PSV en Barcelona akkoord over transfersom Afellay

PSV en FC Barcelona hebben een overeenkomst bereikt over de transfersom van Ibrahim Afellay. Nu moet de speler er zelf nog met de Spaanse club uit zien te komen.

Dat meldt Rob Jansen, zaakwaarnemer van Afellay, op de website van Sport-Promotion. Mocht Afellay er ook uitkomen met Barça, dan zal hij PSV in januari al verlaten.

"Dat zal zeker nog enige tijd gaan duren", zegt Jansen. "Zoals de gesprekken nu verlopen, ziet de zaak er vooralsnog positief uit. Maar er is zeker nog geen definitief akkoord. Dat gaat nog wel even duren. Maar als het zover is, zullen we de media en de supporters direct op de hoogte stellen via onze website."

Afellay haalt tot aan de winterstop in ieder geval nog alles uit de kast voor PSV. "Ik kan de zaken wat dat betreft goed scheiden van elkaar", zegt de aanvoerder van PSV. "Ik ben vereerd met de belangstelling van zo'n grote club als Barcelona. En natuurlijk ben ik bereid in januari de overstap te maken. Maar als alles nog niet is afgerond, dan is het nog niet afgerond, en kunnen we nog niet spreken van een akkoord. Ik wacht het wat dat betreft rustig af."