Renner druk met Steve McQueen-verfilming

Jeremy Renner wil acteur Steve McQueen spelen in een biografische film over het leven van de Hollywoodlegende. De acteur heeft een productiemaatschappij opgezet om de film te realiseren, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het scenario wordt gebaseerd op twee boeken over McQueen. James Gray, bekend van scenario's en regie van We Own the Night en Two Lovers, schrijft het script en de onbekende Ivan Zacharias regisseert de biografische film. Over de inhoud is nog weinig bekend. McQueen stierf in 1980 op 50-jarige leeftijd aan een hartaanval. De acteur had diverse drugsverslavingen en leed de laatste jaren van zijn leven aan kanker. Wanneer de film in de bioscopen gaat draaien, is onbekend.

Renner brak in 2008 door met zijn rol in het oorlogsdrama The Hurt Locker waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. Dit jaar werd hij weer genomineerd voor de prestigieuze prijs voor zijn rol in de thriller The Town. Ook werd onlangs bekendgemaakt dat hij de vertolking van Jason Bourne overneemt van Matt Damon.


Jeremy Renner (Foto: Novum)