Krajicek: "Wist dat ik niveau nog had"

Michaëlla Krajicek is blij dat ze voor het eerst sinds 4,5 jaar weer in de halve finale van een WTA-toernooi staat. De Almeerse klopte vandaag in Kuala Lumper de Luxemburgse Anne Kremer in de kwartfinale met 6-2 en 6-3. Eerder versloeg ze al de nummer 24 van de wereld Alisa Kleybanova.

"Ik heb de afgelopen jaren steeds geweten dat ik het niveau nog in mij had. Ik ben heel blij dat ik dat nu weer heb laten zien," zei Krajicek. "Ik ben ook pas 22 jaar, dus ik heb nog wel wat jaren te gaan. Maar het is super dat ik in de halve finales sta."

Na de verrassing van gisteren tegen Kleybanova was het voor de Nederlandse even afwachten hoe ze vandaag op de baan zou staan. "Het was wel even afwachten hoe ik me zou voelen. We waren pas heel laat klaar. Maar die overwinning gaf mij wel een heel goed gevoel. Het is heel mooi om een meisje te verslaan dat in de buurt van de top twintig staat. Mijn service was vandaag wel iets minder, maar ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd."

Morgen wacht met de Australische Jelena Dokic wederom een zware opgave voor Krajicek. "Ik heb nooit eerder tegen haar gespeeld. Maar ik weet dat ik een hele goede wedstrijd zal moeten tennissen, want ze heeft niet voor niets in de top vijf gestaan. Ik ben heel tevreden dat ik dit heb behaald. Het zou nog mooier zijn als ik nog een ronde win."