Suárez: "Geen spijt van bijtactie"

Ajax-speler Luis Suárez zegt geen spijt te hebben van zijn bijtactie zaterdagavond in de wedstrijd Ajax - PSV. In de 92ste minuut beet de sterspeler in de schouder van PSV'er Otman Bakkal.

"Bijten? Nee, ik geef 200 procent in een wedstrijd. Spijt? Nee, ik heb na de wedstrijd met Bakkal gepraat en met hem is alles al klaar. In het voetbal is alles vergeten op het veld. Hij heeft tijdens de wedstrijd wel zes of zeven keer op mijn voet gestaan. Of ik bang ben voor een schorsing? Nee, misschien gaat er wel een schorsing naar hem", aldus de Ajacied.

De altijd sympathieke Uruguayaan, vorig jaar nog topscorer in de Eredivisie, liet ook weten last van vermoeidheid te hebben: "Dan vlieg ik weer naar China, dan naar Chili en een maand later naar Indonesië. Het is wat veel geworden."

Bakkals ploeggenoot Ibrahim Afellay deed echter minder luchtig over de actie van Suárez, nadat hij de bijtwond van Bakkal had gezien: "Ik schrok echt toen ik het in de kleedkamer zag."

Update 12.15 uur - Snuifgebaar Suárez
Suárez blijkt zaterdag ook een snuifgebaar naar PSV-speler Jonathan Reis gemaakt te hebben, doelend op zijn cocaïne-verleden.


Snuifgebaar Luis Suárez tegen Jonathan Reis


Luis Suárez: Geen spijt van bijtactie (Fragment op 0:45)