zijn ploeg recht had op een strafschop nadat Arsenal-verdediger Gael Clichy vlak voor tijd Michael Owen neerhaalde, maar scheidsrechter Chris Foy zag niets in de overtreding.

"Ik denk dat we met recht schreeuwden om een penalty. De beelden heb ik inmiddels teruggezien. Die spreken voor zich, lijkt me. Misschien kon de scheidsrechter het vanuit zijn positie niet zien. Maar de assistent-scheidsrechter mag zich tegenwoordig in dergelijke situaties mengen. Ik heb geen idee waarom hij zijn vlag de lucht niet instak," zei Van der Sar.

Overigens had ook Arsenal een penalty moeten hebben, omdat United-verdediger Nemanja Vidic in de wedstrijd de bal een keer in zijn eigen strafschopgebied met de hand beroerde.

FC Twente en Ajax strijden om de titel

FC Twente en Ajax bepalen op 15 mei in een onderling duel welke ploeg de titel in de Eredivisie verovert. FC Twente versloeg zondag met 4-0 Willem II, dat degradeerde naar de Jupiler League. Ajax versloeg in Friesland sc Heerenveen met 2-1.

FC Twente kwam door de zege op 71 punten, Ajax op 70. Ajax ontvangt FC Twente op 15 mei in de Amsterdam ArenA.

PSV is kansloos voor de titel, maar kan nog wel als tweede eindigen. De Eindhovenaren wonnen zondag met 2-1 van Vitesse. PSV heeft 68 punten en gaat op de slotdag naar FC Groningen.

FC Twente en Ajax strijden om de titel
FC Twente en Ajax strijden om de titel (Foto: ANP)

NS tevreden over verloop Koninginnedag

De NS is tevreden over het verloop van Koninginnedag. Behalve dat in de ochtend twee keer aan de noodrem werd getrokken, hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan, laat de NS zondag weten.

De NS vervoerde zaterdag 250.000 mensen naar Amsterdam. Hiervoor was extra materieel en personeel ingezet. De terugreis verliep volgens de NS eveneens voorspoedig. Het goede verloop is volgens de NS mede te danken aan een 'uitstekende' samenwerking met ProRail, gemeenten en de politie.

Op stations en in treinen was tussen vrijdag 19.00 uur en zondag 7.00 uur geen alcohol toegestaan. Volgens een woordvoerder van de NS heeft die maatregel zijn vruchten afgeworpen en was er duidelijk veel minder alcohol in de trein aanwezig. "Mensen die alcohol bij zich hadden, werden gewezen op de regels en kregen kans het achter te laten."

Opnieuw gevechten bij grens Thailand-Cambodja

In het grensgebied van Thailand en Cambodja zijn ook dit weekend weer gevechten uitgebroken. Zowel in de nacht van zaterdag op zondag als zondag vonden er schotenwisselingen plaats tussen Thaise en Cambodjaanse troepen. Inzet van de strijd vormen eeuwenoude tempelcomplexen die door beide landen worden geclaimd. Bij de gevechten is een Cambodjaanse soldaat omgekomen, waardoor het totale dodental is opgelopen tot zeventien.

Donderdag kwamen de commandanten van de strijdende partijen een staakt-het-vuren overeen dat vrijdag al weer werd geschonden. Zondag braken vuurgevechten uit bij de tempels Ta Krabey en Ta Moan. In dat gebied begonnen de gevechten ook op 22 april. Later breidde de strijd zich uit tot het tempelcomplex Preah Vihear.

De tempelcomplexen stammen uit de tijd van het Khmer-rijk, dat ooit uit Thailand en grote delen van Cambodja bestond. Preah Vihear staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het complex werd tot woede van veel Thai in 1962 door het Internationaal Gerechtshof toegewezen aan Cambodja. In februari werd er ook gevochten bij Preah Vihear.

Thailand en Cambodja beschuldigen telkens elkaar ervan als eerste de wapens te hebben opgenomen. Het conflict heeft tot dusver zestien militairen het leven gekost en bijna honderdduizend mensen aan beide zijden van de grens op de vlucht doen slaan.

De strijd in het grensgebied rond de tempels en andere monumenten is geworteld in een langlopend conflict over de grens tussen beide landen. Al tientallen jaren wordt er geruzied over bepaalde delen van het grensgebied.


Opnieuw gevechten bij grens Thailand-Cambodja (Foto: Novum)

Israël herdenkt slachtoffers van de Holocaust

Israël heeft zondag de zes miljoen joodse slachtoffers van de Holocaust herdacht. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu hield bij het holocaustmonument Yad Vashem een toespraak voor een gehoor van honderden overlevenden, diplomaten en Israëlische politici, waarin hij een parallel trok tussen de Holocaust en de dreiging die van Iran uitgaat.

Netanyahu waarschuwde dat de bedreiging die Iran voor het bestaan van Israël vormt niet moet worden weggewuifd. Iran en zijn bondgenoten Hamas in de Gazastrook en Hezbollah in Libanon, roepen openlijk op tot de vernietiging van Israël, aldus de premier. "Iran bewapent zich zelfs met kernwapens om dit doel te bereiken", voegde hij daar aan toe.

"De bedreiging voor ons bestaan en onze toekomst is niet theoretisch", zei hij. "Het moet worden gestopt." Al jaren vraagt Israël de internationale gemeenschap actie te ondernemen om een eind te maken aan het atoomprogramma van Iran. Israël steunt diplomatieke maatregelen en sancties, maar houdt ook de optie van militair ingrijpen open.

Maandag wordt in Israël twee minuten stilte gehouden om de slachtoffers van de Holocaust te herdenken. Daarna worden de namen opgelezen van alle slachtoffers. Volgens de organisatoren geeft het oplezen van de namen van de slachtoffers de herdenking een persoonlijk element.

Karthikeyan hoopt op punten

Narain Karthikeyan denkt dat het misschien mogelijk is dat Hispania Racing dit jaar punten zal gaan pakken. HRT is nu nog het langzaamste team in de Formule 1, maar het gat met Virgin Racing is bijna gedicht en er wordt door de Spaanse renstal steeds meer vooruitgang geboekt.

"Realistisch gezien wil ik dit jaar één of twee punten pakken. We willen het beste nieuwe team worden. Ik denk wel dat dat mogelijk is," zei Karthikeyan in The Hindu. Hij heeft in 2005 al eens punten gepakt door in de omstreden race in de Verenigde Staten met de Jordan vierde te worden.

Op 30 oktober staat de eerste Grand Prix van India op het programma en tegen die tijd wil Karthikeyan voor de punten gaan. "Dat wordt een zeer belangrijke maand voor me, en tegen die tijd moeten we ook wel genoeg kilometers achter de rug hebben om goed voorbereid te zijn."

Verbeek: "De vierde plaats niet meer uit handen geven"

AZ-coach Gertjan Verbeek is zeer tevreden met de 5-1 overwinning op De Graafschap. Verbeek geeft aan dat de vierde plaats niet meer uit handen gegeven mag worden.

"Na die teleurstelling in Tilburg wisten we dat we persé moesten winnen om het behalen van de vierde plaats in eigen hand te houden", zo liet Verbeek na afloop van het duel op de persconferentie weten. AZ bezet de vierde plaats, mochten de Alkmaarders volgende week verliezen dan zou FC Groningen wellicht toe kunnen slaan.

"Toen ik in de rust de standen op de andere velden hoorde, heb ik mijn ploeg gezegd dat ze vol op de aanval moesten blijven spelen", zo vervolgde Verbeek.

"Aan het einde van de rit kan het doelsaldo beslissend zijn. Dat is prima gelukt. We mogen de vierde plaats nu niet meer uit handen geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal", aldus Verbeek.

Man neergeschoten in Amsterdam

Bij een schietincident in Amsterdam is zondagmiddag een man zwaargewond geraakt. Twee personen zijn aangehouden, meldt de politie.

Het incident vond rond 15.00 uur plaats op het Krugerplein, waar het slachtoffer en de schutter ruzie hadden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij er aan toe is.

In de omgeving van het plein werd kort na het incident een man aangehouden die voldeed aan het signalement van de schutter dat getuigen hadden doorgegeven. Hij was in het bijzijn van een andere man. Ook die is aangehouden. De politie onderzoekt of de verdachten een rol hebben gespeeld bij het incident.

Een woordvoerder kon nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer en de verdachten. Ook de toedracht van het incident is nog niet duidelijk.

Vier arrestaties na doodrijden fietsster

De politie heeft zondag vier mannen aangehouden in verband met een dodelijk ongeval in Den Helder waarbij de auto is doorgereden. Hierbij kwam een 67-jarige fietsster uit Den Helder om het leven. Dit maakte de politie zondag bekend.

Het ongeval had plaats op de Doggersvaart. De vrouw stak kort na 10.00 uur met haar fiets de verkeersweg over en werd aangereden door een personenauto. De bestuurder van de auto reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw overleed ter plaatse.

De politie hield even later vier mannen aan in een zilverkleurige personenauto. De auto is in beslag genomen. Technisch onderzoek moet uitwijzen of de auto bij het ongeval betrokken is geweest en wie ten tijde van het ongeval de auto heeft bestuurd. Zolang dat niet duidelijk is, wil de politie de identiteit van de gearresteerde personen niet bekendmaken.

Vier arrestaties na doodrijden fietsster
Vier arrestaties na doodrijden fietsster (Foto: ANP)

Dag van de Arbeid in hele wereld gevierd

Honderdduizenden mensen over de hele wereld hebben zondag 1 meivieringen bijgewoond om de rechten van werknemers te verdedigen. Van Hongkong tot Moskou en Parijs betoogden werknemers tijdens de veelal vreedzame marsen voor de Dag van de Arbeid.

In Rusland liepen honderdduizenden mee in de pro-regeringsoptochten, die waren georganiseerd door regeringspartijen en vakbonden. Enkelingen hielden ook marsen tegen de regering, zoals extreemlinkse activisten in het centrum van Moskou. Die riepen op tot revolutie: "Of het nu Caïro of Moskou is, alleen door te vechten krijgen jullie je rechten", riepen ze.

In Frankrijk hield het extreemrechtse Front National (FN) zijn traditionele optocht met een nieuw imago. De populaire nieuwe leider Marine Le Pen had skinheadkapsels en bomberjacks verboden. De grote vakbonden hielden circa tweehonderd marsen in heel Frankrijk.

Dag van de Arbeid in hele wereld gevierd
Dag van de Arbeid in hele wereld gevierd (Foto: ANP)

Tieners aangehouden na duinbrand Katwijk

De politie heeft zondag twee jongens van 13 en 14 aangehouden na een duinbrand in Katwijk. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

In de Noordduinen van Katwijk ging zondagmiddag een gebied van ongeveer 400 vierkante meter in vlammen op. Een getuige had twee jongens in de buurt van de brand gezien en schakelde de politie in. De brand ontstond rond 16.30 uur.

De jongens uit Katwijk en Noordwijk konden worden aangehouden. Ze verklaarden dat ze een vuurtje hadden gestookt in een duinpan. Het is volgens de politie niet zeker of de grote brand het gevolg is van het fikkie dat de jongens stookten.

Zwarte doos gecrasht Air France-toestel gevonden

Onderzoekers hebben zondag na een onderzeese zoektocht in de Atlantische Oceaan een van de twee zwarte dozen van een gecrasht Air France-toestel gevonden. Dat meldde het Franse agentschap BEA, dat onderzoek doet naar vliegrampen. Het vliegtuig stortte op 1 juni 2009 voor de kust van Brazilië in zee.

In een verklaring schrijft BEA dat de flight data recorder is aangetroffen op zo'n 3900 meter diepte. Met behulp van een onderzeeër is het apparaat geborgen. Bij de verklaring waren foto's van de recorder gevoegd en het lijkt erop dat het apparaat in goede staat verkeert.

Onderzoekers hopen dat de zwarte doos licht kan werpen op de oorzaak van de crash, op 1 juni 2009. Alle 228 inzittenden van het toestel van Air France dat die dag onderweg was van Rio de Janeiro naar Parijs kwamen om het leven. Het grootste deel van het wrak is pas onlangs ontdekt.


De zwarte rode oranje doos (Foto: Novum)

Amazon gaat strijd aan met iTunes

De webwinkel Amazon heeft de aanval geopend op de iTunes-store van Apple. Amazon heeft de tarieven van populaire muziek verlaagd van 89 dollarcent naar 69 dollarcent. 

Bij iTunes betaal je voor populaire muziek al gauw 1 dollar/euro en 29 cent, als je een track vindt voor 69 dollarcent dan is deze al gauw gedateerd. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Apple zijn prijzen ook zal verlagen. 

Faith No More beschikbaar als Rock Band-DLC

Aanstaande dinsdag zal voor Xbox 360 en Wii nieuwe DLC beschikbaar zijn voor Rock Band. Voor PS3 staat de DLC gepland op aanstaande woensdag, als het PSN natuurlijk naar behoren werkt. De DLC bestaat uit zes verschillende liedjes die je alle zes los aanschaft.

De volgende nummers zijn beschikbaar:

  • Culture Club – "Do You Really Want to Hurt Me"
  • Faith No More – "From Out of Nowhere"
  • Loverboy – "Working for the Weekend" *
  • Phish – "Stash" *
  • Phish – "Tweezer"
  • Stone Temple Pilots – "Big Bang Baby" *

De nummers kosten €1.49/200 Wii Points/160 Microsoft Points per stuk. Voor de nummers gemarkeerd met * is er ook Pro-Guitar en Pro-Bass voor €0.79/100 Wii Points/80 Microsoft Points.

Levchenko treurt na degradatie: "Dit is klote"

Evgeniy Levchenko ging vanmiddag met Willem II hard onderuit bij FC Twente (4-0). De captain van de Tricolores beseft dat daardoor het doek is gevallen voor de hekkensluiter.

"Dit is klote. We hoopten op een goede wedstrijd met minimaal een punt. Na de tweede treffer van Twente was het over", zei Levchenko tegen Eredivisie Live. De middenvelder maakte zijn ploeggenoten geen verwijten na de allesbeslissende nederlaag bij de regerend landskampioen.

"Ze waren gewoon beter. We zijn te laat begonnen met goed spelen. Bij vlagen speelden we aardig maar zat er geen vertrouwen in de ploeg. We moeten dit onszelf aanrekenen", verklaarde Levchenko, die naar alle waarschijnlijkheid gaat vertrekken bij het gedegradeerde Willem II.

De Tilburgers spelen op 15 mei de laatste wedstrijd in de Eredivisie voordat de aftocht wordt gemaakt naar de Jupiler League. In Tilburg staat de streekderby tegen NAC Breda op het programma, maar aangezien NAC ook uitgespeeld is zal het om de eer gaan in het slotduel.

De Bakker tegen Ferrero in Madrid

Thiemo de Bakker speelt in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van Madrid tegen Juan Carlos Ferrero. Dat heeft de loting vanavond uitgewezen. De 31-jarige Spanjaard, voormalig nummer één van de wereld maar inmiddels terug te vinden op de zeventigste plaats, won het toernooi in 2003.

