Häkkinen: "Vettel beter geworden door titel"

Voormalig wereldkampioen Mika Häkkinen is van mening dat Sebastian Vettel na het behalen van zijn eerste titel in de Formule 1 beter is geworden. De Duitser won vorig jaar in Abu Dhabi de wereldtitel en blaakt sindsdien van het zelfvertrouwen, zoals ook Häkkinen gemerkt heeft.

"Het winnen van de titel geeft je uiteraard enorm veel zelfvertrouwen. Als je de titel eenmaal binnen is, weet je dat je het geflikt hebt. Het is alsof er een last van je schouder valt. Daarna weet je hoe het is om te winnen en wat er voor nodig is, terwijl veel van je tegenstanders dat niet weten. Je kunt je dan veel meer op de details gaan richten, en omdat je een psychologische en mentale voorsprong hebt, kun je bovendien veel meer druk weerstaan dan je rivalen," zei Häkkinen tegen Autosport. De Fin zelf werd in 1998 en 1999 wereldkampioen.

De Fin in van mening dat de Red Bull-rijder in het voordeel is omdat hij in de laatste race van het jaar toe kon slaan. "Tijdens zo'n finale race staat er enorm veel spanning op je, want alles staat op het spel. Je kan dan in één dag al het werk van een heel jaar weggooien of alles winnen, dus het is dan echt zaak dat je rustig blijft en jezelf onder controle houdt. Als het je op zo'n moment echter lukt jezelf in de hand te houden, levert dat je voor daarna een enorme voorsprong op op coureurs die geen titels gewonnen hebben."