SuŠrez bijt Bakkal

Ajax-speler Luis Suárez heeft zich zaterdagavond flink misdragen in de Eredivisie-topper Ajax - PSV. In de 92ste minuut beet de Uruguayaan in de schouder van PSV'er Otman Bakkal, vlak nadat Ajacied Rasmus Lindgren rood had gekregen van scheidsrechter Björn Kuipers.

De gefrusteerde Suárez had geluk dat Kuipers zijn forse overtreding niet goed zag, en kreeg dan ook geen kaart. Na afloop van de wedstrijd maakten Suárez en Bakkal wel omarmd gezellig een babbeltje met elkaar.

Update 00.25 uur - 'Liefdesbeetje'
Bakkal hield zich na afloop van het duel op de vlakte: "Het was behoorlijk hectisch allemaal, maar er is wel een incident geweest. Of hij nu geschorst moet worden? Dat hoeft van mij niet. Ik wil me op voetballen concentreren."

Ajax-trainer Martin Jol sprak van een 'liefdesbeetje'. "Er gebeurt veel tijdens zo'n wedstrijd. Spelers proberen elkaar te provoceren", aldus Jol. Kuipers gaf na afloop aan het incident niet te hebben waargenomen. Daardoor zou de tuchtcommissie van de KNVB Suárez alsnog een schorsing kunnen geven.

Suárez zelf bagatalliseerde het voorval en ontkende het niet: "Hij staat zes of zeven keer op mijn voet. Dat is voetbal."


Luis Suárez bijt Otman Bakkal bij Ajax - PSV (Fragment op 0:45)