Als De Bakker de eerste ronde overleeft, treft hij daarna met Guillermo Garcia-Lopez opnieuw een Spanjaard. Garcia-Lopez schakelde vandaag verrassend de als veertiende geplaatste Zwitser Stanislas Wawrinka uit. In de derde ronde wacht voor De Bakker mogelijk een ontmoeting met de dit jaar nog ongeslagen Novak Djokovic.

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 32

Afgelopen weekeinde werd in de Duitse Bundesliga de 32e speelronde afgewerkt. Borussia Dortmund verzekerde zich zaterdag van het Duits landskampioenschap. Dit is hier terug te lezen. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

Bayern München behoudt derde plek

Bayern München heeft afgelopen zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd om de derde plaats, welke rechtgeeft op het spelen van voorrondes Champions League. De formatie van interim-trainer Andries Jonker won de wedstrijd tegen Schalke 04 met 4-1.

Na acht minuten spelen was er al tweemaal gescoord. Zowel Robben als Badstuber wisten het doel te treffen, maar laatstgenoemde werkte de bal achter zijn eigen doelman. Korte tijd later scoorde Müller de 2-1 namens Bayern. In de negentiende minuut bracht Super Mario Gómez de stand zelfs op 3-1, maar het duurde pas tot de 84e minuut voordat er weer een doelpunt viel. Müller was opnieuw trefzeker en bracht met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de 4-1 op het scorebord.

Concurrent voor de derde plaats, Hannover 96, verloor op eigen veld van degradatiekandidaat Borussia Mönchengladbach. De bezoekers wonnen dankzij een doelpunt van Reus met 0-1. Door dit resultaat zag Hannover 96 de derde plek ingenomen worden door Bayern München. De voorsprong van Der Rekordmeister op Hannover 96 is slechts twee punten.

Spanning in kelder Bundesliga

FC Sankt Pauli heeft de slechtste papieren betreft handhaving in de Bundesliga. Op bezoek bij FC Kaiserslautern verloor de ploeg, die afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau, met 2-0. Doordat Borussia Monchengladbach knap met 0-1 won bij Hannover 96, zag Sankt Pauli de achterstand op Mönchengladbach, met nog twee duels te gaan, vergroot worden naar drie punten.

Ook Eintracht Frankfurt en VfL Wolfsburg zijn nog niet zeker van handhaving in de Bundesliga. Het verschil tussen nummer vijftien Wolfsburg en nummer zeventien Mönchengladbach bedraagt slechts drie punten. De nummers zestien en zeventien worden veroordeeld naar het spelen om promotie/degradatie.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Werder Bremen VFL Wolfsburg 0-1
FC Kaiserslautern Sankt Pauli 2-0
1.FC Köln Bayer Leverkusen 2-0
1899 Hoffenheim VFB Stuttgart 1-2
FSV Mainz 05 Eintracht Frankfurt 3-0
Hannover 96 Borussia Mönchengladbach 0-1
Hamburger SV SC Freiburg 0-2
Borussia Dortmund 1.FC Nürnberg 2-0
Bayern München FC Schalke 04 4-1


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Borussia Dortmund 32 22 6 4 72 64-19
2 Bayer Leverkusen 32 19 7 6 64 62-43
3 Bayern München 32 17 8 7 59 71-38
4 Hannover 96 32 18 3 11 57 45-42
5 FSV Mainz 05 32 16 4 12 52 47-37
6 1.FC Nürnberg 32 13 8 11 47 45-40
7 SC Freiburg 32 13 5 14 44 41-47
8 Hamburger SV 32 12 7 13 43 44-50
9 1899 Hoffenheim 32 10 10 12 40 47-46
10 FC Schalke 04 32 11 7 14 40 36-39
11 FC Kaiserslautern 32 11 7 14 40 43-48
12 VFB Stuttgart 32 11 6 15 39 57-56
13 Werder Bremen 32 9 11 12 38 43-58
14 1.FC Köln 32 11 5 16 38 43-61
15 VFL Wolfsburg 32 8 11 13 35 39-45
16 Eintracht Frankfurt 32 9 7 16 34 30-44
17 Borussia Mönchengladbach 32 9 5 18 32 45-64
18 Sankt Pauli 32 8 5 19 29 33-58

 

Klik hier om meer statistieken te bekijken van de Duitse Bundesliga!

 

De Boer: "Het had ook 6-6 kunnen worden"

Ajax blijft dankzij een zwaarbevochten zege op sc Heerenveen (1-2) in de race om de landstitel. Trainer Frank de Boer was na afloop van de wedstrijd vooral opgelucht.

"Het was een knotsgekke wedstrijd", zei De Boer na afloop op de persconferentie. "Het publiek was de grote winnaar. Het had zo maar 6-6 kunnen zijn." Heerenveen kwam in eigen huis nog op voorsprong via Mika Väyrÿnen, maar nog in dezelfde minuut scoorde Miralem Sulejmani de 1-1.

"Zij hadden in de beginfase de beste kansen, waren iets agresiever. Wij waren in de tweede helft wat beter. Over de hele wedstrijd kregen zij teveel kopkansen", aldus De Boer, die Ajax kort na de rust op voorsprong zag komen via Christian Eriksen. Door de 1-2 blijft de titelhoop levend.

"We zijn nu wel heel dichtbij. We moeten over twee weken winnen van FC Twente. Die ploeg heeft meer ervaring en is vergeleken met ons volwassen", zei de trainer van Ajax, die volgende week zondag eerst de bekerfinale speelt tegen Twente. "Het is duidelijk dat we liever de tweede wedstrijd winnen. Maar dat wil niet zeggen dat we die bekerwedstrijd niet serieus nemen. Het is toch een prijs. Veel spelers beginnen in beide duels. Misschien dat ik een paar wissels toepas."

Jongen (11) neergestoken door leeftijdsgenoot

Drie jongens van 9, 10 en 12 jaar uit Rijswijk (Zuid-Holland) zijn opgepakt omdat ze in hun woonplaats een 11-jarige plaatsgenoot met een mes zouden hebben gestoken. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Het slachtoffer was vrijdag met vriendjes aan het spelen aan de Hoogkamerlaan toen een groepje jongens op hem afkwam. Twee van de jongens hadden een mes bij zich.

De jongen werd door een van hen in zijn borst gestoken. Hij raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Hoe hij er aan toe is, is niet bekend.

De drie verdachten moeten zich op een later tijdstip voor de rechter verantwoorden.

'Rijke ouders gaan meer betalen voor kinderopvang'

De eigen bijdrage voor kinderopvang zal de komende jaren harder stijgen voor ouders met een hoger inkomen. Dat zei minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) zondag in het tv-programma Buitenhof. Overigens wordt de kinderopvang de komende jaren volgens hem over de hele linie duurder.

De tegemoetkoming voor de opvang van kinderen door gastouders staat wat de minister betreft niet op de helling. Die vergoeding werd pas enkele jaren geleden ingesteld. In 2010 zijn de criteria voor gastouders verscherpt. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek ontvingen vorig jaar 93.000 ouders een toeslag voor het gebruik van gastouderopvang.

Over de marktwerking in de kinderopvang was de VVD-minister positief. "De markt begint goed op gang te komen." Ook grote marktpartijen zouden hun bijdrage aan de kinderopvang kunnen leveren. Kamp prees de schaalvoordelen en de kwaliteit van grote kinderopvangcentra.

Kamp uitte in de uitzending indirect kritiek op de VVD-fractie van Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij prees de prominente aanwezigheid van commissaris van de Koningin Johan Remkes (VVD) bij de alternatieve Arondéuslezing van Thomas von der Dunk. De officiële lezing werd afgelast door toedoen van VVD en CDA, omdat Von der Dunk in de lezing kritiek uitte op de PVV.

Boete voor 10 eetkramen op Koninginnedag

Inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hebben op Koninginnedag bij controles van etenswaren 77 waarschuwingen uitgedeeld en 10 boetes opgelegd. Dat heeft de VWA zondag laten weten.

De 22 inspecteurs die actief waren, hielden ongeveer 250 controles, vooral bij eetkramen 'waar duidelijk zonder kennis van zaken werd gewerkt'. Bij de 77 verkopers van etenswaren die een waarschuwing kregen, werd in de meeste gevallen het voedsel niet op de juiste temperatuur bewaard. Het moet kouder dan 7 of warmer dan 60 graden zijn. In sommige gevallen werd het eten niet goed afgeschermd.

Tien verkopers gingen zo ernstig de fout in dat ze een boete kregen van 525 tot 1050 euro. Vorig jaar werden ook tien boetes opgelegd.

De inspecteurs bezochten onder meer Amsterdam, Groningen, Eindhoven, Arnhem en Utrecht. In die laatste stad werden de minste verkopers op de vingers getikt, omdat daar volgens de VWA uitsluitend ondernemers met een vergunning op de vrijmarkt staan, die er al jaren komen.

In totaal ging onder meer 10 kilo aardappelsalade, 13 kilo kip, 15 kilo gerookte paling en honderd satéstokjes de prullenbak in 'omdat het voedsel onveilig was'. Verder moesten tweehonderd roombroodjes en vijftig Turkse pizza's terug de koeling in.

De VWA controleerde tijdens Koninginnenacht en -dag ook of er alcohol aan jongeren werd verkocht of geschonken. De regels werden over het algemeen goed nageleefd. Bij ruim 100 controles werden 2 verkopers gewaarschuwd en kregen 9 een boete. Vorig jaar werden bij 125 van de 324 inspecties overtredingen geconstateerd. De meeste verkopers kregen toen een waarschuwing, maar de VWA deelde ook 10 boetes uit.

Engelaar en Berg rouwen na mislopen landstitel

FC Twente en Ajax dompelden PSV vanmiddag in rouw. Een 2-1 zege van de Eindhovenaren op Vitesse mocht niet baten en de Eindhovenaren zijn daarom uitgeschakeld in de strijd om de landstitel.

In Eindhoven heerste ondanks de 2-1 zege een rouwstemming. Twente en Ajax wonnen respectievelijk van Willem II en sc Heerenveen, tot ergernis van onder meer Marcus Berg. De Zweed scoorde een goede goal, maar baalde na afloop als een stekker.

"Dit komt hard aan", aldus Berg tegenover Eredivisie Live. "We hebben niet zo goed gespeeld de laatste vier, vijf wedstrijden." De spits kreeg bijval van Orlando Engelaar, die het tij ook niet kon keren in de slotfase van het seizoen.

"Dit komt hard aan", vond Engelaar. "Vorige week was al een dreun, maar nu is het definitief." PSV kan over twee weken op de slotdag van de Eredivisie nog wel tweede worden als het zelf wint van FC Groningen. De uitslag van het duel tussen Ajax en FC Twente doet er hiervoor niet toe.

[Premier League] City steviger op de vierde plaats

Manchester City stevent af op de vierde plaats in de Premier League. De Citizens boekten vandaag een nipte 2-1 thuiszege op West Ham United. Nigel de Jong was een van de doelpuntenmakers. City heeft met nog drie wedstrijden te gaan 62 punten. De voorsprong op achtervolgers Liverpool en Tottenham Hotspur bedraagt zeven punten. West Ham blijft met 32 punten hekkensluiter.

City stond na een kwartier al op een comfortabele voorsprong. De Jong opende al na tien minuten de score uit een afgeslagen corner van Aleksandar Kolarov. Niet veel later stond het 2-0. David Silva vond met een mooie steekbal Pablo Zabaleta en zijn voorzet werd door West Ham-verdediger Lars Jacobsen in eigen doel gewerkt.

City nam na die snelle voorsprong wat gas terug en daardoor kwamen de bezoekers via een treffer van Demba Ba terug in de wedstrijd. West Ham bleek echter niet in staat om meer te forceren dan alleen de aansluitingstreffer.

City kreeg ook in het tweede bedrijf de beste kansen en was via Mario Balotteli dicht bij een derde treffer. De Italiaanse spits trof echter de lat. Het bleek meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waarmee de overwinning van City ook niet meer in gevaar kwam.


  City steviger op de vierde plaats  (Foto: Novum)

Willem II degradeert uit Eredivisie

Willem II speelt vanaf volgend seizoen in de Jupiler League. De Tilburgers gingen zondag met 4-0 onderuit en zagen VVV-Venlo met 3-2 van Feyenoord winnen. Daardoor is de Limburgse club zeker van deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.

Willem II won dit seizoen slechts drie wedstrijden. Vitesse (1-0), sc Heerenveen (4-3) en AZ (2-1) werden in deze voetbaljaargang een keer over de knie gelegd. Daarnaast werd er ook nog zes keer gelijkgespeeld tegen respectievelijk Vitesse (0-0), Roda JC Kerkrade (2-2), De Graafschap (0-0), Excelsior (1-1), Feyenoord (1-1) en VVV-Venlo (0-0).

De grootste nederlaag van Willem II dateert van 6 februari. Toen speelden de Tilburgers namelijk tegen FC Groningen en gingen met 7-1 onderuit. Tim Matavz trof voor de Groningers vier keer doel. Daarnaast waren ook Andreas Granqvist, Fredrik Stenman en Thomas Enevoldsen trefzeker. Andreas Lasnik deed wat terug voor de Brabanders.

Willem II was sinds het seizoen 1987/1988 actief in de hoogste Nederlandse voetbalklasse. In de laatste jaren speelden de Tilburgers voornamelijk in de kelder van de Eredivisie, al was het seizoen 2008/2009 een uitzondering op de regel. Toen werd de competitie op de twaalfde plaats afgesloten. Komend seizoen zijn ze echter veroordeeld tot het spelen in de Jupiler League, waar de titelstrijd overigens ook nog erg spannend is.

Lancering Endeavour opnieuw uitgesteld

De lancering van het ruimteveer Endeavour is opnieuw uitgesteld. De shuttle wordt op zijn vroegst eind volgende week de ruimte ingeschoten, omdat technici een schakelkast in het motorgedeelte moeten vervangen. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zondag bekendgemaakt.

De lancering stond oorspronkelijk gepland voor vrijdag, maar werd afgeblazen, omdat een verwarmingssysteem niet werkte. Het vermoeden bestond dat het ging om kortsluiting. Er werd gehoopt dat het probleem snel kon worden opgelost en dat de lancering maandag alsnog kon plaatsvinden. Zaterdag bleek echter dat er grote reparaties nodig waren en dat de lancering opnieuw moest worden uitgesteld.


Endeavour in de steigers (Foto: Novum)

VN evacueert personeel uit Tripoli

De Verenigde Naties heeft zondag alle buitenlandse medewerkers uit de Libische hoofdstad Tripoli geëvacueerd. Dat heeft een woordvoerster van het VN-kantoor voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken gezegd. Het is erg onrustig in de stad, nadat enkele uren eerder bij een NAVO-aanval een van de zoons van de Libische leider Moammar Gadhafi en drie van zijn kleinkinderen om het leven kwamen.

Twaalf VN-medewerkers zijn naar buurland Tunesië uitgeweken. Medewerkers van de VN die in Benghazi, het opstandelingenbolwerk in het oosten van het land, zitten, blijven daar voorlopig.

