Force India wil vijfde plaats in constructeurskampioenschap

Force India mikt voor dit Formule 1-seizoen op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Vorig jaar werd het team nog zevende, nadat het op het laatste moment in de strijd op de zesde stek nog achterhaald werd door Williams, omdat de prestaties gedurende het seizoen wat minder werden.

"Vorig jaar eindigden we op de zevende positie, terwijl we lange tijd de zesde plaats in handen hadden. Nu willen we het net even beter doen. Daarom stellen we onszelf de vijfde positie ten doel. Om dat te kunnen bereiken moeten we vanaf de start van het seizoen punten scoren en dit blijven volhouden tot de slotrace. En als we dat willen bereiken, moeten we de VJM04 door blijven ontwikkelen," zei de baas van de renstal Otmar Szafnauer.

Om dit te bereiken is Vitantonio Liuzzi op straat gezet en is Paul di Resta gepromoveerd tot tweede rijder met daarachter Nico Hülkenberg die op de vrijdagen in actie zal gaan komen. "Als alles volgens plan verloopt, hopen we ook stiekem een keer op het podium te eindigen," vervolgde Szafnauer die vorig jaar wel belangrijke personeelsleden zoals James Key en Mark Smith zag vertrekken.

"Het is nooit goed om grote namen te verliezen, maar zo gaat het nu eenmaal in de Formule 1. Ik ben blij dat er ook nog steeds veel goede mensen in dienst zijn bij Force India. We werken 24 uur per dag in de windtunnel, dat is een grote vooruitgang. Dit zijn allemaal positieve veranderingen, waardoor we ons niveau willen opkrikken."