Tottenham hangt flink prijskaartje aan Bale

Tottenham Hotspur is niet van plan om Gareth Bale zomaar te laten gaan. Geïnteresseerde clubs moeten vijftig miljoen euro op tafel leggen om het 21-jarige talent te kopen.

Tottenham nam Bale in 2007 over van Southampton, dat bij een volgende transfer een kwart van de transfersom zou incasseren. De club uit Noord-Londen heeft die clausule echter uit het contract verwijderd, weet Goal.com. Southampton stemde daarmee in toen de club in ernstige financiële problemen kwam.

De 21-jarige Gareth Bale maakte de afgelopen twee Champions League-duels indruk tegen Inter. In Milaan maakte hij een hattrick (4-3 nederlaag) en dinsdag bereidde hij twee doelpunten voor. Tottenham won op White Hart Lane met 3-1. Manager Harry Redknapp liet al weten dat de transferprijs voor de Welshman flink is toegenomen.

"Voor dertig miljoen euro is hij niet te koop", aldus Redknapp. Pas bij vijftig miljoen euro valt er met de Spurs over een transfer te praten. De Premier League-club wilde aan het eind van vorig seizoen het contract van Bale met zes jaar verlengen, maar dat werder er uiteindelijk vier. De vleugelspeler is dus tot 2014 verbonden aan Tottenham.