Vertegenwoordigers van verschillende VN-organisaties kwamen begin april in Libië aan, kort nadat Valerie Amos, de humanitaire chef van de VN en de speciale gezant voor Libië, een overeenkomst had getekend met de Libische regering om VN-agentschappen toe te laten tot Tripoli.

Groot-Brittannië zet Libische ambassadeur uit

De Britse regering heeft besloten de Libische ambassadeur het land uit te zetten. De reden is een aanval op de Britse ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague zondag gezegd. De ambassadeur moet binnen 24 uur het land verlaten.

Volgens het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er berichten vanuit Tripoli dat een aantal ambassades beschadigd is door vandalen. Er zou onder andere een brand hebben gewoed in het gebouw van de Italiaanse ambassade.

Hague veroordeelde de aanvallen op de ambassades. Volgens hem zijn de aanvallen een schending van het Verdrag van Wenen, waarin de regels voor het diplomatiek verkeer zijn vastgelegd.

Toernooizege Djokovic in eigen land

Novak Djokovic  is in 2011 nog altijd ongeslagen. De Serviër boekte vandaag voor eigen publiek in Belgrado alweer zijn vijfde toernooizege van dit jaar.

In de finale klopte Djokovic vandaag de Spanjaard Feliciano Lopez in twee sets: 7-6 (4) en 6-2. Het betekende zijn 27e gewonnen partij op rij. Eerder dit jaar won Djokovic al de Australian Open en de toernooien van Dubai, Indian Wells en Miami.

 

Dagzege Cabedo in Asturië

Victor Cabedo heeft de vierde etappe van de Ronde van Asturië gewonnen. De Spanjaard van Orbeo kwam in de rit van Cafés Toscaf naar Oviedo solo over de meet. Zijn landgenoot Javier Moreno behield de leiderstrui.

Cabedo, Iván Gutiérrez, Rafael Infantino, Rory Sutherland, Rubén Perez zochten in de rit van vandaag, met twee hellingen van de derde categorie en eentje van de tweede, al vroeg de aanval. In de slotfase dunde de kopgroep uit tot een kwintet. Cabebo reed acht kilometer voor de finish weg bij zijn medevluchters. Sutherland ging nog in de tegenaanval maar wist de Spanjaard niet meer bij te halen.

Minder antisemitische incidenten in 2010

Het aantal gewelddadige antisemitische incidenten is vorig jaar volgens onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv wereldwijd gedaald.

In 2010 werden 614 tegen Joden gerichte geweldsincidenten geregistreerd. Dat is een daling van 46 procent ten opzichte van 2009, toen er 1129 incidenten werden geregistreerd. Volgens de universiteit is het aantal antisemitische incidenten toch nog altijd hoog, als wordt gekeken naar de cijfers van de laatste twintig jaar. In 2009 deden zich extra veel incidenten voor, naar aanleiding van het offensief dat Israël toen uitvoerde in de Gazastrook, stellen de onderzoekers.

De meeste incidenten werden vorig jaar geregistreerd in Groot-Brittannië, Frankrijk en Canada.

Aanhoudingen bij demonstratie Utrecht

Bij een 1 meidemonstratie in Utrecht zijn zondagmiddag enkele aanhoudingen verricht. De betogers hadden stokken en 'andere gevaarlijke voorwerpen' bij zich, laat de politie weten.

Aan de 'antikapitalistische demonstratie' deden ongeveer 250 mensen mee. De betogers mochten onder meer geen gevaarlijke voorwerpen meenemen en het dragen van gezichtsbedekking was verboden, zo was eerder door de gemeente bepaald.

Bij het begin van de demonstratie bleek echter dat enkele demonstranten zich niet aan de voorschriften hadden gehouden. Ze gooiden spullen naar agenten en er werd een bushokje vernield. Daarop werd de demonstratie door de politie stopgezet.

Na controle van de betogers kon de demonstratie weer verdergaan.

Een 1 meidemonstratie in Rotterdam is rustig verlopen. Agenten hebben tijdens de demonstratie ongeveer twintig stokken afgepakt, maar dat gebeurde volgens de politie 'zonder noemenswaardige problemen'.

Gemert degradeert uit Topklasse

De laatste rechtstreekse degradant uit de Topklasse bij de zondagamateurs is bekend. Voor Gemert viel vanmiddag het doek na een dikke nederlaag bij Haaglandia: 6-2.

Daardoor kan Gemert de dertiende plaats niet meer behalen. De nummer dertien dient nacompetitie te spelen. Dat Gemert degradeert is een verrassing. Vorig jaar werd de ploeg kampioen van de Hoofdklasse B, promoveerde het naar de Topklasse en wist het ook de landelijke zondagamateurtitel te behalen. In de finale om de landstitel bleek zaterdagamateurclub IJsselmeervogels vervolgens te sterk.

Gemert bungelde echter heel het jaar onderin. Het won slechts zes keer, zeven duels eindigden onbeslist en liefst veertien keer stapte het elftal van vertrekkend trainer Bert Ruijsch zonder punten van het veld. Het grootste probleem zat in het maken van doelpunten. Slechts 24 keer werd er gescoord. Alleen Hollandia, de huidige nummer dertien, maakte minder doelpunten.

Eerder degradeerde Baronie al uit de zondagtopklasse en werd Dijkse Boys door de KNVB uit de competitie genomen. De komende weken bepalen FC Lienden, Quick '20, VVSB, FC Hilversum en Hollandia wie als nummer dertien de nacompetitie in moet.

Del Potro klopt Verdasco in finale Estoril

Juan Martin del Potro heeft het tennistoernooi van Estoril gewonnen. In de eindstrijd was hij met tweemaal 6-2 te sterk voor Fernando Verdasco. De Argentijn boekte in Portugal zijn tweede toernooizege van het seizoen. Vorig jaar was hij bijna het hele seizoen uit de roulatie met een polsblessure.

Del Potro overklaste Verdasco in de eerste set. De Spanjaard had geen antwoord op het harde spel van de Argentijn en leverde drie keer zijn opslag in. Del Potro had daar slechts vier breakpunten voor nodig. In het tweede bedrijf kwam Verdasco iets beter in zijn ritme, maar op diens tegenstander stond zondag geen maat.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vandaag stond de achtentwintigste speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Achilles '29 liet de kans liggen om koploper FC Oss te naderen en de competitie nog echt spannend te maken. Koploper FC Oss bleef namelijk steken op een gelijkspel bij FC Hilversum, maar Achilles wist zelf ook niet te winnen in de topper bij nummer drie Argon. Met nog twee duels te spelen blijft de kloof daardoor vijf punten en kan FC Oss volgende week kampioen worden.

Onderin is ook de laatste rechtstreekse degradant bekend. Na Dijkse Boys, dat uit de competitie werd genomen en verplicht degradeerde, en het enige weken terug gedegradeerde Baronie, viel vanmiddag het doek voor Gemert. De nog altijd regerend zondagkampioen verloor dik bij Haaglandia en kan de dertiende plaats, die veroordeelt tot het spelen van de nacompetitie, niet meer bereiken.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Argon Achilles '29 1-1
Baronie VVSB 0-1
Haaglandia / Sir Winston Gemert 6-2
FC Hilversum FC Oss 1-1
JVC Cuijk Hollandia 1-0
Quick '20 EVV 3-2
De Treffers AFC 3-1

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 26 15 10 1 55 45-21
2 Achilles '29 26 14 8 4 50 51-23
3 Argon 26 13 4 9 43 34-32
4 De Treffers 26 12 6 8 42 35-36
5 JVC Cuijk 26 11 8 7 41 44-41
6 AFC 26 11 6 9 38 51-43
7 Haaglandia / W. 26 10 6 10 36 52-40
8 EVV 26 10 6 10 36 36-32
9 FC Lienden 26 10 4 12 34 44-54
10 Quick '20 26 9 6 11 33 40-41
11 VVSB 27 9 5 13 32 33-44
12 FC Hilversum 26 7 9 10 30 29-39
13 Hollandia 26 7 8 11 29 23-31
14 Gemert 27 6 7 14 25 24-40
15 Baronie 26 3 5 18 14 30-54

[DTM] Uitslag Race Hockenheim

Bruno Spengler heeft de eerste race van de DTM op de Hockenheimring gewonnen. De Canadees bleef met de Mercedes na 38 ronden de Audi van Mattias Ekström en zijn Mercedes-teamgenoot Ralf Schumacher voor. Renger van der Zande zag in zijn eerste race in deze raceklasse de finish niet. Hij was de enige uitvaller.

Spengler mocht van poleposition vertrekken en leidde de race van start tot finish. Ekström reed de hele wedstrijd op de tweede stek, al had de race voor de Zweed niet honderd meter langer moeten duren, want hij kreeg in de laatste bochten te maken met problemen met de achterwielophanging. Schumacher finishte daarom op slechts één tiende van de Audi, terwijl hij eerder in de laatste ronde na een foutje Timo Scheider nog van zich af moest houden.

Bijna had de race een andere uitkomst gehad omdat de safety car de baan op moest komen nadat Martin Tomczyk de pits uitreed met het tankmechanisme nog aan zijn Audi bevestigd. De safety car wist in eerste instantie de leiders niet op te pikken. Er werd uiteindelijk geen straf uitgedeeld, waardoor Tomczyk naar de vijfde stek kon rijden, voor Gary Paffett die achteraan moest beginnen, maar met zijn Mercedes langzaam maar zeker naar voren wist te kruipen. Jamie Green werd zevende, voor Maro Engel, Oliver Jarvis en David Coulthard. Miguel Molina was in de slotfase de grote verliezer, omdat hij nadat hij Paffett probeerde terug te pakken in de rondte werd getikt door teamgenoot Jarvis.

[Premier League] United verliest topper van Arsenal

Manchester United is nog allerminst zeker van de titel in de Premier League. United verloor vandaag de topper van Arsenal met 1-0 door een treffer van Aaron Ramsey. De ploeg van Sir Alex Ferguson heeft met nog drie speelronden te gaan slechts drie punten voorsprong op nummer twee Chelsea. Arsenal, dat derde staat, volgt op zes punten achterstand van de Red Devils.

Arsenal, dat de laatste drie duels niet kon winnen, was in het eigen Emirates Stadium de bovenliggende partij. De Gunners kregen al in de beginfase kansen via Jack Wilshere en Theo Walcott, maar beide Engelsen troffen geen doel.

United kroop daarna wat uit zijn schulp, maar de ploeg van Ferguson ontbeerde creativiteit om het Arsenal echt lastig te maken. Na een klein half uur ontsnapte United zelfs aan een strafschop, nadat Nemanja Vidic een voorzet richting Robin van Persie overduidelijk met zijn hand beroerde.

Hoewel Arsenal voor rust een een strafschop was ontnomen, maakten de Gunners in het tweede bedrijf toch de verdiende treffer. Aaron Ramsey was de doelpuntenmaker voor de ploeg van Arsène Wenger. De jonge middenvelder schoot op aangeven van Van Persie prima binnen.

United drong na de treffer van Ramsey aan voor de gelijkmaker. De bezoekers hadden ook recht op een strafschop na een overtreding op invaller Michael Owen, maar scheidsrechter Chris Foy weigerde andermaal om naar de stip te wijzen. United bleef daarna Arsenal onder druk houden, maar de nederlaag kon niet meer voorkomen worden.


United verliest topper van Arsenal (Foto: Novum)

Degenkolb sterkste in Rund um den Finanzplatz Eschborn

Johan Degenkolb heeft de Rund um den Finanzplatz Eschborn - Frankfurt op zijn naam geschreven. De Duitser van HTC-Highroad was de sterkste in een sprint van een omvangrijke groep. De tweede plaats voor de Belg Jérôme Baugnies, terwijl Michael Matthews van de Rabobank derde werd.

Een groep van zes man, waarbij Johnny Hoogerland en Tom Jelte Slagter zaten, werd al vroeg gegrepen, waarna diverse nieuwe pogingen volgden vanuit het peloton. Door het harde koersen en het parcours zelf moest onder andere Mark Cavendish lossen. In de sprint die uiteindelijk volgde was Degenkolb duidelijk de sterkste.

[125cc] Terol pakt derde zege op rij

Nicolas Terol heeft ook de derde race van het seizoen in de 125cc klasse op zijn naam geschreven. Op het circuit van Estoril (Portugal) bleef de Spanjaard de Duitster Sandro Cortese ruim drie seconden voor. De derde plaats was voor de Fransman Johann Zarco.

Jasper Iwema wist niet te finishen op het Portugese circuit, waardoor hij in de strijd om de wereldtitel op de negentiende plaats staat met vier punten. Daarin gaat Terol uiteraard aan de leiding met 25 punten voorsprong op Cortese.

Uitslagen Eredivisie speelronde 33

De Eredivisie zal alweer op de laatste speeldag worden beslist. Ajax en FC Twente wonnen vandaag allebei, waardoor de onderlinge wedstrijd beslissend zal zijn in de strijd om de titel. PSV haakte af, ondanks dat het zelf won van Vitesse. De winst van Twente op Willem II (4-0) betekende tevens dat Willem II na 23 jaar degradeerde uit de Eredivisie.

Titelkandidaten
FC Twente kon vandaag kampioen worden, maar was daarbij afhankelijk van het resultaat van Ajax en PSV. Zelf moest het dan ook winnen van Willem II. Al snel bleek dat Twente nauwelijks problemen zou krijgen met de Tilburgers. Toch duurde het tot vlak voor de rust voordat de club uit Enschede op voorsprong kwam, door een goal van De Jong. Na rust was het snel gedaan, toen Douglas en Jelic (eigen doel) scoorden. Janssen maakte het feest compleet door in de slotfase een penalty te benutten.

Ajax had het moeilijker met sc Heerenveen. Het kwam na twintig minuten op achterstand door een goal van Väyrynen. Amper twintig seconden later scoorde Sulejmani de gelijkmaker. Vlak na rust scoorde Eriksen naar wat bleek het winnende doelpunt. Beide ploegen kregen daarna nog wel kansen op meer, maar waren niet zorgvuldig genoeg. Door dit resultaat wordt de wedstrijd op 15 mei tussen Ajax en FC Twente de beslissende in de strijd om de titel.

PSV had vooraf nog een kleine kans op de titel, maar daarvoor had Ajax of Twente punten moeten verspelen. Het won zelf met 2-1 van Vitesse door goals van Berg en Marcelo, maar de andere resultaten zorgden ervoor dat de tweede plaats het maximaal haalbare is voor de ploeg van trainer Rutten.

Degradatiekandidaten
Willem II moest door het eigen verlies bij Twente hopen dat ook VVV-Venlo zou verliezen van Feyenoord. De Rotterdammers stonden bij rust echter met 1-0 achter door een goal van Musa. Na rust kwam de stadionclub via Wijnaldum terug in de wedstrijd, maar was het weer Musa die na een counter wist te scoren.

