Brouwer: 'Ben helaas in het verkeerde jaar geboren'

De interlandcarrière van Ronald Brouwer lijkt voorbij. De spits van Bloemendaal, die negen jaar deel uit maakte van Oranje, kreeg van bondscoach Paul van Ass te horen dat hij plaats moet maken voor de jongere generatie.

"Ik ben op leeftijd afgevallen, niet op kwaliteit. Ik kreeg te horen dat op dit moment geen plaats voor mij is in Oranje", aldus Brouwer. "Dat had ik niet verwacht, ik zag het niet aankomen. Ja, dat was wel even slikken. De consequentie is dat het voor mij lastig gaat worden om naar de Spelen in Londen te gaan. Dat is teleurstellend."
 
Afgelopen zomer kreeg Brouwer rust van Van Ass. De aanvaller werd niet opgeroepen voor de Hamburg Masters en de Champions Trophy. "Ik kon, voor het eerst in vele jaren, mijn lijf rust geven. Ik ben sterk uit de zomer gekomen. Ik was, en dat ben ik nog steeds, enorm gemotiveerd om tot de Spelen van Londen door te gaan."
 
"Ik wilde er in ieder geval nog twee jaar serieus voor gaan, om mijn carrière naar een mooi einde te brengen. Ook aan de eerste competitiehelft heb ik een goed gevoel overgehouden. Ik denk nog steeds dat ik een van de fitste spelers van Oranje ben."
 
"Ik ben niet iemand die snel bij de pakken neerzit. Ik zeg dan nu ook niet ‘ik kap helemaal met Oranje. Zo zit ik niet in elkaar. Tot Londen ga ik er vol voor, zorg ik dat ik enorm fit blijf en belangrijk blijf op de juiste momenten. Dan is er misschien nog een klein kansje. Ik heb erg veel plezier in het hockey. Nog steeds. Alleen is dit even een domper."
 
Hij vervolgde: "In principe is de kans groot dat mijn interlandcarrière nu gestopt is. Ik ben helaas in het verkeerde jaar geboren. Het gaat, zoals mij verteld is, niet om mijn kwaliteiten. Dat is zuur en jammer. "
 
"Ik ben het er mee eens dat er jonge jongens moeten opstaan. De afgelopen jaren hadden we op papier een oud team. Ik denk echter dat ik een mooie bijdrage aan dit Oranje had kunnen leveren. Maar dat is mij helaas niet gegund"
, besloot Brouwer.