Berden gaat meer tijd steken in VVV-Venlo

Voorzitter Hai Berden van VVV-Venlo gaat zich meer bezighouden met het dagelijkse gang van zaken bij de club. Berden is ontevreden over de huidige situatie waarin VVV zit.

De clubbestuurder besloot vorige maand om trainer Jan van Dijk niet weg te sturen ondanks de slechte resultaten. "Maar sindsdien is het niet beter gegaan", zei Berden tegen Voetbal International. "We staan er nu zelfs slechter voor dan een paar weken geleden."

"In de winterstop gaan we bekijken welke maatregelen we op technisch gebied moeten nemen om te voorkomen dat we op degradatie blijven afkoersen", aldus de voorzitter. VVV staat na zestien competitieduels op de teleurstellende zeventiende plaats. De voorsprong op hekkensluiter Willem II is vijf punten.

Berden wil zich meer met de club gaan bemoeien. Dat kan mede doordat zijn bedrijf Seacon wordt overgedragen aan een nieuw directieteam. "De tijd van plannen maken is voorbij, er komt nu een cruciale fase aan van politieke besluitvorming en financiële onderbouwing. Het is nu belangrijk dat ik daar meer tijd en energie in ga steken."