Ondanks een nieuwe gelijkmaker van Castaignos wist VVV zich toch veilig te spelen. Het was weer Musa die goed op wist te komen en zijn Nigiraanse landgenoot Uchebo een niet te missen kans gaf; 3-2. Door de winst is Willem II gedegradeerd en mag VVV zich opmaken voor de nacompetitie. 

Ook Excelsior mag zich zo goed als zeker opmaken voor de nacompetitie, ondanks de 3-1 winst op FC Utrecht. Het kan de nacompetie enkel nog ontlopen als het met vier doelpunten verschil wint van Vitesse op de laatste speeldag.

Overige wedstrijden
N.E.C. Nijmegen wist opvallend makkelijk te winnen van Roda JC Kerkrade. Grote man van de Nijmeegse brigade was Vleminckx, die vier keer wist te scoren en daarmee de eerste plaats op de topscorerslijst overnam van Roda-spits Junker.

AZ stelde de vierde plaats zo goed als zeker, door met 5-1 te winnen van De Graafschap. Zowel Pellè als Sigthórsson wisten twee keer te scoren. De enige bedreiging voor de vierde plaats komt nog van FC Groningen, dat met 4-2 te sterk was voor concurrent ADO Den Haag.



Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
sc Heerenveen Ajax 1-2
NAC Breda Heracles Almelo 1-2
N.E.C. Nijmegen Roda JC Kerkrade 5-0
PSV Vitesse 2-1
FC Twente Willem II 4-0
AZ De Graafschap 5-1
VVV-Venlo Feyenoord 3-2
ADO Den Haag FC Groningen 2-4
Excelsior FC Utrecht 3-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Twente 33 21 8 4 71 64-31
2 Ajax 33 21 7 5 70 69-29
3 PSV 33 20 8 5 68 79-34
4 AZ 33 17 8 8 59 54-39
5 FC Groningen 33 17 5 11 56 65-52
6 Roda JC Kerkrade 33 14 12 7 54 65-50
7 ADO Den Haag 33 16 6 11 54 63-52
8 Heracles Almelo 33 13 7 13 46 62-56
9 FC Utrecht 33 12 8 13 44 50-50
10 Feyenoord 33 12 7 14 43 52-53
11 N.E.C. Nijmegen 33 10 12 11 42 56-55
12 sc Heerenveen 33 10 10 13 40 60-54
13 NAC Breda 33 11 5 17 37 43-60
14 Vitesse 33 9 8 16 35 41-57
15 De Graafschap 33 8 11 14 35 30-56
16 Excelsior 33 9 5 19 32 41-65
17 VVV Venlo 33 6 3 24 21 34-75
18 Willem II 33 3 6 24 15 37-97


Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

[Premier League] Suárez en Kuijt bezorgen Liverpool zege

Liverpool heeft zondag een knappe zege geboekt op Newcastle United. De ploeg van trainer Kenny Dalglish won met 3-0 op Anfield en evenaart nummer vijf Tottenham Hotspur, dat nog een duel tegoed heeft. Newcastle, met doelman Tim Krul in de basis, blijft twaalfde in de Premier League. Luis Suárez en Dirk Kuijt scoorden ieder eenmaal.

Maxi Rodriguez schoot de Reds al na tien minuten op voorsprong. Krul ging vrijuit op het van richting veranderde schot van de Uruguayaan. Na een uur spelen verdubbelde Kuijt de score voor de thuisploeg vanaf de stip. Suárez, die even later op aangeven van de Katwijker voor de 3-0 zou tekenen, veroorzaakte de strafschop.

Birmingham City hield concurrent Wolverhampton Wanderers in eigen huis knap op 1-1. De thuisploeg speelde een uur met tien man na rood voor Craig Gardner en kwam op achterstand door een strafschop van Steven Fletcher. Sebastian Larsson bracht de thuisploeg na een halfuur spelen op gelijke hoogte, waarna er niet meer werd gescoord. Birmingham staat vijftiende in de Premier League. De Wolves blijven negentiende en voorlaatste.


Suárez en Kuijt bezorgen Liverpool zege (Foto: Novum)

Sony mogelijk aansprakelijk voor diefstal persoonsgegevens

Sony kan niet aansprakelijk worden gesteld, als een aanvaller persoonlijke gegevens buitmaakt. Althans, dat is wat Sony zegt in hun gebruiksvoorwaarden voor het PSN. Het is echter wel zo, dat de Nederlandse wet altijd boven door bedrijven opgestelde voorwaarden staat.

De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist in Artikel 14 "passende technische en organisatorische maatregelen (...) om persoonsgegegens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking." Mocht Sony in Nederland worden aangeklaagd, dan zal eerst moeten worden bepaald of Sony een "passend beveiligingsniveau" handhaafde.

Het College Bescheming Persoonsgegevens heeft nog geen nadere uitleg van de wet gegeven. Of Sony in Nederland aansprakelijk kan worden gesteld is dus vooralsnog onduidelijk. Het Britse Information Commissioners office heeft al wel aangegegeven dat de clausule niet rechtsgeldig is in het Verenigd Koninkrijk. Daar is Sony dus wel aansprakelijk, ook al zeggen de gebruiksvoorwaarden iets anders.

Sony heeft eerder al bevestigd dat persoonlijke gegevens, wachtwoorden en e-mailadressen gestolen zijn. Omtrent creditcardgegevens, is er nog altijd "geen bewijs gevonden dat deze daadwerkelijk zijn gestolen."

Uitslagen Eredivisie (01/05/2011) - Overige duels

Om half drie begonnen er nog vier duels in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

ADO Den Haag

2 - 4

FC Groningen

 25' Boelykin
 42' Boelykin(pen)
   13' Andersson
 29' Stenman
 52' Andersson
 86' Hiariej
 
 Gele kaart: Verhoek, (ADO Den Haag), Sparv, J. Veldmate, Enevoldsen, (FC Groningen)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 13.000
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Leeuwin
Derijck
Kum
M.Piqué (Buijs/58)
Immers
Radosavljevic
Toornstra
Verhoek
Boelykin
Vicento
  Luciano
Kieftenbeld
Ivens
J.Veldmate
Stenman
Enevoldsen
Hiariej
Bacuna (Ajilore/82)
Sparv
Tadic (Mamedov/90)
Andersson (v. Dijk/72)

AZ

5 - 1

De Graafschap

 17' Sigthórsson
 45+1' Holman
 52' Sigthórsson
 66' Pellè
 72' Pellè
   84' Jungschläger
 
 Gele kaart: Schaars, Viergever, Klavan, S. Poulsen, (AZ), Waterman, Evers, (De Graafschap)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.585
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
S.Poulsen
Viergever
Moisander
Klavan
Elm (Falkenburg/68)
Wernbloom
Schaars
Benschop (Martens/76)
Sigthórsson (Pellè/64)
Holman
  Waterman
Wormgoor (v.d.Pavert/29)
Broekhof
J.Buijs
Evers
Jungschläger
Meijer
Rose
Breinburg (Bargas/46)
Poepon
De Ridder (R. Sebens/65)

NAC Breda

1 - 2

Heracles Almelo

 17' Amoah
   70' Fledderus
 74' Plet
 
 Gele kaart: Gilissen, (NAC Breda), Breukers, (Heracles Almelo)
 Rode kaart: Feher (19) (NAC Breda), Everton (81/2xg) (Heracles Almelo)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.800
Arbiter: Blom
Bijzonderheden: Gorter mist in de 41e minuut voor NAC een strafschop.
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Fehér
Penders
Luijckx
Schilder
Gilissen
Gudelj
Gorter (Jenner/79)
Kolkka (Koenders/25)
Amoah
Bayram (Schalk/85)
  Pasveer
Breukers
Maertens
v.d.Linden
Looms (Cairo/46)
Quansah
Overtoom
Fledderus
Douglas (Rienstra/88)
Armenteros (Plet/65)
Everton

N.E.C. Nijmegen

5 - 0

Roda JC

 19' Vleminckx
 29' Amieux
 55' Vleminckx
 70' Vleminckx
 90+3' Vleminckx
 
 
 Gele kaart: Zimling, (N.E.C. Nijmegen), Delorge, Wielaert, (Roda JC)
 Rode kaart: , Vormer (90 1) (Roda JC)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: V. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Otten
Nuytinck (v. Eijden/27)
Zomer
Amieux
Zimling
Schöne
Davids (Sibum/86)
George (Chatelle/85)
Vleminckx
Goossens
  Prus
De Fauw
Kah
Wielaert
Hempte
Delorge (Sutchuin Djoum/82)
Vormer
Hadouir
Janssen (Bodor/74)
Skoubo
Junker

Uitslagen Eredivisie (01/05/2011) - Degradanten

Vandaag werd de 33ste speelronde in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen van de twee wedstrijd in de strijd om de degradatie.

Excelsior

3 - 1

FC Utrecht

 25' Roorda
 31' Bergkamp
 65' Roorda
   87' Demouge 
 
 Gele kaart: Nelom, (Excelsior),
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Vervecken (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Pellatz
Bovenberg
Nieveld
Ramsteijn
Nelom
Roorda
Clasie (Gudde/ 69)
Koolwijk (Wattamaleo/81)
Fernandez
Bergkamp (Lagouireh/88)
Zeegelaar
  Vorm
Cornelisse (v.d.Maarel/35)
Schut
Wuytens
Zullo
Duplan (Demouge/46)
Silberbauer
Asare
Lensky
Mertens
v.Wolfswinkel


VVV-Venlo

3 - 2

Feyenoord

 35' Musa
 71' Musa
 78' Uchebo
   66' Wijnaldum 
 75' Castaignos 
 
 Gele kaart: Uchebo, Musa, (VVV-Venlo),
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 8.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela
De Regt
Yoshida
El-Akchaoui
Cullen
Kruysen (Chula/75)
Vujicevic (Ojo/69)
Musa (Nkuma/90)
Uchebo
Ahahaoui
  Mulder
Mokotjo
De Vrij
Bahia
Martins Indi (De Cler/46)
Meeuwis
Wijnaldum
Fer
Simon (Larsen/ 57)
Castaignos
Biseswar

Uitslagen Eredivisie (01/05/2011) - Titelkandidaten

Vanmiddag werd er een volledige speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen en bijbehorende karakteristieken van de titelkandidaten, namelijk FC Twente, Ajax en PSV.

FC Twente

4 - 0

Willem II

 39' de Jong
 50' Douglas
 63' Jelic (e.d)
 77' Janssen(pen)
 
 
 Gele kaart: Ippel (Willem II)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Rosales (Tiendalli/77)
Wisgerhof
Douglas (Bengsston/68)
Buysse
Landzaat (Janko/81)
Brama
Janssen
Ruiz
De Jong
Chadli
  Kujovic
Gravenbeek
Biemans
Lampi
Pereira
Ippel (Vossenbelt/83)
van der Heijden
Levtsjenko
Rigters (Hutten/46)
Janga (Jelic/62)
Lasnik


sc Heerenveen

1 - 2

AFC Ajax

 19' Väyrynen
   20' Sulejmani
 46' Eriksen
 
 Gele kaart: Väyrynen, Haglund (sc Heerenveen)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 26.100
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Stuhr-Ellegaard
Janmaat
Gouweleeuw
Kruiswijk (Jong-a-pin/76)
Breuer
Väyrynen
Elm (Fazli/86)
Haglund (Svec/67)
Narsingh
Dost
Beerens
  Vermeer
van der Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Boilesen
de Zeeuw (Enoh/70)
Anita
Eriksen
Sulejmani
de Jong
Ebecilio (Özbiliz/76)


PSV

2 - 1

Vitesse

 37' Berg
 64' Marcelo
   79' López
 
 Gele kaart: Marcelo, Dzsudzsák (PSV), van der Struik, Aissati, Büttner (Vitesse)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Tamata
Marcelo
Bouma (Rodríguez/72)
Wuytens (Nijland/68)
Hutchinson
Toivonen (Bakkal/59)
Engelaar
Labyad
Berg
Dzsudzsák
  Room
Yasuda
Kashia
van der Struijk
Büttner (Felixdaal/67)
Stevanovic (Tighadouini/82)
López
Matic (van Ginkel/72)
Riverola
Aissati
Bony

[MotoGP] Pedrosa troeft Lorenzo af

Dani Pedrosa heeft de GP van Portugal gewonnen in de MotoGP klasse. De Spanjaard, rijdend op een Honda, was op het circuit van Estoril zijn landgenoot Jorge Lorenzo te snel af. De derde plaats was voor Casey Stoner, de teamgenoot van Pedrosa.

Lorenzo (Yamaha) ging lang aan de leiding van de race, maar had Pedrosa de hele race lang in zijn kielzog. Vier ronden voor het einde ging Pedrosa Lorenzo voorbij en bleef hem de rest van de race voor. Regerend wereldkampioen Lorenzo blijft wel aan de leiding van het WK. Na drie races heeft hij 65 punten, 4 meer dan Pedrosa en 24 meer dan Stoner.

Twee nieuwe acteurs voor The Hobbit

Regisseur Peter Jackson heeft twee nieuwe acteurs bevestigd voor zijn verfilming van The Hobbit. De Brit Lee Pace en de Nieuw-Zeelander Dean O'Gorman zijn toegevoegd aan de cast.

Lee Pace (vooral bekend van de serie Pushing Daisies) krijgt de rol van de elfenkoning Thranduil. In de Lord of the Rings mythologie is Thranduil de vader van Legolas (Orlando Bloom in de verfilmingen). Dean O'Gorman (Young Hercules, McLeod's Daughters) zal de rol van Fili op zich nemen, een van de dwergen die Bilbo op zijn pad begeleiden. 

Eerder werd al bevestigd dat Martin Freeman (Hot Fuzz, The Office UK) de rol van Bilbo zal vertolken. Ook is een groot deel van de originele cast van de Lord of the Rings-trilogie weer te zien in deze prequel.

The Hobbit zal in twee delen in de bioscopen verschijnen. Het eerste deel zal in Nederland te zien zijn vanaf december 2012.

De Bakker naar hoofdtoernooi Madrid

Thiemo de Bakker heeft zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van ATP Masters Series toernooi van Madrid. De Bakker, inmiddels ver afgezakt op de wereld, versloeg in alweer een lastige wedstrijd de Pool Lukasz Kubot met 2-6, 6-4 en 6-2.

Het is nog niet duidelijk wie De Bakker zal treffen in de eerste ronde. Mogelijke opponenten zijn Andy Roddick, Marcos Baghdatis en Juan Carlos Ferrero. Robin Haase heeft ervoor gekozen om niet te spelen in Madrid.

Naakte man op de vlucht voor politie

Op internet zijn foto's opgedoken van een man die op de vlucht is voor de politie. Nu gebeurt dat zeker in China wel vaker, maar met deze man uit Changchun is iets bijzonders aan de hand. De beste man klimt piemelnaakt uit een hoog gebouw.

Naar verluidt bezocht de man in de middag van 26 april een hoertje, toen de politie besloot een inval te doen. Prostitutie is in China illegaal, dus er was genoeg reden om te vluchten.

De man klimt in adamskostuum naar beneden. Het hoertje in kwestie, slechts gehuld in een handdoek, volgt in zijn kielzog. Het is helaas niet bekend of het hen is gelukt uit handen van de politie te blijven.

