David Arquette zoekt heil in afkickkliniek

David Arquette is het nieuwe jaar begonnen in een afkickkliniek. De acteur, die zijn relatie met Courteney Cox in oktober zag stranden, laat zich behandelen voor depressies en een alcoholverslaving.

De 39-jarige Arquette krijgt alle steun van zijn ex. "Ik ben er trots op dat David besloten heeft zijn leven te veranderen en te beteren", laat Cox weten aan het Amerikaanse blad People. "Ik hou van hem en steun hem."

Arquette liet een aantal weken geleden doorschemeren dat hij het moeilijk had met de scheiding van Cox. In een radio-interview biechtte de acteur op dat hij geregeld naar de fles greep. "Het is iets persoonlijks, iets traumatisch", zei Arquette half december over zijn zucht naar drank. "Als ik drink, sla ik door. Iedereen is bezorgd om me."

"Hij kampt met een gebroken hart", vertelt een ingewijde aan People. "Hij kan niet omgaan met alle veranderingen in zijn leven." Arquette liet zich volgens TMZ op nieuwjaarsdag opnemen in een afkickkliniek. De entertainmentwebsite schrijft dat de acteur vlak voor zijn opname nog flink de bloemetjes buiten zette tijdens een nieuwjaarsfeestje.

David Arquette en de 46-jarige Courteney Cox maakten in oktober bekend dat ze tijdelijk uit elkaar gingen. Het acteurskoppel had het zelf over een 'proefscheiding'. "We willen onszelf en de kwaliteiten die nodig zijn voor een huwelijk beter leren begrijpen", lieten Arquette en Cox destijds weten. Het stel heeft een dochter, de 6-jarige Coco.


David Arquette (Foto: Novum)