'Wenger wil groeibriljant in Rotterdam stallen'

Feyenoord of Excelsior versterken zich op korte termijn met Ryo Miyaichi van Arsenal. Althans, dat vertelt Arsène Wenger zaterdag aan AP.

De Japanner staat in de jeugdopleiding van Arsenal te boek als een groot talent. Hij kreeg onlangs bij zijn komst echter geen werkvergunning, waardoor hij voorlopig uitgeleend moet worden. Wenger ziet Feyenoord of Excelsior als ideale bestemming voor de jongeling.

"Ryo wordt verhuurd aan Feyenoord of Excelsior," zegt Wenger tegen het Engelse persbureau. De achttienjarige aanvaller wordt vergeleken met Thierry Henry, die in zijn tijd bij Arsenal furore maakte. "Maar ik voel geen extra druk," zegt Miyachi. "Mijn doel is later met de grote der aarde op het veld te staan."

De komst van Miyachi zou Feyenoord goed uitkomen, want de spoeling in de aanval is dun. Mario Been heeft door blessures van Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé weinig keuze. De Rotterdammers zijn overigens ook bezig met een ander talent. Krisztian Simon (19) heeft tijdens zijn proefperiode indruk gemaakt.