Benieuwd naar de foto's? Deze zijn hier te zien.

Bahrein wil Formule 1 snel terug

Bahrein wil het Formule 1-circus zo snel mogelijk terug zien. Dit seizoen zou het seizoen in het land begonnen worden, maar de onrust in Bahrein gooide roet in het eten. Daarom begon het Formule 1-jaar eind maart in Australië.

Omdat de rust in Bahrein nog niet wedergekeerd is in het koninkrijk lijkt het vinden van een nieuwe datum voor de race dit jaar lastig te worden. Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil uitstel van het besluit, maar autosportfederatie FIA houdt vast aan vandaag als beslissingsdatum. De organisatie van de race kan daarom nog geen datum voor een nieuwe wedstrijd noemen.

"Onze nationale prioriteit is om de problemen van Bahrein op te lossen en er zijn inderdaad stappen in de goede richting gezet. Langzaam maar zeker pakken we de draad van het normale leven weer op," zei de circuit-voorzitter van Sakhir, Zayed Rashid Alzayani. "De Grand Prix van Bahrein moet een feest zijn, want het is een enorme eer om de Formule 1 te mogen ontvangen. We presenteren ons aan de wereld en kijken er naar uit om de Formule 1 – teams, coureurs en fans – in de nabije toekomst te verwelkomen."

Ecclestone meldde dat ook hij snel terug wil keren naar Bahrein, maar of dat nog dit jaar is of pas volgend jaar stond niet in het uitgegeven bericht.

Vrouwen VC Weert pakken volleybaltitel

VC Weert is voor de tweede keer in de geschiedenis landskampioen geworden bij het volleybal. De dames wonnen het vijfde en beslissende duel in de playoffs van de DELA-League van Heutink Pollux uit Oldenzaal.

Weert had de eerste twee wedstrijden uit de best-of-five serie gewonnen, maar zag Pollux langszij komen. Ook in het beslissende duel kwam Pollux op voorsprong met een 16-25 setwinst. Daarna wist Weert het niveau weer op te krikken en nam zowel in de tweede als derde set een ruime voorsprong en sleepten die sets binnen (25-14 en 25-20).

Ook in de vierde set nam Weert een voorsprong, maar zag Pollux terugkomen en zelfs de leiding nemen met 23-22. Met een laatste krachtsinspanning van de dames van Fred Hermans, werd alsnog de vierde set binnengehaald en daarmee de tweede titel na die van 2000.

Bryan Cranston in rockmusical Rock of Ages

Bryan Cranston is bevestigd voor de rockmusical Rock of Ages. In deze verfilming van de Broadway-musical met dezelfde naam zal hij de rol van burgemeester vertolken.

Met de toevoeging van Cranston (Breaking BadLittle Miss Sunshine) begint de cast van de musical-verfilming aardig gevuld te raken. Eerder al werd bevestigd dat Catherine Zeta-Jones  de vrouw van de burgemeester zal spelen.

Ook zullen Tom Cruise, Alec Baldwin, Paul Giamatti en Mary J. Blige in de film te zien zijn. Rock of Ages wordt verwacht in juni 2012 in de bioscopen te draaien.

Fast Five aan kop in zomer Box Office

Met april achter de rug begint officiëel het Summer Box Office seizoen in Hollywood. Ieder jaar strijden films om wie de grootste zomer-blockbuster is. 

Fast Five, het vijfde deel van The Fast and the Furious maakte dit weekend een kopstart met $80 miljoen omzet in bioscopen in de Verenigde Staten. Het vorige deel van de serie haalde in het eerste weekend $9 miljoen minder binnen. 

Ter vergelijking, de twee grootste openers van dit jaar voordat Fast Five in beeld kwam waren Rio ($39 miljoen) en Rango ($38 miljoen).

De film staat hiermee op nummer 28 van de grootste openingsweekeinden, direct achter Star Wars: Episode II - Attack of the Clones.

 

Facebookdate draait uit op gangbang 14-jarig meisje

Een 14-jarig meisje uit Maleisië dat wilde daten met een jongen die ze via Facebook had leren kennen, is van een koude kermis thuisgekomen. Het meisje uit Kuala Lumpur is verkracht door maar liefst negen mannen.

Het slachtoffer glipte vorige week stiekem het ouderlijk huis uit om de Facebook-vriend te ontmoeten. Na het handenschudden besloten ze naar iemands huis in de voorstad Cheras te gaan. Een andere jongen reed hen hierheen.

Binnen wachtten drie mannen op het zojuist gearriveerde drietal. Een van hen wilde het meisje knuffelen en kussen, maar het meisje was hier niet van gediend en duwde hem weg. Desondanks drong hij zich aan haar op en verkrachtte haar.

Hierna belde hij vier andere vrienden waarna alle negen aanwezige mannen het meisje om beurten verkrachtten, de hele dag door. Uiteindelijk besloten ze het slachtoffer mee te nemen naar een restaurant, alwaar het meisje wist te ontsnappen. De politie heeft inmiddels acht verdachten opgepakt in deze schokkende verkrachtingszaak.

Van Hummel wint slotrit Ronde van Turkije

Kenny van Hummel heeft de slotrit van de Ronde van Turkije op zijn naam gezet. De renner van Skil-Shimano was sneller in de sprint dan André Greipel, Allessandro Petacchi en Tyler Farrar. De eindzege ging naar de Rus Alexander Efimkin van Team Type 1.

De massasprint verliep vrij chaotisch, waardoor Van Hummel zijn kans zag de topsprinters te kloppen. Het was de vierde zege van Van Hummel in dit seizoen, die eerder beide etappes en de eindzege boekte in de Ronde van Drenthe.

Nieuwe film Tarantino klaar voor productie

Quentin Tarantino heeft het script voor zijn nieuwste film afgerond en ingeleverd bij The Weinstein Company, zo bevestigt zijn management. De titel van de al eerder aangekondigde spaghetti-western wordt Django Unchained.

Volgens Tarantino is de titel zowel een hommage aan Sergio Corbucci's Django, als de recentere Sukiyaki Western Django van Takashi Miike waarin Tarantino zelf een rolletje speelt. 

Vooralsnog is Christoph Waltz als enige acteur bevestigd voor de film, bekend van zijn rol als 'jodenjager' Hans Landa in Tarantino's vorige film Inglorious Basterds. In Django Unchained zal Waltz de voormalig slaaf Django helpen diens vrouw te redden van een kwaadaardige plantage-eigenaar.

Naast Waltz zijn er geruchten dat Franco Nero, Keith Carradine en Treat Williams ook in de film zullen verschijnen.

Invaljuf (24) heeft seks met leerling van 14

De politie van Bergen County, in de Amerikaanse staat New Jersey, heeft een 24-jarige vrouw uit Rutherford opgepakt. Patricia Gallegos heeft een jaar als invallerares voor de klas gestaan. Tijdens dit jaar deelde zij het bed met een 14-jarige leerling van de school.

De donkerblonde vrouw met de rode ogen heeft tussen maart en april meerdere malen seks gehad met een leerling uit de tweede klas van de Robert L. Craig School in Moonachie. De vrijpartijen vonden echter niet plaats op het schoolterrein.

Gallegos wordt beschuldigd van het in gevaar brengen van het welzijn van een kind. Ze blijft voorlopig nog vastzitten. Ze mag geen contact meer onderhouden met het slachtoffer, noch met andere leerlingen.

Gallegos
De bewuste invaljuf (foto:

[Moto2] Opnieuw zege voor Bradl

Stefan Bradl heeft zijn tweede zege geboekt in het Moto2 seizoen. De Duitser reed in de GP van Portugal vanaf de vierde ronde aan de leiding, toen de koploper Thomas Lüthi onderuit ging. Bradl werd in de slotfase nog gepasseerd door Andrea Iannone, die zelf onderuit gleed en daarbij een topklassering uit zijn hoofd moest zetten.

Door zijn zege nam Bradl de leiding over in de stand om het wereldkampioenschap. Bradl heeft na drie wedstrijden 61 punten, dertien meer dan Iannone en 24 meer dan Simone Corsi.

Eindzege Evans in Romandië, ritzege Swift

De eindzege in de Ronde van Romandië is gewonnen door Cadel Evans. De Australiër van BMC pakte gisteren de leiding na de tijdrit en zag zijn eindzege niet in gevaar komen. De ritzege ging naar Ben Swift (Sky), die Davide Vigano (Leopard) en Oscar Freire (Rabobank) voorbleef.

Steven Kruijswijk zat in de kopgroep van de dag, die op amper vijf kilometer van de streep werden gegrepen door het door BMC en Team Sky geleidde peloton. In Genéve liep het, ondanks nog een uitlooppoging van Vinokourov, uit op een massasprint waarin Swift het sterkste was.

Robben stellig: "Geven we niet meer weg"

Volgens Arjen Robben is Bayern München zeker van deelname aan de voorronde van de Champions League. Dat stelde de aanvaller nadat zijn club met 4-1 had gewonnen van Schalke 04 en Hannover 96 drie punten had laten liggen tegen Borussia Mönchengladbach. Bayern München staat nu op de derde plaats in de Bundesliga. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op de voorronde van het grootste Europese clubtoernooi.

Robben denkt niet dat Bayern de derde plek nog uit handen gaat geven. "We geven de derde plaats definitief niet meer weg", zegt de Nederlander op de clubsite van Bayern. "Natuurlijk weet je niet wat er kan gebeuren in voetbal. Maar als we tijdens de laatste speelronde zo spelen als tegen Schalke, kan ons niets overkomen.

Robben was zeer positief over de 4-1 zege op Schalke 04. "Zo horen we iedere wedstrijd voetbal te spelen. De eerste helft was onze beste helft van het seizoen."

Maradona's gouden bal omgesmolten tot goudstaaf

De Napolitaanse maffia Camorra heeft de Gouden Bal die voetballer Diego Maradona in 1986 won, omgesmolten tot goudstaven. Maffiabaas Salvatore Lo Russo maakte dit kenbaar.

Maradona zou in 1990 Lo Russo hebben aangesproken om de Gouden Bal en horloges die waren gestolen terug te stelen. De bal was destijds al tot goudstaaf omgesmolten. De horloges werden wel door Lo Russo teruggebracht.

Verder zou de maffiabaas Pluisje meerdere malen cocaïne hebben verkocht. Lo Russo werd vier jaar geleden gearresteerd wegens vermeende drugshandel.

[F3 Euro] Uitslag Race 2+3 Hockenheim

Daniel Juncadella heeft de tweede race van de Formule 3 Euroseries op de Hockenheimring gewonnen. De derde wedstrijd werd een prooi voor Roberto Merhi. Nigel Melker werd in de tweede wedstrijd elfde en in de derde vijfde.

Race 2

Carlos Muñoz mocht de tweede race van poleposition vertrekken met Melker aan zijn zij, maar de Nederlander liet zijn motor afslaan en moest hierdoor achteraan het veld aansluiten. Muñoz kwam het beste weg en kreeg Juncadella achter zich aan. In de vijfde ronde wist laatstgenoemde de eerste plaats over te nemen nadat de Colombiaanse leider in de race even naast de baan was geraakt. Merhi klom nog naar plaats twee, maar werd na afloop van de wedstrijd door een straf teruggezet.

Een regenbui tegen het eind van de race zorgde niet voor problemen bij Juncadella die voor Muñoz en Marco Wittmann. Merhi werd ondanks zijn straf van 2,4 seconden nog wel vierde, voor Felix Rosenqvist en Laurens Vanthoor. Melker klom in de wedstrijd nog wel op naar de elfde plaats.

Race 3

Wittmann begon de derde race van poleposition, maar Merhi was sneller weg en stond de leiding in de race niet meer af. Wittmann werd op ruime afstand tweede, maar had het lastig met Felix Rosenqvist die in de tweede ronde zelfs even de tweede plaats overnam. Lang kon de Zweed er niet van genieten, want Wittmann kwam een ronde later al weer voorbij. Het duo bleef wel de hele race dicht bij elkaar rijden.

Juncadella leek ook nog even mee te gaan doen in deze strijd, maar hij bleek niet het tempo te hebben om voor het podium te gaan en werd tijdens de hele wedstrijd op de hielen gezeten door Melker.

In het kampioenschap gaat Merhi dankzij zijn dubbele zege in Duitsland met 95 punten aan de leiding voor Juncadella die er 76 heeft. Wittmann staat één puntje achter de nummer twee, terwijl Melker met 53 punten de vierde stek bezit.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Daniel Juncadella Prema Powerteam 19:13.691
2 Carlos Munoz Signature-Plus +4.350
3 Marco Wittmann Signature-Plus +4.716
4 Roberto Merhi Prema Powerteam +5.105
5 Felix Rosenqvist Mücke Motorsport +5.131
6 Laurens Vanthoor Signature-Plus +5.829
7 Daniel Abt Signature-Plus +8.320
8 Jimmy Eriksson Motopark Academy +11.563
9 Jazeman Jaafar Carlin Motorsport +12.451
10 Tom Dillmann Carlin Motorsport +12.696
11 Nigel Melker Mücke Motorsport +13.255
12 Kimiya Sato Motopark Academy +13.988
13 Gianmarco Raimondo Motopark Academy +22.349
14 Kuba Giermaziak STAR Racing Team +22.936
15 Sandro Zeller Jo Zeller Racing +23.676
DNF Carlos Huertas Carlin Motorsport +8 Ronden


Uitslag Race 3

Pos. Rijder Team Tijd
1 Roberto Merhi Prema Powerteam 39:25.238
2 Marco Wittmann Signature-Plus +5.114
3 Felix Rosenqvist Mücke Motorsport +5.611
4 Daniel Juncadella Prema Powerteam +12.658
5 Nigel Melker Mücke Motorsport +15.354
6 Daniel Abt Signature-Plus +16.134
7 Jimmy Eriksson Motopark Academy +16.882
8 Tom Dillmann Carlin Motorsport +20.598
9 Carlos Munoz Signature-Plus +25.769
10 Kimiya Sato Motopark Academy +26.289
11 Jazeman Jaafar Carlin Motorsport +26.849
12 Carlos Huertas Carlin Motorsport +31.354
13 Sandro Zeller Jo Zeller Racing +36.691
14 Gianmarco Raimondo Motopark Academy +46.971
15 Laurens Vanthoor Signature-Plus +57.062
DNF Kuba Giermaziak STAR Racing Team +19 Ronden

Sponsors Omega Pharma en Lotto gaan uit elkaar

De Belgische wielerformatie Omega Pharma-Lotto houdt na dit seizoen op te bestaan. De twee hoofdsponsors Omega Pharma en de Nationale Loterij gaan ieder hun eigen weg, maar blijven actief in de wielersport. Dat bevestigt de ploeg van de sterkste eendagsrenner van dit moment, Philippe Gilbert.

Zowel Lotto als Omega Pharma gaat wel door als sponsor in de wielersport. "De Nationale Loterij zal hiervoor andere partners aanspreken dan de huidige co-sponsor Omega Pharma. De visies van beide partners op een toekomstig gezamenlijk project lopen uiteen", meldt Lotto. De Nationale Loterij wil een nieuw wielerproject realiseren, met de nadruk op Belgische renners en de doorstroming van jong talent.

