'Treinverkeer morgen ook ontregeld'

Volgens ProRail is de schade aan het treindienstleidersgebouw dermate groot dat men nog niet kan zien wat er precies kapot is. Er is te veel rook- en waterschade om goed te kunnen zien welke apparatuur defect is. ProRail werkt de hele nacht door om de schade te herstellen maar verwacht dat er morgen geen treinen rond Utrecht kunnen rijden.

Wanneer de treinen weer gebruik kunnen maken van het spoor, dat vanuit Utrecht geregeld wordt, is niet bekend. ProRail kan niet zeggen of de gevolgen meerdere dagen aanhouden. Volgens ProRail is er geen 'by-pass' mogelijk om de getroffen post te omzeilen omdat er schakelkasten voor seinen en wissels in het gebouw staan en deze zijn beschadigd.

Wel is er een landelijk coördinatiecentrum van ProRail actief om de treinen in de rest van Nederland zo goed mogelijk te laten rijden. De woordvoerder zegt het bijzonder vervelend te vinden voor de reizigers dat de brand zo'n enorme impact heeft. ProRail hoopt zaterdag een prognose te kunnen geven over de duur van de stremming.