Lehmann: "Ik wilde graag even terugkomen"

Jens Lehmann keerde onlangs terug bij Arsenal. De 41-jarige doelman was eigenlijk gestopt, maar vanwege keepersproblemen zochten The Gunners hun heil bij de routinier. Arsenal mist Vito Manone, Lukasz Fabianski en Wojciech Szczesny door blessures, waardoor trainer Arsène Wenger alleen een beroep kon doen op Manuel Almunia.

Wenger besloot daarom Lehmann te polsen voor een tijdelijke terugkeer. "Het was geen lastige beslissing. Mijn gezin was verrast door de vraag van Wenger, maar ik wilde graag voor even terugkeren naar Londen", zei Lehmann via de officiële kanalen van Arsenal. "Ik vind het een erg fijne stad en heb hier veel goede vrienden gemaakt." Lehmann stond tussen 2003 en 2008 ook in het doel.

Deze week speelde hij een wedstrijd mee bij de beloften. "De training was in het begin erg zwaar. In de laatste week helemaal. De trainer gaf me twee dagen vrij. Het was goed om te merken dat mijn lichaam snel herstelde", aldus de Duitser, die bezig is met zijn trainerscursus. "Ik was bezig met het halen van mijn trainerspapieren en daar ga ik na dit seizoen mee verder."