Omega Pharma is verrast met het besluit van de co-sponsor. "De voorbije jaren werden de gemeenschappelijke doelstellingen, zowel ethisch als sportief, zowel nationaal als internationaal, ruimschoots bereikt. Omega Pharma - Lotto was een mooi project, en we zijn fier op de gemeenschappelijke realisaties", is de reactie van de Belgische firma.

Het farmaceutisch bedrijf streeft er wel naar om volgend seizoen weer deel uit te maken van het wielerpeloton. "Voortbouwend op wat de voorbije jaren werd opgebouwd, zal gestreefd worden naar een Belgisch team op internationaal niveau, waarbij een aantal kopmannen sterk omringd worden.", luidt de doelstelling van Omega Pharma.

Krajicek strikt Federer voor ABN World Tennis Tournament

Roger Federer zal volgend jaar voor het eerst sinds 2005 weer te bewonderen zijn op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek bevestigde vandaag dat de Zwitser voor de zevende keer zijn opwachting zal maken in Ahoy.

De voormalig nummer één van de wereld won het toernooi in 2005 en speelde er in 1999 zijn eerste ATP-partij buiten Zwitserland. Hij kreeg toen een wildcard van de toenmalig toernooidirecteur Wim Buitendijk en bereikte de kwartfinale.

Obama geeft Trump lik op stuk

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zaterdag met grappen wraak genomen op de Republikeinse vastgoedmagnaat Donald Trump. Die had beweerd dat Obama niet in Amerika geboren zou zijn.

Op het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers zag Obama, waar Trump aanwezig was, zijn kans schoon. Trump zei onlangs mee te willen doen aan de presidentsverkiezingen in 2012. Ook dolde Obama onder anderen met de rechtsgeoriënteerde zender Fox News.


Obama geeft Trump lik op stuk

Sharapova te sterk voor Rus

Arantxa Rus is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het WTA-toernooi van Madrid. De Nederlandse bood lange tijd goed tegenstand tegen de Russin Maria Sharapova, maar moest capituleren in de derde set; 6-2, 3-6 en 2-6.

Rus nam in de eerste set een 4-0 voorsprong en wist deze voorsprong te behouden. In de tweede maakte ze nog een snelle break achterstand goed, maar moest toch de set uit handen geven. In de derde set brak Sharapova Rus in de vierde game. De hoogst geplaatste Nederlandse speelster op de Tour kreeg vervolgens nog enkele kansen om terug te breaken, maar liet dat na.

De voormalig nummer één nam zelfs nog een break, welke ze wel weer gelijk inleverde. Op de service van Rus maakte ze het vervolgens alsnog af.

'Stimuleer alleen aflossen van hypotheek'

Niet de rente, maar de aflossing van de hypotheek moet fiscaal aftrekbaar worden. Dit betoogt pensioenconsultant en lid van de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen Wout Hermans in een Volkskrant-column.

Hermans waarschuwt voor de toekomst van de hypotheekrenteaftrek: "Het wordt steeds duidelijker dat de renteaftrek op termijn onhoudbaar is. Rond dit dossier begint een Titanic-gevoel te ontstaan: door het feest van de hypotheekrenteaftrek gaan we financieel ten onder door een daling van de woningprijzen en, in verhouding, stijgende hypotheekschulden."

"Bijna de hele particuliere woningmarkt ligt aan het infuus van de belastingdienst. De teruggave is onderdeel geworden van het 'normale' gezinsuitgavenpatroon en heeft ons op termijn alleen maar te dure woningen gebracht door de opstuwende werking van de renteaftrek. En wel in die mate dat we ons belastingvoordeel allang weer kwijt zijn aan de daarbij behorende lasten van hogere koopsommen/hypotheken. We zijn in onze eigen val gelopen", zo betoogt de pensioendeskundige verder.

Hermans stelt voor om de alleen de aflossing van hypotheken een belastingvoordeel te geven: "Dan kan de woningmarkt zichzelf weer reguleren op een meer realistisch prijsniveau wat goed is voor de nieuwkomers zonder dat de huidige huizenbezitters in de knel komen. Deze veranderingen op de woningmarkt zullen geleidelijk maar gestaag moeten gaan, zodat alle betrokken partijen weten waar ze aan toe zijn. De financiering van de fiscale stimulering van de aflossing vindt plaats met dezelfde middelen als die nu gebruikt worden voor de teruggave van de hypotheekrenteaftrek, zodanig dat dit budgetneutraal verloopt voor alle betrokken partijen."


'Stimuleer alleen aflossen van hypotheek'

Doden bij hotelbrand China

Bij een hotelbrand in de noordoostelijke Chinese provincie Jilin zijn zondag zeker 10 mensen omgekomen en 35 gewond geraakt. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. De brand in het hotel in de stad Tonghua was binnen een half uur geblust. Over de oorzaak is nog niets bekend.

De staatsomroep meldde dat 150 mensen tijdig konden worden geëvacueerd. Ook werd gezegd dat van de gewonden drie in kritieke toestand verkeren. De brand zou zijn uitgebroken op een trap naar de eerste verdieping en zich razendsnel hebben verspreid.

In China breken vaak branden uit in gebouwen. De branden zijn veelal te wijten aan gebrekkige veiligheidsmaatregelen en constructiefouten bij de bouw.


Doden bij hotelbrand China (Foto: Novum)

[MotoGP] Veel inschrijvingen voor 2012

Voor het MotoGP-seizoen 2012 hebben zich veel nieuwkomers gemeld. Bij motorsportfederatie FIM hebben zich zestien teams gemeld die naast de bestaande renstallen een plaatsje op de grid willen. Dit jaar bestaat het veld nog uit zeventien rijders.

Volgend jaar wordt de 800cc motor ingeruild voor een 1000cc, waardoor nieuwkomers gemakkelijker de sport kunnen betreden. De bestaande teams zijn al verzekerd van een plaats op de grid en van de kandidaatteams zijn er vele afkomstig uit de Moto2. Zij moesten voor afgelopen vrijdag hun plannen bij teams-organisatie IRTA indienen. Samen met raceklasse-organisator Dorna zullen veertien teams, bestaande uit in totaal 21 rijders, meer informatie krijgen om hun plannen voor 14 mei uit te werken. Daarna zal begin juni duidelijk worden welke teams er in 2012 op de grid gaan staan.

Belg De Bleeckere fluit Barça-Real

Frank De Bleeckere is door de UEFA aangewezen als leidsman van de wedstrijd Barcelona-Real Madrid. Dat meldt de Belgische voetbalbond KBVB. De 44-jarige Belg heeft woensdag de lastige taak om het beladen halvefinaleduel in de Champions League tot een goed einde te brengen. Barça won in Madrid met 2-0 door goals van Lionel Messi.

Het is voor De Bleeckere niet de eerste keer dat hij de halve finale van het kampioenenbal mag fluiten. Vier jaar terug bracht de Vlaamse pr-manager AC Milan - Manchester United (3-0) tot een goed einde. In 2008 floot De Bleeckere op het EK van Zwitserland en Oostenrijk de halve finale tussen Rusland en Spanje.

Comedy Live naar dieptepunt

Het satirische Nederland 1-programma Comedy Live is naar een nieuw dieptepunt gezakt. Vergeleken met vorige week gingen er nog eens bijna 100.000 kijkers verloren, en keken er zaterdagavond slechts 443.000 mensen naar de BNN-show.

De kijkcijfers van presentator Jan Jaap van der Wal en zijn cabaretteam zijn zelfs zo beroerd dat alle andere programma's die zaterdagavond op Nederland 1 uitgezonden werden minstens dubbele marktaandelen hadden dan de cabaretshow.

Zelfs het documentaireprogramma Profiel wist op Nederland 3 met een potret van voetbalanalist René van der Gijp met 447.000 kijkers net iets meer mensen te boeien dan Comedy Live. De 'Gijp-docu' scoorde relatief gezien zoveel kijkers dat het programma het best bekeken was van heel Nederland 3.

Winnaar van de zaterdagavond was wederom RTL 4's Linda de Mol met Ik Hou van Holland (2,35 miljoen) en Iedereen Is Gek Op Jack (1,4 miljoen). In de middag keken er 2 miljoen mensen naar de Koninginnedag-uitzending op Nederland 1.


Comedy Live van Jan Jaap van der Wal naar dieptepunt (Foto: Jos van Zetten)

Contador kent knechten voor Giro d'Italia

Alberto Contador is tijdens de Giro d'Italia de kopman van Saxo Bank-SunGard. De Spanjaard gaat op voor zijn tweede eindzege in de Italiaanse wielerronde. Eén van de knechten die Contador moet ondersteunen is Richie Porte, die vorig jaar doorbrak in de wielerronde.

Daarnaast zijn ook de vaste steunpilaren Jesus Hernandez en Daniel Navarro van de partij in de wielerronde, die volgende week zaterdag start met een ploegentijdrit van 19,3 kilometer. De volledige selectie van Saxo Bank is als volgt; Alberto Contador, Kasper Klostergaard, Jesus Hernandez, Daniel Navarro, Michael Mørkøv, Matteo Tosatto, Laurent Didier, Richie Porte en Volodymir Gustov.

'Aerts moet weg bij Hertha BSC'

Voor Maikel Aerts blijft zijn avontuur bij Hertha BSC zeer waarschijnlijk beperkt tot één seizoen. De Nederlandse keeper moet wijken voor Bayern-keeper Thomas Kraft.

Maikel Aerts promoveerde in zijn eerste seizoen bij Hertha BSC naar de Bundesliga. Hij kwam in 22 competitiewedstrijden voor de club uit de hoofdstad in actie. Aerts moet, naar verluidt, wijken voor Thomas Kraft. De 22-jarige Duitser die onder Louis van Gaal een tijdje eerste keeper was van Bayern München staat in de belangstelling van de promovendus. Dat meldt Omroep Brabant.

De 34-jarige Aerts was voor zijn vertrek naar Duitsland jarenlang actief in de Eredivisie. Tussen 2002 en 2010 droeg hij de shirts van RBC Roosendaal, Feyenoord en Willem II. Daarvoor keepte hij in de Eerste Divisie voor FC Den Bosch. Zijn periode in De Kuip was niet de gelukkigste. Aerts kreeg een tijdje de voorkeur maar verloor zijn vertrouwen na twee blunders in twee weken tijd. Tijdens een thuisduel tegen FC Twente, vroeg hij trainer Erwin Koeman in de rust zelf om een wissel.

Aerts heeft in Berlijn nog een contract tot 2012. Of de Eindhovenaar transfervrij mag vertrekken is nog onbekend.

Golfer Westwood boekt tweede toernooizege op rij

Lee Westwood heeft zijn tweede toernooi in twee weken tijd gewonnen. De Engelse golfer, die vorige week de nummer één van de wereld werd met een zege in Maleisië, won het Ballantine's Championship in Icheon met een totaalscore van twaalf onder par. Robert-Jan Derksen haalde als enige Nederlander de cut in Zuid-Korea. Hij finishte met vijf slagen onder het baangemiddelde op een keurige dertiende plaats.

Westwood begon de dag met een achterstand van drie slagen. De kersverse mondiale nummer één was het hele toernooi in achtervolging en stelde de zege veilig met een birdie op de laatste hole. Eerder had de Brit nog niet aan de leiding gestaan. De Spanjaard Miguel Angel Jimenez werd tweede voor de Zuid-Koreaan Sang-Hyun Park.

Joost Luiten begon het toernooi goed met een plaats in de voorhoede na zijn eerste rondgang, maar leverde een slechte tweede ronde af en miste de cut.

Koninginnedag zonder grote problemen

De viering van Koninginnedag lijkt over het algemeen rustig te zijn verlopen. De politie van Amsterdam en van Rotterdam melden geen grote incidenten en spreken van een 'beheersbare' Koninginnedag. De bezoekersstroom in de hoofdstad kwam dit jaar later op gang dan in voorgaande jaren. Gedurende de dag zijn in Amsterdam tweehonderd mensen aangehouden.

De arrestaties in Amsterdam betroffen hoofdzakelijk aanhoudingen vanwege openbare dronkenschap, vernieling, mishandeling en openlijke geweldpleging. Op het water werd bij ongeveer vijftig boten geluidsapparatuur of alcohol in beslag genomen. Er waren diverse kleine aanvaringen. Twee vaartuigen zijn gezonken.

Op het spoor rond Amsterdam hebben zich dit jaar geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Slechts tweemaal kwam een trein kort tot stilstand doordat iemand aan de noodrem trok. Na incidenten vorig jaar waren vooraf strenge maatregelen aangekondigd. Negen personen kregen een boete voor lopen op het spoor.

De politie van Rotterdam meldt dat het door het mooie weer 'gezellig druk' was. Bij verschillende kleine incidenten werden in de Maasstad 56 mensen aangehouden.

In Utrecht trokken de festiviteiten rond Koninginnedag ongeveer driehonderdduizend bezoekers, iets meer dan vorig jaar. Net als in Amsterdam kwam de bezoekersstroom laat op gang. Vooral rond de Dom was het opvallend druk. In totaal werden vrijdag en zaterdag 44 arrestaties verricht.

In Eindhoven spreekt de gemeente van een 'geweldig feest'. Door het blik- en glasverbod waren er veel minder verwondingen dan voorgaande jaren. Rond 15.00 uur zaterdag leidde de grote drukte tot het advies niet meer naar de stad te komen.

Huwelijk Will en Kate scoort ook in VS

Zeker 22,7 miljoen Amerikanen zijn vrijdag vroeg opgestaan of zijn donderdag opgebleven om naar het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton te kijken.

Dat heeft het onderzoeksbureau Nielsen zaterdag (plaatselijke tijd) laten weten. Het bureau heeft de kijkers naar de uitzending op elf zenders geregistreerd. Het aantal kijkers via internet of via kleine zenders is niet geteld.

De belangstelling onder de ruim 300 miljoen Amerikanen voor het huwelijk was aanzienlijk minder dan die voor de uitvaart van Williams moeder, prinses Diana, in 1997. Toen werden 33,2 miljoen kijkers geregistreerd.

23 miljoen Amerikanen keken naar huwelijk
Bijna 23 miljoen Amerikanen keken naar huwelijk (Foto: ANP)

Drie overlevenden in tornadopuin VS

In het tornado-rampgebied in de Verenigde Staten zijn zaterdag drie mensen levend onder het puin vandaag gehaald. Ze zaten vast in een kelder, die was geblokkeerd door puin.

Dat gebeurde in de stad Concord in de zwaar getroffen staat Alabama. Een woordvoerder van de Jefferson County Emergency Management Agency heeft dat zaterdag gemeld.

Op veel plaatsen in het zuiden van de Verenigde Staten wordt nog gezocht naar honderden vermisten. Het dodental is inmiddels bijgesteld naar 351.

