[WvdW] Voorbeschouwing Willem II - VVV-Venlo

In de afgelopen weken kwamen telkens ploegen uit de top vijf in onze wekelijkse voorbeschouwing aan bod. Het leek ons daarom een leuk idee om ook eens naar de kelder van de Eredivisie te kijken. Komend weekend staat er een echte degradatiekraker op de rol, namelijk het duel tussen Willem II en VVV-Venlo. Dit duel is daarom Wedstrijd van de Week!

Willem II

Het zit Willem II dit seizoen absoluut niet mee. De Tilburgse formatie won in de huidige voetbaljaargang nog niet één keer en staat mede door de slechte sportieve prestaties stijf onderaan. De formatie, die onder leiding van Gert Heerkes staat, speelde nog wel twee keer gelijk, maar alle overige wedstrijden werden verloren.

Vorig weekend boekte Willem II zijn tweede gelijkspel van dit seizoen en deed dit tegen een tegenstander van formaat, namelijk Roda JC. Deze ploeg verkeert al een paar weken in bloedvorm en staat mede door de uitstekende resultaten op de vierde plaats. Willem Jansen zorgde in Tilburg twee keer voor een voorsprong voor de bezoekers, maar de thuisploeg toonde veerkracht en kwam even zovaak weer terug. Toch was de getoonde inzet niet voldoende voor de volle buit.


Gerson Sheotahul bezorgde Willem II vorig weekend op de valreep een punt

Trainer Heerkes blijft in elk geval positief over het lot van Willem II en ziet wekelijks dat zijn selectie vooruitgang boekt. Toch is het nog maar de vraag of dit voldoende is om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen. Zoals het er nu naar uitziet, is de Tilburgse formatie kandidaat nummer één voor degradatie.

VVV-Venlo

Ook bij VVV-Venlo is er geen reden tot juichen. Naast de interne strubbelingen zijn ook de sportieve prestaties zeker niet goed. De ploeg won dit seizoen weliswaar twee keer, waardoor het vier punten meer heeft dan Willem II. Het aantal verliespartijen staat echter al op tien, wat net zoveel is als de tegenstander van dit weekend.

VVV-Venlo lijkt met name voorin stootkracht te missen, getuige ook het aantal gemaakte doelpunten dit seizoen. De Limburgers vonden pas tien keer het net en maakten daarmee, samen met Vitese, het minste aantal goals. Het scorend vermogen hangt echter af van de vorm van Ruud Boymans, die dit seizoen al vijf keer trefzeker was. Daarnaast vonden ook Achmed Ahahaoui, Patrick Paauwe, Balasz Tóth en Michael Uchebo het net.


Ruud Boymans; topscorer van VVV-Venlo met vijf treffers

Trainer Jan van Dijk kan in Tilburg niet beschikken over Bryan Linssen, Rachid Ofrany en Rick Verbeek. Hij kan daarentegen wel weer beroep doen op Maya Yoshida, die weer terug is na een blessure. De verdediger, die in januari naar Limburg kwam, start echter op de bank, omdat hij aangaf nog geen hele wedstrijd te kunnen spelen.

Historie

Op basis van het verleden ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. Willem II won het onderlinge duel met VVV-Venlo, dat dit weekend voor de 27e keer wordt gespeeld, tien keer. De Limburgers moesten slechts één nederlaag meer slikken en zegevierden negen keer. Daarnaast werd er ook nog zeven keer gelijk gespeeld.

Willem II boekte zijn grootste thuiszege op VVV-Venlo in 1957. Toen werd het namelijk 6-3 in het voordeel van de Tilburgse formatie. Jan Brooijmans (2x), Coy Koopal, Gerrit de Wit (2x) en Piet de Jong waren destijds trefzeker. Twee jaar later was ook de Limburgse formatie erg trefzeker en klopte de Brabantse club met 5-2.

Laatste vijf ontmoetingen:

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
27-02-2010 Eredivisie Willem II VVV Venlo 2 - 1
04-12-2009 Eredivisie VVV Venlo Willem II 2 - 1
10-02-2008 Eredivisie VVV Venlo Willem II 1 - 1
02-11-2007 Eredivisie Willem II VVV Venlo 1 - 2
05-03-1994 Eredivisie Willem II VVV Venlo 3 - 0

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen Willem II en VVV-Venlo, dat morgenavond om 20:45 uur van start gaat, wordt in Tilburg gespeeld en staat onder leiding van arbiter Kevin Blom. Hij hanteerde vorig weekend, tijdens de topper tussen PSV en FC Twente, ook het fluitje.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en uitslag.