Anthony Hopkins werkt met André Rieu

Violist André Rieu heeft een wals opgenomen die is gecomponeerd door sir Anthony Hopkins. De acteur is een groot fan van de Nederlandse violist en vroeg hem één van zijn composities te spelen. Dat zegt een woordvoerder van Rieu tegen Novum Nieuws.

De acteur arriveerde dit weekend met zijn vrouw in Limburg. Rieu en Hopkins zijn maandagochtend de studio ingedoken om de opname te maken. "Meneer Hopkins was erg onder de indruk van het werk", zegt een woordvoerder van Rieu. "Het was een aangename ontmoeting."

Voorlopig heeft Rieu één wals opgenomen van de 73-jarige Brit. Hopkins heeft echter al aangegeven vaker met de Limburger te willen samenwerken. Mogelijk woont de acteur deze zomer ook een concert van Rieu bij op het Maastrichtse Vrijthof. Dan zal Rieu ook de wals spelen die Hopkins heeft gecomponeerd.

Het vooraanstaande City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO) speelt deze zomer ook een paar klassiek stukken van Hopkins. De acteur liet eerder weten erg trots te zijn dat het orkest zijn muziek speelt.

Ook als acteur is Hopkins nog zeer actief. Zo zal hij binnenkort te zien zijn als Odin, de vader van Thor in de gelijknamige film. Ook speelt hij de rol van Ernest Hemingway in de film Hemingway & Fuentes, een film die pas in 2012 in de bioscoop zal verschijnen.


Anthony Hopkins (Foto: Novum)