Kuipers: "Ik had SuŠrez rood moeten geven"

Björn Kuipers, de arbiter van dienst tijdens de topper tussen Ajax en PSV, liet na afloop niet veel los over het bijtincident tussen Luis Suárez en Otman Bakkal. Inmiddels heeft de leidsman toch een voorschot op het besluit van de aanklager genomen.

Kuipers zag namelijk alsnog in, dat een rode kaart voor Suárez meer dan terecht was. "Als ik op het veld had waargenomen wat ik nu zie, was er geen twijfel en had Luis Suárez direct rood gekregen. Hij bijt Otman Bakkal," verklaarde de internationale arbiter, die afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd tussen Ajax en PSV leidde.

Daarnaast was het ook opvallend dat Kuipers het tweetal nauwlettend in de gaten hield. "Ik zag dat de spelers wel bij elkaar stonden en ruzie maakten, maar het bijten ging zo snel. Ik heb die situatie niet beoordeeld."

Volgens Suárez zou het voorval tussen hem en Bakkal inmiddels zijn uitgesproken. "Alles is vergeten, ook dat hij zes of zeven keer op mijn voet ging staan. PSV en Ajax willen graag winnen en in het veld mag alles. Ik was boos en dat was misschien niet goed", aldus de Ajacied. Bakkal viel de Uruguayaan, vanwege zijn ongehoorde actie, niet af. "Het was hectisch en in het tumult gebeuren er nu eenmaal dingen. Ik heb er niks over te zeggen. Als er beelden zijn, spreken die wel voor zich. Het is goed zo."

Kuipers hield ondanks alles een prima gevoel over aan het duel. "De overtredingen op Jan Vertonghen en Miralem Sulejmani waren, zoals ik in het veld al dacht, inderdaad te licht voor een strafschop", aldus de arbiter, nadat hij de beelden had gezien. "En bij de tackle van Wilfred Bouma stond ik er bovenop. Ik zag dat hij zich juist inhield. Dit was géén tweede gele kaart waard."