'Race Bahrein wordt uitgesteld'

Formule 1-baas Bernie Ecclestone overweegt om de openingsrace van het seizoen, die in Bahrein op het programma staat, uit te stellen. Aanleiding hiervoor is de aanhoudende onlusten in het koninkrijk. Hij wil later deze week al een besluit nemen over de race die voor 13 maart gepland is.

"Waarschijnlijk nemen we dinsdag een beslissing over de eerste race. Ik heb vandaag nog niet met de kroonprins gesproken dus ik weet niet precies hoe het er op dit moment aan toe gaat. Hij weet of het er veilig is om te racen. Misschien kunnen we de race uitstellen of later dit jaar nog racen in Bahrein," zei Ecclestone.

De Formule 1-baas sluit uit dat de race op een ander circuit verreden zal gaan worden. Dat is volgens hem om logistieke redenen niet mogelijk.

Update 12:45 uur

Gulf News uit de Verenigde Arabische Emiraten weet te melden dat de Grand Prix van Bahrein uitgesteld wordt naar later dit seizoen.De wedstrijd zal ergens tussen de Grand Prix van Maleisië (begin april) en de Grand Prix van Abu Dhabi (eind november) ingevoegd worden op de kalender. De bevestiging van de beslissing om uit te stellen zou later maandag volgen.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil de beslissing het liefst zelf niet nemen, omdat dit het Formula One Management miljoenen zal gaan kosten. In ieder geval heeft het Britse ministerie van buitenlandse zaken alle niet-noodzakelijke reizen naar Bahrein gisteren al afgeraden.

Mocht de race in Bahrein op 13 maart uitgesteld worden, dan begint het WK twee weken later. De Grand Prix van Australië in Melbourne op 27 maart is dan de seizoensopening.