[KNVB beker] Uitslag FC Utrecht - FC Volendam

Vanavond stond het bekerduel tussen FC Utrecht en FC Volendam op het programma. De Domstedelingen boekte in eigen huis een moeizame 1-0 overwinning op de ploeg uit de Jupiler League. De wedstrijd werd pas in de slotfase van de wedstrijd beslist. Invaller Barry Maguire scoorde kort voor tijd vanuit een strafschop en schoot daarmee zijn ploeg naar de kwartfinales van het bekertoernooi.

In de eerste helft was FC Utrecht de bovenliggende partij, maar in doelpunten kon de ploeg van trainer Ton du Chatinier dit niet uitdrukken. In de tweede helft leek Utrecht de partij echter uit handen te geven. Gianluca Nijholt haakte Volendam-speler Melvin Platje en hij claimde terecht een penalty. Arbiter Bas Nijhuis wuifde dit echter weg en liet doorspelen.

Twee minuten later claimde Dries Mertens een strafschop, nadat hij in contact kwam met Volendam-goalie Ruiter. Ditmaal wees Nijhuis wel naar de stip. Barry Maguire wist dit buitenkansje te benutten. Via de onderkant van de lat schoot hij zijn ploeg naar de kwartfinales van de KNVB beker.