Tekort dreigt voor Nintendo 3DS

Als het scenario van de Nintendo Wii zich herhaalt, ontstaat een tekort aan Nintendo 3DS-spelcomputers als het apparaat op 25 maart wordt gelanceerd. Nintendo brengt in de eerste drie weken negenhonderdduizend exemplaren van de Nintendo 3DS naar Europa. In het eerste jaar dat de 3D-spelcomputer op de markt is, wil Nintendo 4,5 tot vijf miljoen exemplaren verkopen in Europa. Dat schrijft het Britse vakblad MCV.

Toen de Nintendo Wii werd gelanceerd waren wereldwijd ongeveer twee miljoen exemplaren van de spelcomputer beschikbaar. Er ontstond schaarste waardoor consumenten op wachtlijsten werden gezet. Het leeuwendeel van de vier miljoen spelcomputers die in de eerste maanden op de markt kwamen, werd verscheept naar de Verenigde Staten.

In Japan wordt de Nintendo 3DS eind februari verwacht. Daar worden zo'n vierhonderdduizend exemplaren van de nieuwe spelcomputer verwacht. Japanse winkelketens waarschuwen dat er een tekort aan 3DS-spelcomputers gaat ontstaan. Vorige week konden Japanse consumenten het apparaat voor het eerst bestellen. Volgens gamewebsite Andriasang stonden er bij sommige winkels meer dan 250 mensen te wachten.


(Foto: Novum)