Ruiz maakt excuses voor gemiste strafschop

Op een cruciaal moment miste Bryan Ruiz een strafschop tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Twente en Roda JC (1-1). De Costa Ricaan bood zijn excuses aan.

"Het was een belangrijke misser. Ik ben verantwoordelijk voor het missen van de strafschop, maar niet voor de nederlaag. Dat is een verantwoordelijkheid van het hele team", zei Ruiz na de wedstrijd tegen De Telegraaf. "Zo is het voetbal. De ene week ben je de held, de week erna de slechterik."

Dat Ruiz de strafschop nam was opmerkelijk, daar Theo Janssen normaal verantwoordelijk is voor het nemen van de penalty's. "Theo vroeg me of ik de strafschop wilde nemen. Ik voelde me goed en heb sinds ik bij FC Twente ben verschillende penalty's genomen, die er allemaal in gingen. Daarom twijfelde ik niet."

De genomen strafschop van Ruiz oogde nonchalant omdat de aanvaller koos voor een 'Panenka-variant'. "Vorig seizoen tegen ADO Den Haag deed ik het ook zo en ging de bal erin. Normaal duikt een keeper naar een hoek. Als de bal erin gaat, vindt iedereen het een geweldige penalty, maar nu willen ze me allemaal 'killen'", aldus Ruiz.