[NHL] Bruins winnen vierde op rij

De Boston Bruins hebben door de Washington Capitals met 4-1 te verslaan hun vierde wedstrijd op rij gewonnen. Na de openingswedstrijd die ze met goalie Tuukka Rask in het doel verloren nam voormalig Vezina Trophy-winnaar Tim Thomas zijn plek in het doel over en verloren de Bruins niet meer. Bovendien kregen zij slechts drie goals tegen in vier wedstrijden.

Thomas was ook vannacht weer in vorm met 38 reddingen op 39 schoten uit doel. Het enige doelpunt dat hij moest toestaan kwam voort uit een eigen fout: hij zag toen hij uit zijn doel kwam om de puck op te pikken medespeler Blake Wheeler vrij staan terwijl Washington een line change aan het uitvoeren was. Thomas ging voor een lange pass, maar zag hierbij Jason Chimera over het hoofd. Deze kon de puck oppikken en scoren in een leeg doel. "Wheeler verdient een goal. Ik wilde de puck bij hem krijgen en werd wat overmoedig. Ik had de puck gewoon simpel moeten wegspelen".

Thomas gaf aan dat hij zich na zijn heupoperatie beter voelt dan ooit: "Ik hoop dat dit niet alleen maar een goede reeks is, maar dat ik gewoon zo goed ben. Vorig jaar voelde ik me soms als een goalie met maar één been". De goalie gaf verder aan dat zijn goede spel niet hoeft te betekenen dat Rask moet wanhopen. "We zijn een tandem. Ik speel gewoon zo goed als ik kan, maar er is genoeg ruimte voor ons allebei om veel te spelen".

Patrice Bergeron pikte zijn eerste punten van het seizoen op met twee assists terwijl rookie Jordan Caron zijn eerste goal uit zijn carrière maakte. Drie van de vier goals van de Bruins kwamen uit de powerplay. Michael Ryder opende de score in de eerste periode met een powerplay-goal. Nathan Horton bracht de Bruins na de goal van Caron op een 3-0 voorsprong met de tweede powerplay-goal van de avond. Zdeno Chara zorgde vijftien seconden voor het einde van de wedstrijd met een hard afstandsschot voor de derde powerplay-goal van de avond.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Boston Bruins Washington Capitals 4-1
Toronto Maple Leafs New York Rangers 1-2
Philadelphia Flyers Anaheim Ducks 2-3
Detroit Red Wings Calgary Flames 4-2
Montreal Canadiens New Jersey Devils 0-3
Tampa Bay Lightning New York Islanders 2-3 (OT)
Florida Panthers Dallas Stars 1-4
Nashville Predators Pittsburgh Penguins 3-4 (OT)
Colorado Avalanche San Jose Sharks 2-4
Edmonton Oilers Minnesota Wild 2-4
Phoenix Coyotes Los Angeles kings 4-2