Treinverkeer rond Utrecht plat na brand

Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal is vrijdagmiddag stilgelegd op last van de brandweer. De verkeersleidingspost van spoorbeheerder Prorail niet ver van het station is geëvacueerd na een brandalarm. Daardoor kan het treinverkeer sinds 16.30 uur niet meer worden aangestuurd, meldt een woordvoerder.

Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. Wanneer de treinen weer kunnen rijden is nog niet bekend.

Update 19.13 uur

Volgens RTV Utrecht is het getroffen pand van Prorail nog niet te gebruiken, er heeft een brand gewoed in het pand waar wissels en seinen worden bediend. De brandweer heeft met ventilatoren de ruimtes van rook ontdaan en techneuten van Prorail en NS zouden bezig zijn om de schade te inventariseren. Er rijden momenteel geen vervangende bussen omdat alle normale bussen nodig zijn voor de spitsdienstregeling. Bussen van Connexxion en GVU zouden pas na half negen beschikbaar kunnen zijn.

Vooralsnog is er geen hoop op een snelle opstart van het treinverkeer rond Utrecht. De Jaarbeurs heeft een hal beschikbaar gesteld met stretchers waar reizigers kunnen worden opgevangen en zonodig de nacht kunnen doorbrengen. Hotels in de omgeving van het Centraal Station zitten ondertussen vol.

utrecht

Treinverkeer ligt stil rond Utrecht (bron: ns.nl)