'T. Dekker krijgt kans bij Garmin'

Wielrenner Thomas Dekker heeft een aanbieding gehad van het Chipotle Development Team, het opleidingsteam van World Tour-ploeg Garmin-Cervélo. De twee jaar durende schorsing van de dopingzondaar loopt op 1 juli af. De 26-jarige renner maakt binnen afzienbare tijd zijn beslissing bekend. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Manager Jonathan Vaughters wilde Dekker in 2008 al contracteren, maar haakte af nadat hij inzage kreeg in de bloedwaarden van de Noord-Hollander. De Amerikaan Vaughters, die bekendstaat om zijn zerotolerancebeleid op het gebied van doping, nam eerder een risico met het aantrekken van David Millar. De Britse tijdritspecialist gaf het gebruik van epo toe en heeft zich ten doel gesteld aan te tonen dat ook zonder doping gekoerst kan worden.

Het is voor dopingzondaars momenteel erg moeilijk om onderdak te vinden. Dekker was eerder in beeld bij Vacansoleil, maar de Nederlandse formatie haakte af nadat werknemer en voormalig dopinggebruiker Ricardo Ricco opnieuw in opspraak raakte. Ook de in 2008 betrapte topper Davide Rebellin heeft moeite onderdak te vinden.

Dekker werd vlak voor de start van de Tour de France van 2009 op de hoogte gesteld van een positieve dopingtest in 2007. Nieuwe methodes toonden aan dat de Dirkshorner dynepo zou hebben gebruikt, een nieuwe en verbeterde variant van epo. Dekker is de enige coureur die ooit is veroordeeld op basis van een dergelijke controle achteraf.


Thomas Dekker krijgt kans van Garmin-ploeg (Foto: Novum)