FIA wil groter deel uit Concorde Agreement

Autosportfederatie FIA wil een groter deel van de gelden die gemoeid zijn met het Concorde Agreement in de Formule 1. Na volgend jaar loopt het huidige contract af en onderhandelingen zijn inmiddels gaande tussen de FIA, de teams en de commerciële rechtenhouder om de inkomsten opnieuw te gaan verdelen.

"Het is mijn verantwoordelijkheid om de best mogelijke verbintenis eruit te slepen en de toekomst van de Formule 1 veilig te stellen. Samen met de commerciële rechtenhouder en de teams gaan we daar snel over praten. Ik zal duidelijk maken dat de tijden veranderd zijn. Vijftien jaar geleden had je niet de verfijnde technieken waarmee je tegenwoordig de sport via de tv kan volgen. Dat heeft een prijs. Dat nemen we absoluut mee in de overwegingen, ik moet namelijk zorgen dat de financiën van de FIA op orde zijn. Onze kosten liggen hoger dan tien jaar terug, evolutie kost geld," zei FIA-president Jean Todt.

"De belangen van de FIA interesseren mij en als iedereen onze lijn volgt, dan is dat in het belang van iedereen. Je kan niet een FIA-wereldkampioenschap Formule 1 zonder de betrokkenheid van de FIA hebben. Dat is de beste garantie voor CVC Capital en de teams. Ik denk niet dat CVC de commerciële rechten van de hand gaat doen. Ze zijn toegewijd, ze hebben het geweldig gedaan en houden van de Formule 1. Mochten ze toch tot verkoop over gaan, dan komen de FIA en ik in beeld. Bij de zoektocht naar een eventuele nieuwe eigenaar zullen wij een rol spelen."