Anthony Hopkins trots op eigen symfonieën

Sir Anthony Hopkins is apetrots dat zijn klassieke muziek in eigen land wordt gespeeld. Het vooraanstaande City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO) speelt door Hopkins gecomponeerde werken, waaronder een stuk dat hij speciaal voor het orkest maakte.

"Ik ben enorm trots dat ik met het CBSO mijn composities voor het eerst in Groot-Brittannië ten gehore mag brengen", zegt Hopkins, wiens stukken hiervoor al in Australië en Italië te horen waren, tegen de BBC. "Sommige stukken zijn al tientallen jaren in de maak en het is geweldig om ze nu allemaal tegelijk tot leven te horen komen."

De Britse concerttoer gaat deze zomer met een exclusief concert van start in Cardiff in Wales, niet ver van Hopkins' geboorteplaats Port Talbot.

Naast Hopkins' composities worden ook enkele muziekstukken uit zijn beroemdste films, waaronder The Remains of the Day, The Silence of the Lambs en Shadowlands, gespeeld. Ook gaat de 73-jarige acteur uit Wales op het podium in gesprek met concertproducent Tommy Pearson over het creatieve proces achter zijn muziek.

Pearson noemt het een eer om met Hopkins te mogen werken. "We kennen hem allemaal van zijn films maar Tony is ook een begenadigd componist en zijn muziek betekent heel veel voor hem persoonlijk", zegt hij. "We kijken er allemaal naar uit een andere kant te ontdekken van deze wereldberoemde legende."


Sir Anthony Hopkins (Foto: Novum)