BelCompany overgenomen door Vodafone

Macintosh Retail Group heeft met Vodafone een intentie-overeenkomst getekend voor de verkoop van onderdeel BelCompany. Dit maakt het retailbedrijf dinsdag nabeurs bekend.

Als de ondernemingsraden van beide bedrijven en de Nederlandse Mededingings Autoriteit de overname goedkeuren, betaalt Vodafone 120 miljoen euro voor BelCompany, dat zonder kasmiddelen of schuld wordt overgedragen.

Macintosh verwacht op de transactie een netto resultaatbijdrage te realiseren van tussen de 85 miljoen en 90 miljoen euro.

Macintosh zegt strategische prioriteit te geven aan de onderdelen Fashion en Living, waar de onderneming internationaal de meeste groeimogelijkheden ziet. De verkoopopbrengst van BelCompany zal dan ook worden aangewend voor investeringen in deze sectoren. Bovendien is in Telecom volgens Macintosh sprake van een verschuiving binnen de abonnementenmarkt van nieuwe aansluitingen naar verlengingen van bestaande abonnementen, die minder winstgevend zijn voor BelCompany.

Bestuursvoorzitter Frank de Moor van Macintosh stelde begin maart nog geen concrete plannen te hebben om de minder renderende telecom- en automotive-activiteiten af te stoten, maar sloot verkoop bij 'een goede prijs' ook niet uit.

"De met Vodafone Libertel afgesproken voorwaarden zijn van dien aard dat het verantwoord wordt geacht om de substantiële bijdrage van BelCompany aan het bedrijfsresultaat van Macintosh Retail Group op te geven", zegt het bedrijf nu.

BelCompany realiseerde afgelopen jaar een omzet van 181,3 miljoen euro en een resultaat voor rente en belastingen (EBIT) van 14,7 miljoen euro, tegen een omzet van 1,13 miljard euro en een EBIT van 55,9 miljoen euro voor geheel Macintosh.

Het aandeel Macintosh sloot dinsdag op 18,90 euro.