[NHL] Stars met perfecte start

De Dallas Stars hebben vannacht de St. Louis Blues met 3-2 na een shootout verslagen voor hun vierde overwinning op rij. Zij zijn daarmee samen met de Toronto Maple Leafs de enige ploeg die nog geen verliespunten geleden heeft. Man van de wedstrijd werd goalie Kari Lehtonen met 41 reddingen uit 43 schoten. Bovendien won hij voor zijn team de shootout.

De Blues begonnen sterk met een goal van Patrik Berglund na een minuut spelen. Toen na amper vier minuten spelen Andy McDonald in de powerplay ook nog de 0-2 maakte leek het een moeilijke wedstrijd te worden voor de Stars. Nog voordat de eerste periode voorbij was maakte James Neal echter de belangrijke aansluitingstreffer.

In de tweede periode domineerden de Blues met zestien schoten op doel, maar de Stars maakten tegen de verhouding in de gelijkmaker via Loui Eriksson. De Blues bleven de dominante ploeg na deze treffer, maar goalie Lehtonen hield zijn team goed op de been. In de overtime periode kregen de Stars nog een powerplay-kans na een straf voor David Backes, maar er werd niet meer gescoord waardoor een shootout nodig was.

In de shootout begon Brad Richards met een goal, waarna Blues-speler TJ Oshie zijn poging gestopt zag worden door Lehtonen. Loui Eriksson bracht zijn ploeg op een 2-0 voorsprong in de shootout. Brad Boyes hield het nog even spannend door zijn poging wel te scoren, maar Mike Ribeiro hield het hoofd koel en maakte de winnende treffer in de shootout.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Dallas Stars St. Louis Blues 3-2 (SO)
Philadelphia Flyers Pittsburgh Penguins 1-5
Montreal Canadiens Ottawa Senators 4-3
New Jersey Devils Boston Bruins 1-4
New York Islanders Colorado Avalanche 5-2
Florida Panthers Tampa Bay Lightning 6-0
Nashville Predators Washington Capitals 2-3 (OT)
Minnesota Wild Columbus Blue Jackets 2-3
Chicago Blackhawks Buffalo Sabres 4-3
Phoenix Coyotes Detroit Red Wings 1-2 (OT)
Calgary Flames Edmonton Oilers 5-3
San Jose Sharks Atlanta Thrashers 2-4