[Dakar] Uitslag etappe 11

Het einde van de rallt begint in zicht te komen, maar de strijd is nog niet gestreden in het klassement. De etappe van gisteren liet maar weer eens zien dat een ongeluk in een klein hoekje zit en je zo veel tijdverlies op loopt.

Motoren

Cyril Despres gaf zich gisteren nog niet gewonnen en pakte de dagzege. Zijn achttien minuten achterstand wist hij te verkleinen met twee minuten. Marc Coma finishte als tweede tijdens de etappe en lijkt de zege binnen te gaan halen. Francisco Lopez Contardo pakte de derde plek.

Frans Verhoeven was weer de beste Nederlander met een zevende plaats. Henk Knuiman en Teus Visser finishte als dertiende en zestiende. Door deze prestaties is Knuiman inmiddels gestegen naar tiende algemeen en Visser staat er net buiten op plaats twaalf. Verhoeven is inmiddels alweer opgeklommen tot plaats 22.

Auto's

Carlos Sainz kende gisteren grote problemen en daardoor lijkt de strijd bij de auto's gestreden. Nasser Al-Attiyah pakte de dagzege, gevolgd op 1:12 minuten door Stephane Peterhansel en Giniel de Villiers. Sainz verloor ruim een uur tijdens de etappe. Al-Attiyah lijkt nu zeker van de zege en voor Peterhansel is er weer kans op een betere notering in het klassement.

Erik van Loon was weer de beste Nederlander. Hij finishte op een achtste plaats en is volop in de strijd om de tiende plek in het algemeen klassement.

Vrachtwagens

Vladimir Chagin sloeg ook gisteren weer hard toe en pakte elf minuten op de nummer twee van de etappe, Pep Vila. Kabirov kwam als derde over de streep met 13:04 achterstand. Marcel van Vliet reed een uitstekende etappe en kwam als zesde over de streep. Chagin lijkt nu vrijwel zeker van de zege en heeft 30:31 minuten voorsprong op Kabirov. Door de kwalificatie van Ales Loprais staat Nikolaev nu derde in het klassement met bijna drie uur achterstand.

Submitter:  Bron: FOK!sport