[NHL] Leafs leiden eerste puntverlies

De Toronto Maple Leafs hebben gisteren thuis hun eerste puntverlies geleden in de NHL. Na overtime werd er van de New York Islanders gewonnen. De eerste vier wedstrijden werden allen in winst omgezet. Man van de wedstrijd werd Islander John Tavares met een goal en een assist. De 41-jarige goalie Dwayne Roloson stopte 29 van de 30 schoten op doel.

Na een eerste periode zonder goals brak New York-aanvaller Matt Moulson de ban. Uit een pass van Tavares scoorde hij met een backhander. Later in de periode dacht Kris Versteeg de gelijkmaker gemaakt te hebben, maar de goal werd afgekeurd omdat hij de puck klaargelegd zou hebben met zijn stick hoog in de lucht. Verder werd er niet meer gescoord in deze periode, ondanks een overwicht van de Leafs.

Halverwege de derde periode dacht de thuisploeg alsnog gelijk gemaakt te hebben via Colby Armstrong. Hij wipte van achter het doel de puck tegen de rug van goalie Roloson aan, maar uit de replay bleek dat de puck de doellijn niet gepasseerd had. De Leafs bleven drukken en werden ruim twee minuten voor tijd toch beloond voor hun goede spel. Phil Kessel maakte de gelijkmaker met zijn vijfde goal van het seizoen. "Het was geweldig om terug te knokken en in ieder geval dat punt nog te halen," aldus Armstrong.

In de overtime periode ging het namelijk alsnog mis voor de ploeg uit Toronto. John Tavares, die in de omgeving van Toronto opgroeide en veel familie en vrienden op de tribune had zitten, maakte de winnende treffer door een pass van verdediger James Wisniewski zonder hem aan te nemen binnen te rammen.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Toronto Maple Leafs New York Islanders 1-2 (OT)
New York Rangers Colorado Avalanche 1-3
Pittsburgh Penguins Ottawa Senators 5-2
Tampa Bay Lightning Dallas Stars 5-4
Chicago Blackhawks St. Louis Blues 3-2 (OT)