Honderdduizenden op Sint Pietersplein

Honderdduizenden mensen hebben zich zondagochtend op het Sint Pietersplein in Rome verzameld om getuige te zijn van de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II.

Al voor de zon in de Italiaanse hoofdstad opkwam, stroomden gelovigen uit alle richtingen zingend en zwaaiend met vlaggen in de richting van het plein voor de Sint Pietersbasiliek. Sommige kerken in Rome zijn de gehele nacht opengebleven om pelgrims gelegenheid tot gebed te bieden. Ook de kerk der Friezen, vlak bij het Sint Pietersplein, was open. Een aantal zusters van de congregatie van de 'blauwe zusters', waarvan de Nederlandse Maria de Anima Christi (Arian van Eijk) de generaal-overste is, hielden er een wake, waarbij Nederlandse gelovigen zich konden aansluiten.

Honderdduizenden op Sint Pietersplein
Honderdduizenden op Sint Pietersplein (Foto: ANP)

Sony herstelt deel PlayStationnetwerk

Sony zal de komende week het netwerk van PlayStation gedeeltelijk weer op gang brengen. Dat heeft het Japanse elektronicaconcern zondag laten weten. Het netwerk werd op 19 april stilgelegd, nadat de onderneming had ontdekt dat het eerder die maand was gekraakt. Persoonlijke gegevens van 77 miljoen gamers, waaronder mogelijk ook betaalgegevens, kwamen daardoor onder handbereik van de krakers.

Sony zal een manager aanstellen die de veiligheid van het netwerk moet bewaken en moet voorkomen dat hackers nog eens zo kunnen toeslaan. Ook zullen de gegevens van PlayStation beter worden versleuteld.

In de Amerikaanse staat Californië zijn twee rechtszaken tegen het elektronicaconcern aangespannen. Gebruikers van PlayStation verwijten het bedrijf nalatigheid en eisen schadevergoeding.

Sony herstelt deel Playstationnetwerk
Sony herstelt deel PlayStationnetwerk (Foto: ANP)

Man vermist op IJmeer na tochtje

Op het IJmeer bij Muiden wordt een opvarende van een speedboot vermist. Dat meldde de politie zondagmorgen. De man voer samen met drie anderen op een speedboot, die zaterdag aan het eind van de avond uit Amsterdam was vertrokken op weg naar Almere.

Na ongeveer een half uur varen zou de boot door een grote golf zijn volgelopen en gezonken. Een van de opvarenden wist de kant te bereiken en belde op de snelweg A1 bij Muiden via een praatpaal de politie. Bij de zoekactie die daarna op gang kwam, werden twee andere mannen gevonden, één aan de kant en één op een eiland. De vierde wordt nog vermist.

Doden door aanslag 12-jarige jongen

Zeker vier burgers zijn zondag in het oosten van Afghanistan omgekomen, toen een 12-jarige jongen zich op een markt opblies. Dat heeft de regering van de provincie Paktika, waar de aanslag plaatshad, meegedeeld.

Twaalf personen raakten gewond. Onder degenen die het leven verloren, was de hoogste bestuurder van het district Barmal. De radicale Taliban heeft zaterdag een lenteoffensief aangekondigd. De beweging waarschuwde dat ze aanslagen op Afghaanse en buitenlandse militairen en op overheidsmedewerkers voorbereidt. Het is nog niet duidelijk of de aanslag in Paktika het werk van een aanhanger van de Taliban was.

2 miljoen tv-kijkers Koninginnedag

Iets minder dan 2 miljoen Nederlanders hebben zaterdag gekeken naar de live-uitzending van de NOS van het bezoek van de koninklijke familie aan Limburg.

Dat is meer dan voorgaande jaren. Deze Koninginnedag keken gemiddeld 1.996.000 mensen, in de jaren 2002 tot 2010 lag het gemiddelde op 1.855.000 kijkers. Dat meldde de NOS zondag. Rond 12.45 uur keken de meeste mensen op hetzelfde moment: 2,3 miljoen kijkers. Toen was de koninklijke familie in Weert.

Bijna 2 miljoen tv-kijkers Koninginnedag
Bijna 2 miljoen tv-kijkers Koninginnedag (Foto: ANP)

Ontknoping Eredivisie: Vooruitblik speelronde 33

Komend weekend staat in de Eredivisie de voorlaatste speelronde op het programma. Er bestaat een mogelijkheid dat op meerdere fronten beslissingen tot stand komen, maar het is niet ondenkbaar dat het tot de laatste speelronde spannend zal blijven.

Landstitel
De spanning in de top van de Eredivisie is nog altijd om te snijden. De onderlinge verschillen tussen FC Twente, Ajax en PSV zijn minimaal te noemen. PSV staat er momenteel het slechtste voor en heeft drie punten minder dan de Tukkers, die op één staan.

Mocht FC Twente er dit weekend in slagen om van Willem II te winnen, verliest Ajax en laat PSV punten liggen, dan is de tweede titel op rij een feit. In alle andere gevallen wordt het kampioenschap pas in de laatste speelronde beslist. Dan staat ook de kraker tussen Ajax en FC Twente op het programma.

PSV staat vanmiddag tegenover Vitesse en Ajax neemt het in Friesland op tegen sc Heerenveen. De Arnhemmers doen dit seizoen niet meer mee om Europees voetbal en ook de Friezen zijn in feite klaar, al maken zij nog wel een minimale kans op de play-offs voor deelname aan de Europa League.

Europees voetbal
AZ heeft nog altijd de beste papieren om zich direct voor de derde voorronde van de Europa League te kwalificeren. De Alkmaarder formatie wordt echter op de hielen gezeten door Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag. Het verschil met deze twee ploegen bedraagt slechts twee punten. Toch lijkt de formatie van trainer Gertjan Verbeek ook na dit weekend nog op deze plaats te staan, aangezien zij tegen De Graafschap zullen spelen.

Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag nemen het op tegen respectievelijk N.E.C. Nijmegen en FC Groningen. De Groningers maken ook nog een kleine kans op directe plaatsing voor de Europa League, maar dan zal er dit weekend gewonnen moeten worden van de Hagenezen. In alle andere gevallen plaatsen de laatstgenoemde drie ploegen zich voor de play-offs om Europees voetbal.

Ook FC Utrecht staat op dit moment op een plaats (8e) die recht geeft op de eerdergenoemde play-offs, maar het verschil met de concurrentie is erg klein. Heracles Almelo en Feyenoord volgen op slechts één punt. Daarachter staat ook nog sc Heerenveen, dat slechts een theoretische kans heeft. De achterstand van de Friezen bedraagt namelijk vier punten ten opzichte van de Domstedelingen.

Degradatie
In de kelder van de Eredivisie lijken de kaarten geschud te zijn. Willem II gaat zeer waarschijnlijk degraderen, maar kan in de wedstrijd tegen FC Twente zijn laatste strohalm pakken. Het verschil met VVV-Venlo is namelijk maar drie punten, waardoor de Limburgers nog niet zeker zijn van de play-offs om promotie/degradatie.

Dit geldt wel voor Excelsior. De Rotterdammers hebben een achterstand van zes punten op De Graafschap, dat nu vijftiende staat. De Superboeren hoeven slechts één punt te pakken om de play-offs te vermijden. Gezien het programma lijken zij ook de beste papieren te hebben. Komend weekend speelt de club namelijk tegen AZ om de competitie vervolgens tegen VVV-Venlo af te sluiten.



Programma speelronde 33:

Datum Thuis Uit
1 mei, 14:30 PSV Vitesse
1 mei, 14:30 FC Twente Willem II
1 mei, 14:30 NEC Roda JC Kerkrade
1 mei, 14:30 NAC Breda Heracles Almelo
1 mei, 14:30 Excelsior FC Utrecht
1 mei, 14:30 ADO Den Haag FC Groningen
1 mei, 14:30 VVV Venlo Feyenoord
1 mei, 14:30 AZ De Graafschap
1 mei, 14:30 sc Heerenveen Ajax

PlayStation Network deze week gedeeltelijk online

Sony heeft vanochtend in hun persconferentie beloofd dat een aantal PlayStation Network- en Qriocity-diensten deze week weer beschikbaar worden gesteld. De elektronicagigant zal binnenkort in fases het PSN weer opstarten. Als eerste worden gaming-, muziek- en videodiensten weer beschikbaar gesteld. Ook worden er direct stappen ondernomen om de algehele veiligheid van het netwerk te verbeteren.

De volgende diensten worden deze week onder andere weer online verwacht:

  • Online gaming op de PlayStation 3 en PlayStation Portable;
  • Games die een verbinding het het PSN vereisen, inclusief games die gedownload zijn, kunnen weer gespeeld worden;
  • Qriocity Unlimited wordt weer beschikbaar gesteld;
  • Accountbeheer- en wachtwoordreset-functies;
  • Toegang tot gehuurde films op de PS3, PSP en MediaGo, mits nog niet verlopen;
  • PlayStation Home;
  • Vriendenlijst;
  • Chatfunctionaliteit.
Om toekomstige aanvallen te voorkomen werkt Sony nauw samen met diverse externe beveiligingsfirma's. Ook worden er diverse veiligheidsmaatregelen genomen. Sony heeft geautomatiseerde softwaremonitoring en configuratiebeheer geïmplementeerd. Ook is de data beter beschermd en versleuteld. Verder is er de verbeterde mogelijkheid om een aanval, ongeauthoriseerde toegang en ongebruikelijke activiteitspatronen op tijd te kunnen opmerken. Tot slot zijn er extra 'firewalls' geïmplementeerd. Om dit alles in de gaten te houden, heeft Sony ook een vacature openstaan voor beveiligingsexpert.

 

Het bedrijf was al van plan om het systeem naar een nieuw datacentrum te verhuizen. Dit proces gaan ze nu versnellen. De PlayStation 3 krijgt verder een vereiste systeemupdate. Door deze update zullen alle geregistreerde PlayStation Network-gebruikers hun wachtwoorden moeten veranderen, voordat zij zich kunnen aanmelden. Dat wachtwoord zal alleen gewijzigd kunnen worden op de PlayStation 3 waarmee het account is geregistreerd, of via een geregistreerd e-mailadres.

Sony voert momenteel een onderzoek uit om de hackers te kunnen opsporen, en te vervolgen. "This criminal act against our network had a significant impact not only on our consumers, but our entire industry. These illegal attacks obviously highlight the widespread problem with cyber-security. We take the security of our consumers’ information very seriously and are committed to helping our consumers protect their personal data. In addition, the organization has worked around the clock to bring these services back online, and are doing so only after we had verified increased levels of security across our networks," aldus Kazuo Hirai, executive deputy president van Sony.

"Our global audience of PlayStation Network and Qriocity consumers was disrupted. We have learned lessons along the way about the valued relationship with our consumers, and to that end, we will be launching a customer appreciation program for registered consumers as a way of expressing our gratitude for their loyalty during this network downtime, as we work even harder to restore and regain their trust in us and our services."

Sony geeft aan nog altijd geen bewijs te hebben dat creditcardgegevens zijn gestolen. Desondanks biedt het bedrijf gratis toegang tot kredietbureaus en identiteitsfraudebureaus. Hoe dit precies in zijn werk gaat, moet het bedrijf nog per regio aankondigen. Verder zal Sony ook per regio gratis PlayStation-content aanbieden. Welke content dit precies is, wordt tevens bekeken per regio en later aangekondigd.

Wat wel al bekend is, is dat alle bestaande PlayStation Network-gebruikers dertig dagen lang gratis gebruik mogen maken van de PlayStation Plus-dienst. Ook Qriocity Unlimited wordt dertig dagen lang gratis toegankelijk gesteld.

 

Iedereen kan een 'zombie killer' zijn in Black Ops

Aanstaande dinsdag zal een nieuwe mappack uitkomen voor Call of Duty: Black Ops. Deze pack heet Escalation en zal onder andere een nieuw zombie-level bevatten. Activision heeft een filmposter voor dit level gemaakt en verspreid onder verschillende media. Bekijk de poster onderaan het bericht.

Het level genaamd Call of the Dead zal het mogelijk maken om met vier bekende personages te spelen. Het gaat hier om Danny Trejo, Sarah Michelle Gellar, Michael Rooker en Robert Englund die naar beeltenis in het level te zien zijn. Daarnaast hebben ze ook hun stemmen geleend voor de personages.

George A. Romero, bekend van onder andere de Living Dead-films, heeft meegewerkt aan het level en zal als zombie-baas een opwachting maken. Call of Duty: Black Ops - Escalation zal dinsdag voor Xbox 360-gebruikers beschikbaar worden voor 1200 MSP, een PS3- en PC-release komt later dit jaar.

Call of Duty: Black Ops - Escalation

De Boer neemt Cvitanich niet mee naar Heerenveen

Dario Cvitanich reist niet met Ajax mee naar het Abe Lenstra Stadion voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Het is niet duidelijk waarom Frank de Boer de Argentijn thuis laat.

De selectie van achttien spelers werd gisteren op de clubwebsite bekend gemaakt. Naast het ontbreken van Cvitanich zijn er geen veranderingen in de selectie. De Boer heeft in de aanval de beschikbaarheid over Mounir el Hamdaoui, Siem de Jong, Miralem Sulejmani, Aras Özbiliz en Lorenzo Ebecilio.

Nicolás Lodeiro zit wederom bij de wedstrijdselectie. De Uruguayaan kwam wegens lang blessureleed deze jaargang nog niet in actie. Ajax won dit jaar in eigen huis met 3-1 van Heerenveen. El Hamdaoui was tweemaal trefzeker en ook Vurnon Anita mocht een treffer op zijn naam schrijven.

Het duel in Friesland is van groot belang voor Ajax om in de titelrace mee te blijven doen. Als de Amsterdammers verliezen, kan Twente vandaag voor de tweede keer op rij kampioen worden. Dan moet ook PSV puntverlies lijden. Bij een overwinning houdt de ploeg van De Boer de kans op de dertigste landstitel in eigen hand, aangezien het op de laatste speeldag FC Twente in eigen huis treft.

Twee doden bij schietpartij in Antwerpen

Bij een schietpartij in een café in Antwerpen zijn zaterdag twee doden gevallen. Ook zijn er drie zwaargewonden. Dat bevestigde een woordvoerder van de politie.

De schietpartij gebeurde iets voor 20.00 uur in café Tornado in de Van Arteveldestraat nabij de Frankrijklei in het centrum van Antwerpen.

Er is sprake van drie verdachten, maar zij zijn voorlopig spoorloos. De politie kon nog niets meedelen over de toedracht van het incident. Vlaamse media spreken over een mogelijke afrekening in het Albanese criminele milieu.

De politie noemde de schietpartij bij daglicht een 'uitzonderlijk incident voor Antwerpen'.

Twee doden bij schietpartij in Antwerpen
Twee doden bij schietpartij in Antwerpen (Foto: ANP)

Mourinho: "Ik kon de spelers niet motiveren"

Na de 2-3 nederlaag in eigen huis tegen Real Zaragoza wees trainer José Mourinho met de beschuldigende vinger naar zichzelf. Hij wist de spelers van Real Madrid niet goed genoeg te motiveren om terug in de wedstrijd te komen, zei hij. Het was voor Mourinho voor het eerst sinds februari 2002 dat hij twee competitiewedstrijd in eigen huis op rij verloor.

