Almeida wil zwemmend naar Real Madrid

Hugo Almeida maakt er geen geheim van dat hij dolgraag naar Real Madrid wil. De spits van Werder Bremen is een bekende van José Mourinho.

Almeida heeft in Bremen een aflopend contract. Als het aan de speler zelf ligt, tekent hij in Madrid een nieuwe. "Als dat klopt, dan ga ik er zwemmend naartoe", zei hij in Bild, toen hij hoorde dat Real belangstelling zou hebben. De 26-jarige aanvaller scoorde afgelopen weekend nog drie keer tegen St. Pauli en hij kreeg daarna een rode kaart.

De Portugees zegt goed bevriend te zijn met Real-coach José Mourinho. "Hij heeft me ontdekt in de jeugdopleiding van FC Porto en onder hem debuteerde ik daar in het eerste elftal. We hebben elkaar lang niet gesproken, maar toch beschouw ik hem als een vriend. Ik denk dat hij het nog steeds wel in me ziet zitten."

Hugo Almeida, die wel elke week contact heeft met Cristiano Ronaldo, maakte geen deel uit van het elftal van FC Porto dat in 2004 de Champions League won. De club verhuurde hem toen aan União Leiria. In 2006 kwam Almeida op huurbasis terecht bij Werder Bremen, dat hem een jaar later definitief van Porto overnam.