Cantona toont bewondering voor Giggs

Eric Cantona heeft zich lovend uitgelaten over Ryan Giggs. De voormalig sterspeler van Manchester United vindt het knap dat de Welshman zich nog altijd handhaaft op het hoogste niveau.

Giggs kan komende zondag, als Manchester het opneemt tegen Liverpool, zijn 607e competitiewedstrijd spelen voor de koploper van de Premier League. "Ik bewonder een speler die zo lang bij dezelfde club speelt", zei Cantona in Singapore, waar hij met Pelé de herstart van New York Cosmos promootte. "Er zijn maar een paar spelers, zoals Maldini en Bobby Charlton, die zich meer dan twintig jaar op het hoogste niveau handhaven. Ongelofelijk."

Giggs verlengde onlangs zijn contract met een jaar en draagt komend seizoen weer het shirt van Manchester United. De 37-jarige middenvelder begint dan aan zijn 21e seizoen op Old Trafford. Cantona kwam zelf 144 keer uit voor Manchester United. De Fransman speelde al zijn wedstrijden onder de hoede van Sir Alex Ferguson, die nog altijd de leiding heeft bij de Red Devils.

Hoewel de 69-jarige manager nog niet heeft aangegeven dat hij een stap terug wil doen, voorziet Cantona dat de club het moeilijk krijgt als het eenmaal zover is. "Het zal lastig worden hem op te volgen. Manchester is een van de grootste clubs ter wereld en zal dat ook blijven. Ferguson kent de club heel goed. Als hij weg is, zal het heel moeilijk worden."


Cantona toont bewondering voor Giggs (Foto: Novum)