"Het lukte de coach niet om zijn spelers te motiveren, die in de eerste helft niet best speelden", zei Mourinho na afloop op de persconferentie. "We gaven drie doelpunten weg aan onze tegenstander voor we ons in de tweede helft eindelijk herpakten en verbeterden."

"Dit team was vrijwel hetzelfde als de spelers die ook de lastigere wedstrijden hebben gespeeld, zoals tegen Athletico Bilbao en Valencia, en die wonnen we met gemak. Onze tegenstander heeft hard gevochten. Deze punten zorgen ervoor dat Zaragoza in de Primera División kan blijven. Toen ze op voorsprong kwamen, gooiden ze de wedstrijd op slot."

PvdA viert 65e verjaardag

De Partij van de Arbeid viert zondag haar 65e verjaardag. De traditionele 1 meiviering van de partij staat dan ook in het teken van de jubilerende sociaaldemocraten.

Partijleider Job Cohen en voorzitter Lilianne Ploumen verwelkomen zondagmiddag zowel leden van het eerste uur als nieuwe leden in De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Ook politieke leiders en kopstukken van vroeger en nu en andere speciale gasten zijn aanwezig.

De verjaardag wordt gevierd in een 'feestelijke setting' met films, muziek, interviews en terug- en vooruitblikken. Onder anderen Wim Kok, Wouter Bos, Jan Pronk en Hedy d'Ancona zijn van de partij. Job Cohen houdt om 16.30 uur zijn 1 meispeech.

De Partij van de Arbeid werd op 9 februari 1946 opgericht, als fusie van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij, de Vrijzinnig Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie. De partij heeft aan dertien kabinetten deelgenomen. Willem Drees, Joop den Uyl en Wim Kok waren premier namens de sociaaldemocraten.

[LIVE] Persconferentie omtrent Sony's PSN

Het PlayStation Network heeft de afgelopen week voor een hoop nieuws gezorgd. PlayStation 3-eigenaren zijn afhankelijk van deze dienst om, onder andere, online te kunnen spelen. Het PlayStation Network is al meer als een week offline, en mogelijk is er privéinformatie gestolen. Sony geeft naar aanleiding van dit alles dadelijk om zeven uur (Nederlandse tijd) een persconferentie.

Deze persconferentie wordt gehouden in Sony's hoofdkwartier in Tokio. Een belangrijke woordvoerder hierin is Kaz Hirai, topman van Sony's videogames- en consumentenelektronica-afdeling.

Update 8:53: De persconferentie is inmiddels afgelopen. De samenvatting is onderaan te vinden! 

7:01 - Agenda's worden uitgedeeld aan aanwezige pers. Sony gaat gratis downloads aanbieden van nog niet bekende "content". 30 dagen gratis PlayStation Plus voor nieuwe en bestaande leden, en 30 dagen gratis Qriocity. PSN-service "binnenkort" weer online. Sony topman Kaz Hirai heeft het podium nog niet betreden.
7:02 - Persconferentie is van start
7:06 - Sony geeft aan geen beveiligingsexpert in dienst te hebben. 
7:11 - Sony weet nog niet wie de dader van de PSN-inbraak is.
7:12 - Sony is wel aan het uitzoeken geweest wie de dader is en hier gaan ze mee door. 
7:13 - De eerder genoemde gratis 'content' wordt een gratis game. Welke dit is wordt later aangekondigd. 
7:14 - Van de 77 miljoen PSN-gebruikers, zijn er 'slechts' ongeveer 10 miljoen gebruikers waarvan creditcardgegevens zijn ingevuld.
7:15 - Een aantal PSN-diensten en Qriocity-diensten worden deze week weer beschikbaar gesteld.
7:16 - Alle PSN-gebruikers doen er verstandig aan hun wachtwoorden te veranderen van hun PSN-geregistreerde e-mail.
7:19 - Wanneer het PSN-netwerk weer online is, zullen gebruikers hun wachtwoorden moeten veranderen bij het aanmelden. 
7:23 - Sony noemt Anonymous maar meldt niet dat zij verantwoordelijk zijn. 
7:23 - Online gameplay deze week weer mogelijk. 
7:25 - PlayStation Home volledig terug deze week. 
7:31 - Sony geeft aan dat de downtime "mogelijk" financiële gevolgen betekent voor Sony. 
7:32 - Sony onderzoekt nog wat er precies gelekt is en zij kunnen niet met zekerheid zeggen wat er gelekt is. 
7:33 - Sony benadrukt dat het getal 77 miljoen wellicht niet reëel is aangezien sommige mensen meerdere accounts hebben. 
7:35 - (Van buiten persconferentie) Rapporten geven aan dat aandelen Sony met meer dan 5% gedaald zijn. 
7:37 - De kwetsbaarheid van de server was reeds bekend bij Sony. 
7:38 - Management was niet bekend met deze kwetsbaarheid en Sony gaat de communicatie tussen afdelingen verbeteren. 
7:39 - Sony gaat niet in op de vraag welke software de server gebruikt om toekomstige aanvallen te voorkomen. 
7:39 - Sony gaat datacenter verplaatsen en gaat beveiliging versterken. Ja, dit noemen ze alweer. 
7:40 - Sony gaat gratis toegang verstrekken tot systemen om kredietwaardigheid te controleren. (Let op, mogelijk alleen van toepassing op Japan - nog niet bekend voor welke regio's dit geldt!) 
7:42 - Op de vraag waarom Sony nu pas met een persconferentie komt geven zij, na een uitgebreide uitleg, dat het tijd kost om alle data te onderzoeken. 
7:44 - Sony biedt verzekeringsprogramma voor PlayStation-gebruikers, maar ontkennen dat er creditcardfraude is gepleegd.
7:45 - Journalist vraagt wat het doel is van de hacker(s). Is dit echt financiëel is, of moraal?
7:46 - Op de vorige vraag: "In de laatste paar maanden hebben we diverse aanvallen ervaren op onze systemen, maar wij weten niet of de huidige gerelateerd is aan de aanvallenden in het verleden. Het doel is dus onbekend."
7:48 - De wachtwoorden en persoonlijke gegevens behalve creditcardinformatie, waren niet versleuteld.
7:51 - Op de vraag welke schade Sony hieronder heeft geleden, geven zij als antwoord dat zij het vertrouwen van klanten zullen moeten terugwinnen.
7:53 - Als klanten hun PSN-account willen verwijderen of diensten willen annuleren zal Sony daaraan meewerken. 
7:55 - PSN-gebruikers zullen mogelijk regelmatig hun wachtwoord moeten wijzigen.
7:58 - Sony geeft aan dat het 'ecosysteem' van content van derden niet ondermijnd mag worden. Sony blijft daarom vechten tegen hackers en softwarepiraterij.
8:00 - Wat Sony betreft hebben zij altijd persoonsgegevens naar behoren beschermd, tot nu toe. 
8:01 - Sony haalt opnieuw uit naar Anonymous, wederom zonder te bevestigen dat zij ditmaal achter de aanval zaten. 
8:02 - "We weten niet wie er ditmaal achter zit, maar ze hebben zich gericht op een tekortkoming binnen de software." 
8:03 - Sony geeft aan dat zij proactieve databescherming op dit moment boven gerechtelijke vervolging plaatsen.
8:05 - Regio-specifieke informatie wordt op blogs op een later tijdstip gepubliceerd. (Wat voor Nederland van toepassing is komt uiteraard ook op FOK!games.)
8:07 - Vraag van journalist: "Hoeveel gaan jullie compenseren per gebruiker?" 
8:08 - "Voor het uitblijven van ons dienstaanbod gaan we een aantal diensten gratis aanbieden."
8:09 - "Creditcardfraude is nog uitgebleven, maar mocht dit wel gebeuren dan zullen we dit per geval afhandelen." 
8:10 - Sony gaat goed nadenken over hoe zij het vertrouwen van hun klanten kunnen terugwinnen. 
8:13 - Nog van eerder: Sony gaat niet compenseren voor het datalek aangezien er (nog) geen creditcardfraude is gepleegd. 
8:15 - Als een gebruiker zijn/haar account wil annuleren dan vergoedt Sony resterende PlayStation Plus-tijd en resterend prepaid-tegoed in de Wallet. 
8:18 - Sony werkt samen met de FBI rondom deze zaak.
8:19 - Nog van eerder: als klanten nieuwe creditcards aan moeten vragen dan "overweegt" Sony de kosten hiervan te vergoeden. 
8:20 - Meeste vragen van klanten gingen over wanneer het PSN weer online komt.
8:21 - Alweer geeft Sony aan de beveiliging van het PSN te versterken. 
8:23 - Sony ontweek twee minuten geleden de vraag: "Hoeveel klanten hebben reeds hun PSN-account opgezegd?" 
8:26 - De reden dat de persconferentie pas vandaag plaats heeft gevonden, beschrijft Sony als volgt: "We wilden graag eerst contact opnemen met bijvoorbeeld verzekeringen en creditcardmaatschappijen, zodat we nu meer informatie kunnen geven." 
8:28 - "Degene die het PSN heeft aangevallen was erg vaardig, en er is een bepaald commando gebruikt. Onze systemen konden dit commando niet detecteren." 
8:30 - 80% van de PS3's zijn verbonden met het internet. 
8:31 - Verslaggevers blijven doorvragen over de fijne details van de inbraak, maar Sony onthoudt zich van commentaar.
8:36 - Er is geconcludeerd dat volledige functionaliteit deze maand weer terug is. Gezien het vandaag 1 mei is, kan dat dus nog lang duren. 
8:39 - Sony is momenteel bezig om structureel klanten te kunnen vergoeden, als zij diensten willen annuleren. Dit systeem is er op dit moment nog niet.
8:40 - "Het is niet onze bedoeling geweest om Anonymous te beschuldigen omtrent deze inbraak. We hebben er vorige week enkel naar gerefereerd als achtergrondinformatie."
8:42 - Kaz kondigt het einde van de persconferentie aan. 

Samenvatting
Sony heeft in deze persconferentie vooral benadrukt dat zij de beveiliging van het PlayStation Network, en de PlayStation 3 aan het verhogen zijn. Sony heeft ook bevestigt dat zij geen meldingen hebben gehad van creditcardfraude. 
Sony zal meewerken als klanten hun PSN-account willen annuleren en zal resterende PlayStation Plus-tijd en prepaid Wallet-tegoed crediteren. Op de vraag hoeveel mensen hun PSN-account reeds willen annuleren hebben zij niet gereageerd.

Als compensatie voor de PSN-storing krijgen klanten 30 dagen gratis toegang tot PlayStation Network Plus. Ook wordt er 30 dagen gratis toegang tot Qriocity Unlimited verschaft, en wordt er gratis content aangeboden. Er is sprake geweest van een gratis game. Welke content er precies wordt aangeboden wordt per regio bekeken. Sony geeft een schadevergoeding voor klanten die de dupe zijn of worden van creditcardfraude. Tevens gaat Sony in sommige regio's gratis toegang verschaffen tot kredietbureau's waar men hun kredietwaardigheid kan controleren. Of deze dienst ook in Nederland beschikbaar wordt gesteld is nog niet bekend.

Het PlayStation Network wordt deze week weer online verwacht, hoogstwaarschijnlijk op 4 mei. Niet alle functionaliteit zal dan beschikbaar zijn, de ontbrekende functionaliteit komt later deze maand. Multiplayer-gaming zou wel weer moeten werken deze week.

Sony noemde Anonymous tweemaal in deze persconferentie maar bevestigde niet dat zij verantwoordelijk waren voor de aanval. Toen een journalist vroeg waarom Anonymous genoemd wordt, gaf Hirai als antwoord: "Het is niet onze bedoeling geweest om Anonymous te beschuldigen omtrent deze inbraak. We hebben er vorige week enkel naar gerefereerd als achtergrondinformatie, naar aanleiding van eerdere incidenten".



(Afbeelding van hoe de hackers zijn binnengekomen, naar verluidt via een bepaalde tool. Helaas is dit tijdens de livestream niet vertaald.)

 

NAVO: Gadhafi en familie geen doelwit

Kolonel Moammar Gadhafi en zijn familieleden waren geen doelwit van bombardementen die de NAVO in de nacht van zaterdag op zondag heeft uitgevoerd in de Libische hoofdstad Tripoli. Dat heeft de bevelhebber van het westerse bondgenootschap inzake Libië, de Canadese generaal Charles Bouchard, zondag gezegd.

"Alle doelwitten van de NAVO zijn militair van aard", zei Bouchard. "Wij nemen geen individuele personen onder vuur." Een zegsman van het Libische regime had eerder gemeld dat Gadhafi's jongste zoon Saif al-Arab om het leven was gekomen door een NAVO-aanval. Hij sprak van een doelgerichte aanslag op Gadhafi.

"Ik ben op de hoogte van onbevestigde mediaberichten dat sommige familieleden van Gadhafi wellicht zijn gedood", zei Bouchard. "Wij betreuren ieder verlies van mensenlevens."

NAVO: Kaddafi en familie geen doelwit
NAVO: Gadhafi en familie geen doelwit (Foto: ANP)

Mugabe in Rome voor zaligverklaring

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe is zaterdag in Rome aangekomen. Hij is op weg naar Vaticaanstad om daar zondag de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II bij te wonen.

De Europese Unie heeft Mugabe een reisverbod opgelegd vanwege beschuldigingen van mensenrechtenschendingen. Dat verbod geldt echter niet voor Vaticaanstad.

In 2005 werd Mugabe ernstig bekritiseerd vanwege zijn aanwezigheid bij de begrafenis van de paus. De Britse prins Charles schudde destijds de hand van Mugabe, maar zei later dat hij verrast was toen de Afrikaanse leider plots zijn hand naar hem uitstak.

Redknapp pleit voor hulpmiddelen

Tottenham Hotspur-trainer Harry Redknapp heeft na de nederlaag tegen Chelsea voor technische hulpmiddelen gepleit. De Spurs gingen zaterdag met 2-1 onderuit door twee arbitrale dwalingen. "Met technische hulpmiddelen kost het vijf seconden om de situatie te bekijken. Ja, het is een doelpunt, of nee, het is geen doelpunt."

Bij de gelijkmaker van Frank Lampard liet Heureulho Gomes de bal door zijn benen glippen. De Braziliaan stopte de bal echter nog net op de doellijn. Bij de tweede treffer leek het op buitenspel van Salomon Kalou, maar ook die treffer werd goedgekeurd. "De grensrechter heeft een fout gemaakt, dat is menselijk", toonde Redknapp zich begripvol.

"Het is een van de moeilijkste dingen in de wereld om waar te nemen als je ziet waar de grensrechter zich bevond." Redknapp begrijpt dan ook niet dat er nog steeds over hulpmiddelen langs de lijn wordt getwijfeld. "Dat moet ingevoerd worden. Ik snap niet dat we na al deze jaren nog steeds geen technische hulpmiddelen hebben."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.