EA-directeur: 'Skateboardgames zijn passé'

EA-directeur John Riccitiello heeft in een interview met Kotaku gezegd dat hij geen toekomst meer ziet in skateboardgames. Vooral omdat het genre niet echt meer aanslaat en dat is te zien in de verkoopcijfers. De meeste recente games van de Tony Hawk-serie zijn allemaal geflopt en Skate is nooit zo populair geweest als de oude Tony Hawk-games.

De Skate-serie van zijn eigen bedrijf EA wordt al een aantal jaren gezien als de beste als het gaat om skateboardgames. Maar toch heeft de serie niet de populariteit en het financiële succes weten te behalen van de Tony Hawk: Pro Skater en Underground-serie. In het interview legt hij dat uit: "Wat actiesporten betreft, ik denk dat het een opwindend genre zal blijven, maar toch denk ik dat het skateboardgenre een beetje passé is." Hij noemt de remake van NBA Jam als voorbeeld van een actiesport die wél aanslaat bij het publiek.

Verder wordt vermeld dat hij veel meer heil ziet in muziekgames. Hij denkt dat het muziekgenre een comeback gaat maken na de teleurstellende cijfers van de recente games.

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101202_192227_500x_skate3.jpg