De Boer: "Mounir was de dupe van eerste helft"

Frank de Boer wisselde Mounir El Hamdaoui in het bekerduel met RKC Waalwijk, omdat de spits niet uit de verf kwam. De Marokkaan wist in de eerste helft van de halve finale wel te scoren, maar De Boer was niet tevreden over de invulling van de spitspositie. "Met name op het middenveld speelden we in de eerste helft te slordig. De ruimtes werden niet goed benut en de bal ging niet snel genoeg rond."

"Mounir werd daar de dupe van", aldus De Boer. Siem de Jong nam de plaats van El Hamdaoui na de rust in. Mede dankzij twee treffers van De Jong liep Ajax uit naar een 5-1 zege, waarmee de finale van de KNVB-beker werd bereikt. "Een lekker avondje met een mooie uitslag."

In De Kuip wacht FC Twente in de eindstrijd. "Dat wordt een mooi feestje. Het is een affiche waar de KNVB denk ik op had gehoopt. Twente is natuurlijk een goed voetballende ploeg en de kampioen van vorig seizoen", zei de trainer van Ajax, die RKC-speler Derk Boerrigter nadrukkelijk in de gaten hield. "Hij is de ster van RKC en gaat een mooie toekomst tegemoet. We houden hem zeker in de gaten." Boerrigter was betrokken bij de eigen doelpunt van Daley Blind.