Anne Hathaway: Oscars enger dan naaktscène

Anne Hathaway vindt het spelen van naaktscènes minder eng dan het presenteren van de Oscars. Dat zegt de 28-jarige actrice tegen de Australische krant Sidney Morning Herald. "Naaktscènes zijn eng", zegt ze. "Maar de Oscars zijn echt angstaanjagend."

Vorige week werd bekend dat Hathaway en acteur James Franco samen de presentatie van de Oscars op zich gaan nemen. "Gelukkig kan ik dat met iemand samen doen, daarmee wordt het meer leuk dan angstaanjagend", zegt Hathaway. "Maar het blijft natuurlijk doodeng."

In haar nieuwe film Love and Other Drugs, over de opkomst van viagra, moest de Amerikaanse uit de kleren. Het engste daaraan vindt ze nog niet eens zozeer de opname zelf, maar vooral het moeten terugzien van de scène. "Het ergste is als je die scène opnieuw moet bekijken met een bioscooppubliek. Dat wordt een beetje surrealistisch en ook behoorlijk ongemakkelijk. En daarnaast is het erg ongemakkelijk om er vervolgens over te moeten praten."

Gelukkig zijn de naaktscènes met tegenspeler Jake Gyllenhaal, met wie ze al eerder samenwerkte aan Broke Back Mountain. Dat scheelde een slok op een borrel, legt ze uit. "Ik denk dat ik zo'n 65 tot 75 procent van mijn naaktscènes met jou opgenomen heb", zegt ze tegen Gyllenhaal, die tijdens het interview naast haar zit. "En je bent erg aantrekkelijk. Dat maakt het een stuk makkelijker."

Love and Other Drugs verschijnt op 6 januari in de bioscopen. De Oscaruitreikingen vinden plaats op 27 februari.


(Foto: Novum)