Al bijna 70.000 jaar aan Black Ops gespeeld

Volgens Activision hebben al genoeg mensen om een gemiddeld land mee te bevolken Call of Duty: Black Ops gespeeld. De Koude Oorlog is inmiddels stevig verlengd, met dank aan Activision, Treyarch en Call of Duty: Black Ops. Blijkens de cijfers van Activision is Black Ops door alle spelers tezamen in totaal al 600 miljoen uur gespeeld.

Dit staat gelijk aan 68.000 jaar aan gameplay! Activision heeft niet precies willen vrijgeven hoeveel spelers er nodig waren om deze enorme hoeveelheid tijd vol te maken. Het zijn er wel in ieder geval meer dan het aantal mensen dat de finale van Lost heeft gezien, maar weer niet zoveel als het inwoneraantal van Texas. Dit betekent dat het aantal spelers dus ergens ligt tussen de 20,5 en 25 miljoen.

Volgens Activision maken die 600 miljoen uur dat iedere speler gemiddeld 87 minuten per dag gespeeld heeft. Iedere dag, sinds de release op 9 november tot aan kerstavond. De uitgever wijst er bovendien fijntjes op dat dit betekent dat spelers per dag gemiddeld meer Black Ops spelen dan dat ze bezig zijn op Facebook.

De grootste concurrent van Black Ops, Halo: Reach, wist over een langere periode slechts de helft van de Black Ops "game time" te verzamelen. Natuurlijk is dit niet een helemaal eerlijke vergelijking, omdat Reach alleen maar op de Xbox 360 verschenen is. Het zou daarom interessant zijn om de speelduur per platform te zien, maar Activision lijkt deze cijfers voor zich te willen houden.